Kotimaisiin viihdetuotantoihin liittyy monilla aina se oletus, että se on tasoltaan jotenkin heikompaa kuin muualta tuleva viihde. Itsekin pienesti syyllistyn tähän, enkä katso juurikaan kotimaisia leffoja tai sarjoja näiden ennakkoluulojeni takia. Pitäisi kyllä korjata asia.

Mikä on teidän mielestä sellainen kotimainen sarja tai elokuva, joka olisi tasoltaan verrattavissa suuren maailman tuotantoihin? @suomi

Alotan itse sanomalla, että M/S Romantic on maailmanlaajuisellakin mittapuulla aivan ensiluokkainen sarja.

@Suspikuutti @suomi Tämä ei ole kovin yllättävä kanta, mutta: varmaankin useimmat Aki Kaurismäen elokuvat (en ole nähnyt läheskään kaikkia). Mies vailla menneisyyttä oli hyvä.

Muita: Miehen työ oli hyvä, tältä vuodelta Teräsleidit oli erinomainen.

@Suspikuutti @suomi Ainakin leffojen puolesta on pakko mainita Armomurhaaja. Tietysti se on todella suomalaisen makuinen mutta taso on mielestäni kova myös maailman mittapuulla.

Ehkä vähän mielikuvitukseton, mutta siltikin mielestäni maininnan arvoinen: Uusi tuntematon sotilas on minisarjamuodossa ehdottomasti sellainen, että kamppailee helposti maailmalla tunnetumpien sarjojen kuten band of brothersin yms. kanssa samassa sarjassa.

Alamaailma -trilogia on myös kova, vaikka alku tönkkö.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.