Pinned toot

Hei uudet mastodontin käyttäjät! Jos kaipaatte seurattavia, kannattaa vilkaista ketä seuraan tällä tilillä. Seuraan paljon suomeksi/Suomesta tuuttailevia muilta instansseilta.

🤦‍♀️ are you kidding me?

IEC, ISO and ITU celebrate World Standards Day on 2020-10-14, but ANSI celebrates the same day a week later.

src: gmb.21x2.net/archive/202010/14

Tämä Espoon koronainfosivu on kätevän käytettävä.

philosophers only want 1 thing and it's fucking discussing

Jos fediverseltä meni ohi, poliisi päätti lauantaina pippurisumuttaa 'n rauhanomaisia ilmastomielenosoittajia.

A͉͕͓͕̮͔͋̋̀ͮ̒̍͋͠͞s̨̱̗̲̭̤̱̮̹͛͛ͨ̍ę̗͇̬̗̹͓̒͗̏͆͛ͣ̌ͨt̲̘̼͕̓ͨ̈́͆͐͋́̀u̢̖̲̘̬̫͕̽̓ͫͦͩ͝k̵̴̪̜̤͕̖͕͗ͧͪ̿̄s͕͎̯͓̗̦ͨ̃ͦ̌͝e̶͕͙̿̋͛̏̄̍̅́͘t͖̳̬̭̦̠̻ͬͪͧ̿ͪ͂ͭ̕͢

Show thread

Hei uudet mastodontin käyttäjät! Jos kaipaatte seurattavia, kannattaa vilkaista ketä seuraan tällä tilillä. Seuraan paljon suomeksi/Suomesta tuuttailevia muilta instansseilta.

Strava tarjoaa Metro-datasettinsä ilmaiseksi kaupunkien ja niiden kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen käyttöön. Tästä saattaisi löytyä mielenkiintoista dataa myös suomalaisten kaupunkien pyörä- ja jalankulkuväylistä.

blog.strava.com/press/metro/?b

Pienen koiran suuret kärsimykset: ihmiset kiduttavat sulattamalla ruoan ennen kuin se tarjoillaan.

Syyskapina 1.10

Lokakuussa Elokapina valtaa Helsingin kadut luovemmin, rohkeammin ja isommin kuin koskaan! Tule mukaan vetämään hätäjarrusta ennenkuin mahdollisuuksien ikkuna sulkeutuu. Syyskapina alkaa 1.10.

Näin pääset mukaan:

Lähiaikoina Helsingissä on luvassa useita väkivallattoman suoran toiminnan koulutuksia (NVDA) ja perehdytyksiä Elokapinaan. Perehdytyksessä tutustutaan Elokapinan arvoihin, vaatimuksiin, työryhmiin ja tapoihin kapinoida. NVDA-koulutus opettaa väkivallattoman suoran toiminnan perusteet ja se on myös tarkoitettu kaikille Elokapinasta kiinnostuneille. NVDA-koulutus on oleellinen osa toimintaamme ja sen tulisi olla käytynä, kun osallistuu Elokapinan aktioihin.

20.9. NVDA-koulutus klo 14 Rauhanasemalla 22.9. Perehdytys Elokapinaan klo 18 Rauhanasemalla 28.9. NVDA-koulutus (TÄYNNÄ!) 30.9. NVDA-koulutus klo 14 Oodissa 2.10. NVDA-koulutus klo 17 Asukastila Mellarissa

Lisäksi joka torstai klo 18 järjestetään verkkoperehdytys Elokapinaan osoitteessa meet.elokapina.fi/uusienilta.

Lisätietoa löydät Elokapinan Facebook-sivuilta, johon on luotu omat tapahtumat yllä oleville koulutuksille ja perehdytyksille.

Perehdytyksiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, mutta NVDA-koulutuksiin ilmoittaudutaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen koulutus@elokapina.me.

Tervetuloa kapinoimaan elämän puolesta!

#elokapina #xrfinland #extinctionrebellion #kapinoielämänpuolesta #syyskapina

I want to talk about algorithms on social media. Specifically about how mastodon and the Fediverse often write on their presentation page or feature list about how they "don't have algorithms" because they display posts in chronological order.

👇A thread

Nälkälakon jälkeen, osa yksi - Häiriköt-päämaja

Hallitus ei reagoi protestiimme. Se ei yllätä minua vaan osoittaa entistä vahvemmin, kuinka kaukana ilmastopuhe on ilmastoteoista. Jään miettimään, mikä hallituksen saa toimimaan, jos edes nälkälakon kaltainen radikaali kansalaistoiminta ei herätä lähtemään keskusteluun. Olen huolissani yhteiskunnasta ja maailmasta, jossa lapseni tulevat elämään.

https://voima.fi/hairikot/artikkeli/nalkalakon-jalkeen-osa-yksi/

#ilmastonmuutos #politiikka #aktivismi #elokapina

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.