Pinned toot

Onko ehdotuksia Suomesta/suomeksi tuuttaaville? Yritän seurata mahdollisimman montaa.

Keski-Suomen Teuvo Hakkarainen on kyllä toistuva pettymyksen lähde, monella eri tavalla. Äänet ei vähene, vaikka vähän ryyppäisi ja ahdistelisi.

Onko ennustuksia tämän päivän vaalitulokselle?

Finland is having elections tomorrow. Here’s a long-form recap of the past four years that we should not witness again once the next government has taken office. Might be foolish to hope so but let's stay positive.

jacobinmag.com/2019/04/finland

Lihan vähentäminen on ympäristöteon lisäksi suositeltavaa pitkän eliniän takaamiseksi:

yle.fi/uutiset/3-10731033

#vege

WWF:n uusi ruokasuositus: Korkeintaan kuusi kananmunaa kuukaudessa, punaista lihaa kerran viikossa ja lasi maitoa päivässä | Yle Uutiset yle.fi/uutiset/3-10705825

#ilmasto #tulevaisuus #ruoka

Yritän täyttää vaalikoneita ja vastaan tulee sama ongelma kuin joka kerta: faktaväitteitä esitetään mielipidekysymyksinä. Erityisen ärsyttävää se on, kun kyse on väitteestä, jota en osaa arvioida, mutta jonka arviointia silti odotetaan.

Muistutus: Pelitutkimuksen vuosikirja etsii

- tutkimusartikkeleita
- katsauksia
- arvosteluja
- lektioita
- muita pelitutkimuksen alaan liittyviä tekstejä.

DL 6.4.2019.

pelitutkimus.fi/tiedotteet/pel

Tänään seurataan potentiaalisesti merkittävää kunnianloukkausoikeudenkäyntiä.

Oikeudenkäynti on sinällään mielenkiintoinen, että se perustuu rajattuun FB-julkaisuun, jossa esitetään ilmeisesti kantajankin mukaan paikkansa pitäviä väitteitä. Tällä ei kuitenkaan ole väliä, jos väitteet ovat halventavia.

Mielenkiintoista on kuitenkin ennen kaikkea se, miksi tästä ylipäätään käydään oikeudenkäyntiä; miksi juuri tämä päätyy oikeuteen ja moni muu juttu ei.

hs.fi/kotimaa/art-200000604129

Puolueiden ilmastolupauksissa on suuria eroja – äänestäjä voi tarkistaa kunnianhimon tason muutamasta luvusta | Yle Uutiset | yle.fi - yle.fi/uutiset/3-10693392

#ilmasto #vaalit #suomi

Ystäväni J. Matias Kivikangas tekee mielestäni uskomattoman mielenkiintoista emootiopsykologista tutkimusta. Hän oli muotoilemassa Ylen vaalikoneen arvokysymyksiä ja selittää tässä blogikirjoituksessa miksi ne ovat sellaisia kuin ovat ja mitä niillä yritetään saavuttaa.

jmatiaskivikangas.net/2019/03/

Muutin maahan, jossa sataa kaiken aikaa. En ostanut sateenvarjoa, koska ei satanut. No nyt sataa. 😑 Nyt on sellainen olo, että tämän olisi ehkä voinut aavistaa ennalta.

kuolema, videopelit Show more

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish.