Jahas, näyttäisi siltä että ainoa suomenkielinen Peertube-instanssi on avoimesti natsien ylläpitämä. :losthopes_f:

@jonne Peertube on tällä hetkellä vähän semmoinen fedin ruttohauta...

@Stoori Juuri julkaistussa versiossa alkaa viimein olla moderaatio-työkaluja. Mietin, että pitäisikö perustaa yksi lisää. Ikävää, jos ainoa haussa suomeksi vastaan tuleva instanssi on natsien.

@jonne Niin, oishan se parempi jos ois muutakin kuin natseja tarjolla.

Kuinka paljon tässä vaiheessa voisi odottaa uuteen instanssiin tulevan sisältöä? Puitteiden ylläpito on tietenkin hyvä juttu sinänsä, mutta onko ylläpito hyötyyn nähden liian työlästä tai kallista, jos sitä ei kukaan käytä?

Itse olen julkaissut Peertubessa 1,5 vuodessa kymmenen videota eli täysin satunnaisesti, enkä ole sen lisäksi kohdannut kuin pari hassua suomalaista videota.

@Stoori Vähän sellainen muna-kana-ongelma. Vaikea syntyä suomalaista yhteisöä, jos ainoa tarjolla oleva paikka on natsien.

@jonne Sekin.

Mitkä on vähimmäisedellytykset, joiden pohjalta voisit avata peertube-instanssin?

Sullahan on jo mastodon- ja pixelfed-instanssit ylläpidettävänä. Riittääkö resurssit (henkiset voimavarat ja miksei vaikka rahatkin) vielä uusiin instansseihin? Pitäisikö löytyä muitakin ylläpitäjiä jakamaan vastuuta?

Mietin tätä sillä mielellä, että toiminnan jatkuvuus ja pitkäkestoisuus saadaan varmistettua, niin että käyttäjätkin kokevat mielekkääksi jakaa oman sisältönsä sen kautta.

@Stoori Just tämän takia en ole vielä tehnyt niin. Ja samasta syystä siirrän asioita Feneaksen tukemiksi.

@jonne Tällainen on kyllä surkeaa mainosta fediverselle, joskaan ei odottamatonta. Surullista ylipäätään miten äärioikeisto on jossain määrin kaapannut ”vaihtoehtoisuuden” ja ”vastarinnan” diskurssit.

@mmin @jonne Tässä näkyy kyllä aika hyvin se, että äärioikeiston mellastus on näkyvintä siellä, missä on huonoimmat moderointivälineet.

@jonne Kun valtavirran sosiaalisesta mediasta potkitaan ties mitä kainalontuulettajaa, ne pesiytyvät vaihtoehtoisiin alustoihin. Näin tuppaa olemaan monen muunkin alustan kohdalla.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.