Lueskelin @darius ohjetta pienen verkkoyhteisön ylläpidosta ja pohdiskelin, miten soveltaa sitä Mastodonttiin. Kertokaa, mitä mieltä olette, jos luette sen!

runyourown.social/

@jonne @darius Hyviä ajatuksia.

Itse en näin valvotulla serverillä jaksaisi olla, mutta kuten sanottu, kun säännöt on selvästi kirjoitettu niin tällöin osaan pysyä poissa sieltä.

Pidän erityisesti tästä näkökulmasta että ryhmä on pieni. Tällöin siellä tapahtuu oikeasti jonkinlaista oman kulttuurin kehitystä.

Mietityttää että onko sen globaalin ja lokaalin tason yhdistäminen oikeasti mahdollista tyydyttävästi? Siis jos paikalliset säännöt määrittelevät myös mitä fediversessä näet?

@ville Aina on mahdollista hakea toisia näkökulmia toisilta palvelimilta. Minusta on johdonmukaista, että paikallisia sääntöjä valvotaan myös muiden paikallisten käyttäjien kanssa vuorovaikuttavien suhteen. Olettaisin ainakin, että palvelin valitaan ainakin osittain juuri siellä vallitsevien sääntöjen (ja sitä kautta ilmapiirin) takia.

@jonne Ainiin ja vielä piti sanoa että se 50 -100 ei ole ihan hatusta. Tämä on samansuuntainen: en.wikipedia.org/wiki/Dunbar%2

@ville Se mainitaan myös tuossa tekstissä. Dunbar ei vetäissyt sitä hatusta, mutta sen validiteetista ei ole ihan yksimielisyyttä.

@jonne

Ai se oli tuolla sivuhuomioissa (joita en lukenut). Ok.

No joo, kunhan mainitsin, jos jollakin on kiinnostusta selvitellä tuota ihmisryhmän optimikokoa.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.