Rantakadulla katselemassa Helsingin edustan pikku saaria, ja Sirpalesaaressa syömässäkin. Nyt hellii kelit.

Eilen illalla isolla kankaalla The Northman. Eipä ollutkaan eeppinen seikkailu vaan pienempi ja perinteisempi kostoretken kuvaus. Pidin, mutta ei yllä Robert Eggersin edellisen The Lighthouse'n tasolle.

Luen ensi kertaa From Hell (Alan Moore & Eddie Campbell) -albumeita. Pakko sanoa, on mukaansatempaava tulkinta yhdestä maailman kuuluisimmasta mysteeristä (Viiltäjä Jack).

Eka kahvakuulatreeni koronan jälkeen (6 viikkoon). Vaihdoin suosiolla 16kg kuulan 10kg kuulaksi. Tuntui pahalta ja hyydyin, kuten arvelinkin. Toivottavasti tulee lihakset kunnolla kipeiksi, että olisi edes jotain normaalia. Pärkkele.

Ei paljon eilistä kummoisempi työpäivä. Video- ja audiopuffeja, lomakkeen luontia, artikkelin tekoa etc.Toimittajan työt ovat muuttuneet melkoisesti 20 vuodessa. Ennen pääosassa oli juttujen teko, nyt valtaosa työajasta menee erilaisiin oheisduuneihin. Tässä kohtaa sanon, että ennen oli paremmin.

Koko päivä vierähti valokuvattavana. Tympeää hommaa, mieluummin kaivaisin ojaa tai puhdistaisin rännejä kun olisin kameran edessä. Yllättävänkin vaikeaa ja turhaittavaa. Toimenkuvan miinuspuolia.

Kuubalaiset rytmit auttoivat. Tuli nimittäin rakeita vaakatasossa Paloheinän portaissa ja hiton kylmä oli. Nyt lakkoilevan vaimon lihapullia ja muusia. Ehkä jään henkiin.

Show thread

Ei lämpene ilma hevillä. Lähden kostoksi portaisiin ja laitan korviin Buena Vista Social Clubia. Kokeillaan latinalaisamerikkalaisella trova-rytmimusiikilla 🏃

Harvinaista. Ei sovittuja juttuja vknlppna ja aurinko näkyvissä. Tein siis suunnitelman. Lämmittelen saunaa ja takkaa, virittelen pihalle notskin, grillailen parsaa ja ehkä piipahdan parilla naapurissa Haltialan terassilla, Pehtoorissa. Aika jees. Kuis muilla?

Joko vihdoin uskaltaisi varata kesälle koko perheen matkan? Ei olla moneen vuoteen käyty ulkomailla. Sehän on tietty muutenkin demonisoitua hommaa mutta jos vietäis vielä kerran pojat ulkomaille ennen kuin muuttavat pois kotoa.

Kahden tunnin zoom-palsu ohi. Urheiluko muka rankkaa....

Ok. Huomasin että täällä kannattaa tehdä itsestä pieni . Selkee. Asun Vantaalla, kotona kolme harrastavaa teinipoikaa, eli vahva säbä&musa&wondofaija -status. Myös rva ja löytyy. Vähän bändihommia, wondoa ja muuta kuntoilua, sekä tietysti kirjallisuutta. Joka liittyy töihini, eli toimitan Ylellä Kirja vs. Leffa -podcastia. Oisko tuossa.

Pärkkele. Kuukausi koronasta ja jalat on edelleen keitettyä spagettia. Onneksi kunto kestää edes opettamisen. Omat treenit lähinnä säälittävää rimpuilua. Mut hei, periksi ei anneta 🥊

Onko sinulla kirjaa tai leffaa, johon palaat aina uudestaan? Mikä teos on suosikkisi? Ja ennen kaikkea, millaisia tuntemuksia tutun ja turvallisen teoksen kanssa koet? Aiheesta tulossa suora puhelinkontaktiohjelma la 14.5. Yle Radio 1 klo 19-21.

Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.