Huvittaa kyllä se, kuinka WWF:n luontoliven sääksilivessä yksi pesän poikasista ulosti suoraan kameran linssiin, sumentaen sen osittain. Mutta sellaista se luonto on. 😂

Helteet ovat rasittavia. Minusta on toki mukavaa, että kesällä on lämmin, mutta minulle "kiva lämmin" on sellainen +18 - +22 astetta. Ja välillä voi sataa ja olla vähän kylmempikin, ja muutama päivä pari astetta lämpimämpi. Sellainen olisi ihan kiva kesäsää.

Nämä sääksien keppisekoilut ovat kyllä välillä huvittavia, vaikka siinä taustalla onkin selvästi halu ja aie tehdä pesästä suojatumpi ja vahvempi. 😀

On täysin mahdollista, etä WWF:n sääksiliven pesässä kaikki kolme poikasta on kuoriutunut; kaksi on aivan varmasti. Noh, jos oikein hyvin sujuu, niin asia selviää viikon parin kuluttua kun poikaset ovat niin isoja, etteivät enää täysin pysy kasvien takana piilossa.

Jopas näitä sääksikameroita on joka paikassa...

Päivän tiedonetsintä verkosta: kannattaako pyykinpesukoneen luukku jättää auki pyykin pesun jälkeen, jotta kone kuivuu sisältä?

Vastaus Martoilta: kannattaa.

Ei sen puoleen, mieleen oli jäänyt lapsuudesta sellainen mielikuva, että kannattaisi.

Ääntelystä ja sääksiemon syömiskäyttäytymisestä päätellen, ainakin yksi poikanen on kouriutunut Saimaan sääksikamerassa. Kameran edessä kasvavien maitohorsmien takia ei vielä ole kunnon näköhavaintoa poikasesta.

Strategisesti nuo maitohorsmat kasvaneet tuossa WWF:n sääksilivessä. Ja onhan noita muitakin livekameroita, esim. saaksilive.fi/live/ jossa yhdessä pesässä on jo yksi muna kuoriutunut.

On päivä 34 ensimmäisen sääksenmunan munimisesta WWF:n sääksilivessä. Olen lukenut, että kuoriutuminen tapahtuu noin 35-43 minumisen jälkeen. Viikonlopusta tulee mielenkiintoinen.

Sen verran on tullut noita sääksiä nyt katsottua, että olen tieten tahtoen opetellut tunnistamaan kumpi naaras ja kumpi uros.

(Vinkki: se isompi on naaras)

Hahaa, tänään kello noin 19:11:25 ilmaantui se norppa oikein kunnolla kiven luokse, ja pari minuuttia myöhemmin nousi kivelle. 😀

Vilkaisin vähän mitä Saimaan :ssä näkyy, vai näkyykö mitään. Noh, tänä aamuna hieman ennen viittä kivillä kipitteli saukko. 😍

Onpas sääksiliven järven pinta varsin tyyni. Seesteinen tunnelma, pitkälti. Mitä nyt toinen sääksistä ääntelee varsin innokkaasti.

Jos on paljon kirjoja luettavana, eikä tiedä mitä seuraavaksi, niin aina voi kokeilla sitä, että lukee kirjan kirjailijan sukunimen alkukirjaimen mukaan per aakkonen, aakkosjärjestyksessä.

Jos taas ei muuten vain tiedä mitä seuraavaksi lukisi, niin sitten vain voi mennä kirjastoon ja lainata sieltä kirjan summan mutikassa, satunnaisotannalla.

Kalasääksi-emo nukkuu, taivaalla näkyy aurinkoa. Kaunista, seesteistä.

Jahas, luettavien kirjojen määrä on taas siellä 400:n paremmalla/huonommalla puolella. Riippuen miten asiaa katsoo.

Tuosta nuokkuvasta sääksiemosta tulee joskus mieleen kissa. Kissatkin usein nuokkuvat, kun ovat väsyneitä.

Tämän päivän huomio sääksilivestä:

Pesään on ilmaantunut jo kolmas muna.

Ja kuten on tullut aiemmin todettua, toivottavasti tämän vuoden pesintä onnistuu.

Jahas, sääksiparille on ilmestynyt toinen muna pesään. Toivottavasti heillä on tänä vuonna parempi onni kuin viime vuonna noiden poikasten suhteen.

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.