Kävimpä taas kierroksen taivaalla, tällä kertaa Kauhajoella. Tällä kertaa otin järkkärin mukaan ja ihan hienoja kuviahan sieltä tarttui matkaan.

Hienon näkösiä pilviä oli, tykkään niistä luonnottoman paljon.

cos boosted

Taas niitä asioita jotka "tunnistetaan" vasta sitten, kun jotain ensin tapahtuu.

Muistan takavuosilta tilanteen, kuinka vasta etänä sulamaan laitettu jäähalli Suomessa aiheutti jumppaliikkeitä myös toisaalla, vaikka asiasta oli varsin painokkaasti ilmaistu huolta jo vuosia.

cos boosted

Tänään alkaa , ensin akateemisella seminaarilla ja sitten varmaan jonkinlaisten roolipelien muodossa koko viikonlopun.

Ultralentokausi avattu Pirkkalastakin. Tuli vedettyä lenkki tre-teisko-jämi-hämeenkyrö-tre. Hienon näköistä, ensi kerralla otan varmaan oikeankin kameran mukaan.

cos boosted

Palasin tällä viikolla töihin ja en voi kyllä suositella kenellekään. Koska me oltiin siirtymässä täysin automatisoituun luksuskommunismiin?

cos boosted

Mielenkiintoinen haittaohjelma siinä mielessä, että kohteena on paikallisesti Chromium-pohjaisista selaimista tallennetut tiedot. Näissä selaimissa kun tietoturva on tämän datan kohdalla vähän heikoissa kantimissa - niitä kun ei salata käytännössä lainkaan. Taitaa olla myös ensimmäinen haittasovellus joka on ottanut kohteeseen salasanamanagerien selainlaajennukset ja niiden tallentaman datan. Eihän vain pääasalasanasi ole selaimen muistissa?

blog.cyble.com/2022/07/25/luca

Viime viikolla otin motskarin ajoon usean vuoden seisonnasta ja lähdin viiden päivän roadtripille kun en ole sellasella koskaan ollut. Matkaa taittui sellaset 1700km. Majotuin enimmäkseen riippumatossa leirintäalueilla joten akun säästämiseksi en paljoa dataillut. Tässä muutama räpsy matkan varrelta.

Maksamaton mainos: Rajalahden luomutila Jämijärvellä. Kivoja koiria, lampaita, kanoja, pupuja ja luomuruokamyyntiä. Auki kesälauantaisin.

Olen nyt veneen omistaja. Voitte kutsua amiraaliksi, kunhan hommaan asianmukaisen hatun. Tässä muutama tunnelmakuva eiliseltä retkeltä. Koko paketti mahtuu mukavasti ikeakassiin. Tämä reissu oli Kangasalan Lapinsaareen.

Eilen testasin ekan kerran packraftingia. Eli rinkkaan mahtuvalla kumiveneellä seilaamista. Ovat tarkotettu lähinnä vesistöjen ylittämiseen, mutta mikäs niillä soudellessa huvin vuoksi.

Mentiin Pirkkalan Kranstolpasta Luoto-saarelle käymään.

Menomatka kesti 30 min, paluu 50 min koska tuuli.

Hommasin myös Biltemasta paukkuliivin. Vähän jännitti että kuinka herkästi nuo laukeaa vahingossa, mutta kai niiden pitäisi kestää sadetta ja tuulta veneillessä.

cos boosted

On-site työstä.

Kalkuloin, että 25km päässä toimistosta asuva ihminen joutuisi investoimaan kuukaudessa kokonaisen työviikon verran lisää aikaa työmatkailuun (1h per suunta). Siihen kuluisi omalla nelivedollani, jonka maaseudulla tarvitsen, 100l bensaa kuukaudessa. Bonuksena tulisi lisääntynyt auton kuluminen sekä selvästi kasvanut riski joutua iikenneonnettomuuteen. Päälle parkki- ja lounaskulut. Varovainen arvioni on, että tämä tarkoittaa noin 1500€/kk.

Still think on-site work is cool?

Ja jokunen kuva juhannusta edeltävältä viikolta mökkireissulta. 4 päivää korvessa rentoutumista.

Tänään oli liian kuuma maan pinnalla, joten otin pulkan alle ja nousin aurinkoenergiahissillä pariin kilsaan vilvottelemaan. Oli varsin mukavaa.

Maanantaista asti mökkiolosuhteissa ja ulkomajotuksessa Räyskälässä. Teki hyvää, kuvia tulee myöhemmin.

Tänään tulin takasin Tampereelle ja huomenna Hiedanrantaan.

Hyvää juhannusta kaikille!

Näytös oli ja meni, mutta kanavalle voi laittaa vielä kuvia ja videoita mitä tuli otettua. En tiedä mikä on seuraava näytös, mutta jatketaan samalla kanavalla. Ensi vuoden päänäytös on Turussa, päivämäärää ei ole vielä tiedossa.

Show thread
Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.