Follow

Mikä näistä olisi paras suomenkielinen vaihtoehto "toot" -sanalle:

@BioHumanisti Kannatin aikoinaan tööttäystä, mutta käännöksissä oli valittu tuuttaus. Asialla taisi olla @Stoori.

@jonne @Stoori Mietinkin, että ehkä tämä on jo jossain "päätetty". 'Tuuttaus' on ehkä se helpoin, etenkin kun se on lausunnallisesti lähellä sitä "toot" -sanan lausumista.

@BioHumanisti "Prööt" vastaa mielestäni hyvin "toot" sanan mielikuvaa, ottaen huomioon kuinka paljon tuo "toot" on saanut negatiivista palautetta tosikoilta.

@neon Minulle "prööt" ei tuo mielikuvaa kärsästä tulevalle äänelle, vaan enemmänkin peräpäästä kuuluvalle äänelle. "Töräytys" taas olisi ehkä lähempänä sitä nenä-ääntä.

Mielenkiintoisia nämä kieli-mielikuvat.

@BioHumanisti Ymmärtääkseni "toot" on myöskin (erityisesti briteissä?) peräpäästä kuuluva ääni, jonka takia se mielestäni vastaakin toottia paremmin :D

@neon Ilmeisesti se on sitäkin, vaikka itse en ole kuullut britti-tuttujeni käyttävän sitä sanaa siitä kyseisestä ruumiintoiminnosta. :D

@BioHumanisti @neon Mä oon tän kanssa muuten osittain ihan samaa mieltä. On one hand sen pitäis olla pierpaskprööt, mut on the other, mä tajusin tänään aamulla et se "toot" tulee siitä kun mastodon on elefantin kaltainen eläin joka sanoo "toot", joten ehkä sen pitäis olla "tuut?"

Mut toisaalta miks sitä kutsuttais shitpostingiks jos sen ei pitäis olla "pierpaskprööt".

@kybernoita @BioHumanisti @neon Jos se tulee norsusta, eikö sen pitäisi olla trööttäys? Ja trööt?

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.