Jos Firefox hajosi juuri, kts news.ycombinator.com/item?id=2 workaround about:config ja network.http.http3.enabled -> false ja restart

Tänään kävin nässyllä pyörägrillaamassa. Kylmä tuli mutta oli mukavaa.

Yritin käydä opettelemassa tähtikuvausta mutta taivas veti tukkoon pimeän tultua. Kuvailin sitten muuten vaan Tampereen yömaisemaa.

Legendaarinen Radio Kurinpalautus äänessä nyt coffee.modeemi.fi:8000/kurinpa - tsätti matriisissa :matrix.org

cos boosted

RT @Sami_Lehtinen@twitter.com

A new open #Matrix #server for all #Finnish users. Instant #messenger with global open #federation. pikaviestin.fi @matrixdotorg@twitter.com @pikaviestin@twitter.com

🐦🔗: twitter.com/Sami_Lehtinen/stat

Julkista valokuvausaiheista tsättikanavaa ei ilmeisesti ole olemassa joten päätettiin perustaa sellainen: :hacklab.fi Matriisissa. IRC- ja Tg-sillat onnistuvat myös jos on kysyntää.

cos boosted

Ihan hyvä että tähänkin kiinnitetään huomiota. Asiakkaana tuollasta on vaikea paljstaa, oisko joku työntekijä paljastanut väärinkäytöksen. tietosuoja.fi/-/yritykselle-hu

Käytiin Hollannissa porukalla. Matka varattiin loppukesästä kun tiedettiin että korona loppuu pian. Toisin kävi. Kaupungilla kaikki meni kiinni ensin klo 20 ja sitten klo 17.

Maaseutumatkailu onnistui hyvin, mutta Amsterdamiin tarttee mennä vielä uudestaan paremmalla ajalla.

Pikaviestin.fi - Avoin ja turvallinen Matrix-pikaviestin suomalaisille

Joukko suomalaisia ylläpitäjiä on avannut ilmaisen Matrix-pikaviestinpalvelun
kaikille suomalaisille käyttäjille. Matrix-kanavien käytön lisäksi voit muun
muassa kirjautua esimerkiksi WhatsAppiin tai Telegramiin ja liittyä IRC-kanaville
siltojen avulla.

Pikaviestin.fi:hin voi rekisteröityä kuka tahansa suomalaisella sähköpostiosoitteella. Jos
sopivaa osoitetta ei löydy, voit myös pyytää tunnusta sähköpostitse.

cos boosted

Saksassa vapautetaan tietokoneilua edelleen.

Schleswig-Holstein on hankkiutumassa eroon suljetuista ohjelmista ja käyttöjärjestelmistä.

25 000 julkisen sektorin tietokonetta vaihdetaan Microsoftin Officesta LibreOfficeen ja Windowsista siirrytään Linuxiin vuoden 2026 loppuun mennessä.

Muualla maailmassa hämmästellään miten Suomi, Linuxin lähtömaa, on edelleenkin niin syvästi Microsoftin rautaisessa otteessa...

web.archive.org/web/2021112002

RIP Wexteen. Jyrki oli tuttu virtuaalilentoharrastuksesta ja myöhemmin tuli tavattua erilaisissa tietokone- ja kulttuuritapahtumissa. Hyvä mies lähti liian aikaisin. yle.fi/uutiset/3-12191403

Vahvan IRC-huhun mukaan legendaarinen irc.cc.tut.fi-palvelin ajetaan alas kahden viikon kuluttua. Eläköön irc.cc.tut.fi, sitä tuli itsekin käytettyä pari vuosikymmentä.

Paitsi että huhu ei pidä paikkaansa - irc.cc.tut.fi osoittaa kahteen palvelimeen joista yksi korvataan uudella. Korvattavan palvelimen käyttäjille tuli viesti aiheesta ja riittää IRC-clientin uudelleenkäynnistys.

Eläköön IRC (vaikka itse käytän sitä enää Matrixin kautta)!

Uusi päivitys: Kaikki suli pois ja pimeys jatkuu.

Show thread

Tulipa ostettua vinyyliä ja uusi C-64-peli eilen keikalta.

Seuraavaksi koitan selvittää miten tuon saisi siististi avattua, että voisi katsoa konehuoneen puolelle.

Enkä aio tätä kierrättää, vaan se ansaitsee paikkansa trofeehyllyssä hornetin soihdun hylsyn vieressä. Pallon joudun varmaan heittämään roskiin, koska nyt jo kämppä ja sormet haisee kumihanskalle.

Jos joku tietää miten tuo avataan niin vinkatkaa. Teipin alta löytyi sauma, mutta ei näy selviä ruuveja tms avausmekanismia.

Show thread
Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.