Pinned toot

Hei uudet mastodontin käyttäjät! Jos kaipaatte seurattavia, kannattaa vilkaista ketä seuraan tällä tilillä. Seuraan paljon suomeksi/Suomesta tuuttailevia muilta instansseilta.

Elokapina käynnistää keskustelun suomalaisen mediakentän kanssa

Elokapina järjestää paneelikeskustelun ilmastouutisoinnista maanantaina 12.4. klo 9-10.30. Tilaisuus on jatkoa maaliskuussa alkaneelle #kirjoitakriisistä -kampanjalle, joka peräänkuuluttaa median vastuuta ilmastokriisin uutisoimisessa.

Keskusteluun osallistuu Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, Ylen uutis- ja ajankohtaistominnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen , BIOS-tutkimusyksikön tutkija Ville Lähde ja Elokapinan aktivistit Iiris Laisi ja Joel Tainio. Tilaisuuden fasilitoi Riikka Suominen.

https://elokapina.fi/news/press-release/2021/04/09/paneeli-ilmastouutisoinnista/

#kirjoitakriisistä #media #ilmastonmuutos #ilmastokriisi

FLOSS hot take 

I never got interested in FLOSS because as a political discourse it seems incapable of conceiving of technology in a way that enables communities to mount an effective defense against the technological issues of our times.

Instead of protecting people from technology and the systems of power and hierarchy behind its creation, it seems more interested in protecting technology from people, and in particular protecting its use from being constrained in any way.

Yli 500 miljoonan Facebook-käyttäjän henkilötiedot on julkisessa levityksessä netissä. Lähiaikoina tulee todennäköisesti paljon huijauksia, joissa tietoja yritetään käyttää esim. pankkitietojen kalasteluun. Kannattaa miettiä erityisen tarkkaan ennen kuin esimerkiksi klikkaa linkkejä tuntemattomista numeroista.

businessinsider.com/stolen-dat

Erehdyin Twitteriin. Eniten harmittaa, että käytin niin paljon aikaa pahantahtoisen trollin viesteihin vastaamiseen.

Helsingin sanomien lasten tiedekysymykset -palstalla on Suomen pelitutkimuksen seuran puheenjohtajalta vastaus kysymykseen "Miksi on olemassa "tappamispelejä'?"

hs.fi/tiede/art-2000007880615.

Kahvinkeittoni on niin automatisoitunut, että jos en keskity siihen erityisen kovasti, keitän aina saman määrän. Kysyn vaimoltani, haluaako hän kahvia, ja keitän saman määrän vastauksesta riippumatta.

2021: Kasvottomat megakorporaatiot hallitsevat tietoverkkoja, kulkutaudit karsivat ihmiskuntaa ja ilmasto on käytännössä tuhottu. Mutta ei haittaa, ostin LIDListä hienon Blade Runner- sateenvarjon syksyn loputtomia sateita varten.

Suosittu Mastodon-appis Tusky on poistettu Google Playstä luultavasti automaattosen algoritmin toimesta. Eiköhän se sinne ilmesty takaisin, mutta yksi hyvä syy käyttää vaihtoehtoisia appstoreja kuten F-Droidia.

"Karan mukaan pitäisi tunnustaa, että kongolaiset käsinkaivajat työskentelevät meidän kaikkien huipputeknologisen hyvinvointimme hyväksi.

Miksi näin ei ole vielä tehty? Koska kyse on "niistä", ei "meistä", Kara sanoo.

– Emme antaisi omien lastemme hautautua elävältä. En usko, että yritykset ovat pahansuopia. Ne vain suhtautuvat välinpitämättömästi heidän tuskaansa."

https://yle.fi/uutiset/3-11748022

#koboltti #teknologia #ihmisoikeudet #kongo

Miksi valtionvelan kasvu näkyy uutisissa joka päivä, mutta ilmastokriisi ei, ihmettelee Riikka Suominen | Yle Uutiset

"On helppo laskea, miten koronakriisi dominoi uutisia vielä vuosi alkamisensa jälkeen. Esimerkiksi tänään perjantaina Ylen verkkosivuilla oli kello 12:een mennessä julkaistu 19 koronavirusta käsitellyttä juttua.

Jyrän alle on jäänyt esimerkiksi ilmaston lämpeneminen, jota on lähiaikoina kutsuttu muun muassa "katastrofaaliseksi uhaksi" (siirryt toiseen palveluun) maailman turvallisuudelle ja tämän vuosisadan pahimmaksi terveysuhaksi (siirryt toiseen palveluun). Vertailun vuoksi: ilmastonmuutos mainitaan asiasanana Ylen verkkojutuissa noin pari kolme kertaa viikossa.

Ilmasto- ja ympäristöaiheisiin perehtynyt vapaa toimittaja Riikka Suominen on ihmeissään – etenkin kun asiaa vertaa muihin verkkaan eteneviin kriiseihin.

– On muitakin hitaita kriisejä, kuten väestön ikääntyminen tai valtion velkaantuminen, jotka eivät tänään laukea, mutta jotka mahtuvat uutisiin joka päivä ja joita pidetään prioriteetteina."

https://yle.fi/uutiset/3-11834297

#media #ilmastonmuutos #uutiset #kirjoitakriisistä

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.