Vilkaisin vähän mitä Saimaan :ssä näkyy, vai näkyykö mitään. Noh, tänä aamuna hieman ennen viittä kivillä kipitteli saukko. 😍

Onpas sääksiliven järven pinta varsin tyyni. Seesteinen tunnelma, pitkälti. Mitä nyt toinen sääksistä ääntelee varsin innokkaasti.

Jos on paljon kirjoja luettavana, eikä tiedä mitä seuraavaksi, niin aina voi kokeilla sitä, että lukee kirjan kirjailijan sukunimen alkukirjaimen mukaan per aakkonen, aakkosjärjestyksessä.

Jos taas ei muuten vain tiedä mitä seuraavaksi lukisi, niin sitten vain voi mennä kirjastoon ja lainata sieltä kirjan summan mutikassa, satunnaisotannalla.

Kalasääksi-emo nukkuu, taivaalla näkyy aurinkoa. Kaunista, seesteistä.

Jahas, luettavien kirjojen määrä on taas siellä 400:n paremmalla/huonommalla puolella. Riippuen miten asiaa katsoo.

Tuosta nuokkuvasta sääksiemosta tulee joskus mieleen kissa. Kissatkin usein nuokkuvat, kun ovat väsyneitä.

Tämän päivän huomio sääksilivestä:

Pesään on ilmaantunut jo kolmas muna.

Ja kuten on tullut aiemmin todettua, toivottavasti tämän vuoden pesintä onnistuu.

Jahas, sääksiparille on ilmestynyt toinen muna pesään. Toivottavasti heillä on tänä vuonna parempi onni kuin viime vuonna noiden poikasten suhteen.

Mikä näistä olisi paras suomenkielinen vaihtoehto "toot" -sanalle:

Saimaalla tuulee edelleen, mutta järvi on selvästi alkanut sulaa. Mutta kaipa sääkset ovat tottuneet tuulisiin olosuhteisiin, kun kerran tykkäävät pesiä aika korkealla. 😀

Sääksi ei näytä pitävän yhtä västäräkkiä kovin suurena uhkana, kun antaa sen ihan rauhassa istua pesän reunalla.

Yksi snookerin maailmanmestaruuskisojen välieristä on yhden pelaajan dominointia, ja toinen välierä on taas niin tasaväkinen, että ei voi mitenkään ennustaa kumpi pelaaja voittaa.

Sääksiliven perusteella jossain päin Saimaata on aurinkoista, mutta tuulista. Järvi on pitkälti edelleen jäässä.

Snookerin maailmanmestaruuskisat huipentuvat taas tänä viikonloppuna. Onneksi on työvapaa viikonloppu, niin voi ihan rauhassa seurata.

Tämä mastodontin 'paikallinen' on vielä varsin mukava, koska käyttäjiä ei ole vielä kovin paljoa. Pystyy seuraamaan tämän 'instanssin' juttuja varsin hyvin. Vielä. 😀

Kyllä tässä on ollut aika lailla kesää ikävä.

Seuraan tässä samanaikaisesti snookeria, sekä WWF:n sääksiliveä; näyttää siltä että Saimaalla tulee.

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.