@ninmi Se varmasti vaikeuttaa. Minulla on yksi keliaakikko-kaveri, jolla on myös vastaavia haasteita. Mutta ei ole mikään pakko siirtyä kerrasta vegaaniksi! Voi kokeilla pikku hiljaa korvata jotain ruokia ja katsoa, miten se sujuu.

Roolipelitiedotus etsii uutta päätoimittajaa. Hyvä tilaisuus tehdä tärkeää työtä Suomen roolipeliskenen hyväksi.

roolipelitiedotus.fi/sivusto/h

@gregoiremarty You first need an activitypub account that can fetch those updates, so it's simply using the Mastodon API for remote following. Thanks for the explanation!

@gregoiremarty Can you tell me how to make that work? I just tested and I can't get it to connect to any Pixelfed instance.

@gregoiremarty @toni API is not public. Morii is a Pixelfed app, but development is frozen and waiting for the API. And no, you can't use Fedilab either to access Pixelfed before they build the API.

@ssundell @nikoheikkila Paras puoli siinä, että käyttää omaa domainia on, että voi vaihtaa taustalla olevaa palvelua ilman suurta ongelmaa.

@kennetmattfolk @jaywink Kiitos vinkeistä! Minulla on samanlaisia kokemuksia yhdistyksistä.

Minulla on varaa maksaa instanssien ylläpidosta toistaiseksi, joten pääasiallinen tarkoitus on ratkaista ns. bussi-ongelma, eli yrittää vähentää instanssien riippuvuutta minusta.

@nikoheikkila Se on hieman monimutkainen. IMAP toimii bridgen kautta, mikä vaatii alkuun säätämistä ja toimii välillä hieman vaihtelevasti.

@nikoheikkila Tutanota ja Protonmail taitaa olla tällä hetkellä parhaita vaihtoehtoja. Minulla on osoite jälkimmäisestä.

@Stoori Lopun varoituksesta on kokemusta: olen perustanut yhden osuuskunnan, jonka olisi pitänyt olla yhdistys.

Ajattelin infran pyöritystä lähinnä pienten jäsenmaksujen varassa, mutta lahjoitusten vastaanottaminen voi kyllä olla myös iso plussa.

Pitää selvitellä, miksi infraosuuskunnat ovat toimiva malli. Tiedän jotain infrayhdistyksiä, kuten Kapsin.

@Stoori Mikä etu osuuskunnalla on infran ylläpidossa?

@jaywink En ehkä ilmaissut itseäni selvästi: tarkoitus oli, että kyseessä olisi oma, erillinen yhdistys suomenkielisen fediversen ylläpitoon.

@ssundell Juu, ei kyseessä ainakaan *tieteellinen* tutkimus ole.

Kuulisin mielelläni, mitä Feneaksen aktiivit ajattelevat suunnitelmistani mastodontti.fin ja pixelfed.fin suhteen.

Onko yhdistys hyvä tapa ylläpitää suomenkielistä fediverseä? Voiko sellainen toimia yhteistyössä Feneaksen kanssa? Mitä mieltä @jaywink on?

Tässä laajempi selitys: write.as/federaatio/pitkan-aik

@ssundell Raportin mukaan kyseessä pitäisi olla edustava otos mannersuomalaisista, joten en näe ongelmaa kutsua sitä kyselytutkimukseksi. Ei kovin mielenkiintoinen tai valaiseva sellainen, mutta kyselytutkimus kuitenkin.

@jukka Siitä on hetki, kun katsoin ne, mutta se nopeasti eskaloituva messias-juoni kyllä häiritsi jonkin verran.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.