Tulipa eilen osallistuttua ekaa kertaa Guerilla Lighting-valotapahtumaan. Oli ihan hauskaa, voisi mennä toistekin. Kuva ja video: Mikko Vares.

Enemmän valokuvia aiheesta: ainos.kuvat.fi/i/uUwny2eHWfYGp

Facebookin palvelut palasi linjoille, mutta toivottavasti tuosta tuli jonkinlainen esimerkki siitä että miksi keskitetyt palvelut on huono idea, mihinkään tärkeään.

Toivottavasti kukaan ei kuollut sen takia kun WhatsAppi ei toiminut muutamaan tuntiin. Mitäpä jos kyseessä olisi suurempi vika tai hyökkäys ja tauko kestäisi vaikka viikon tai vielä pidempään?

Tulipa käytyä ohikulkumatkalla ilmavoimamuseossa. On tää makee paikka.

cos boosted

Eilen olisi näkynyt rakettilaukaisu suomessa mutta kukaan ei huomioinut medioissa. Sellaisen näkeminen jää vielä bucket listille odottamaan. Taivaanvahti sentäs täynnä kuvia, esim taivaanvahti.fi/observations/s

Nyt kun isolta ruudulta katsoo niin vaatii vähän mielikuvitusta löytää ne kurjet ja orava.

Show thread

Syyskävelyllä näkyi hervoton kurkiaura ja orava roudaamassa isoa käpyä.

DC-3 oli tänään vierailemassa Tampereella. Olisin ollut kyydissä ellei olisi ollut muuta menoa (joka sitten peruuntui) joten kiipesimpä lähikukkulalle kuvaamaan.

cos boosted

Hacklabin maakrapu bongattu Ylen uutisista Steampunk-festarijutussa. Katsottavissa areenasta: areena.yle.fi/1-50628016?seek=

Olen viimeaikona harrastellut OpenStreetMapin kanssa kartoittelua. OSM:n pikaviestinkanavat ovat nykytrendin mukaisesti siiloutuneet hyvin epäaktiivisiin IRC, Telegram ja Matrix-kanaviin. Koska kukaan ei tehnyt mitään, innostuin itse korjaamaan tilannetta. Nyt on tarjolla Matrix-kanava (-fi:matrix.org), joka on sillattu IRC-kanavalle (IRCNet -fi) ja Telegram seuraa pian perästä. Toivottavasti yhteisö löytää nämä ja saadaan edes yksi aktiivinen kanava.

Hesaan avattu tällänen avaruusalussimulaattoripelihuone. Tarttee käydä testaamassa joskus. Artemista ja ST: Bridge Crew'tä on tullut pelattua jokunen kerta ja genre houkuttaa. v2.fi/artikkelit/pelit/3460/V2

Sain vihdoin aikaiseksi asentaa pyörään valot. Sellaset joita toi pyörän tietokone ohjaa ja saa nappulasta päälle. Kauhea homma asentaa ja tuli aika ruma ratkaisu. Olisi kannattanut laitattaa vaan jossin liikkeessä.

Tulipa vietettyä taas yö Jämillä, oli mukavaa. Tänään oli liian matalaa pilveä lentohommiin mutta eilen illalla nähtiin huikeaa yö-rc-lennätystä. Kännykkä ei oikein osanntu fokusoitua, mutta saa tästä jotain selvää: tv.pirateradio.social/videos/w

cos boosted

mikrotik.com/product/lhgg_lte6 saapui eilen.
Ensisavut otettu.

Look and feel vastaa odotuksia. Verkkokaapelin uittaminen modeemille lautasen kaareen on tehty nätisti. Kiinnitysmekanismitkin tuntuu olevan ok.

Motu buuttasi ensibuutin kivuttomasti ja löytyi mukavan helposti verkosta mikrotikkien tapaan winboxilla MAC osoitteella

Verkko löytyi kivasti, kun kävi ensin laittamassa sim pinin. Ennen kuin tämän saa tuotantotestiin pitää vielä konffia siltaus routeriin.

Current overlol status: Ihan jees

Kotimikrojen Kronikka-ohjelma tullut Yle Areenaan. Saattaa kiinnostaa monia täälläkin: areena.yle.fi/audio/1-50911581

Mutolla kylässä helsingin suunnalla. Käytiin ettimässä pommeja metallinpaljastimilla, bunkkeriseikkailulla ja nettiradiotakin soiteltiin illalla. Parhaat aarteet oli messinkinen nappi ja nagantin hylsyt. Kiitokset Paulille paljastimen lainasta, ihan hauskaa hommaa.

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.