Show more

Miksi mastodontti.fi on suomenkielinen? Järkeily rajoituksen takaa löytyy tästä blogipäivityksestä:

write.as/federaatio/suomalaisu

Onko kahvilasuosituksia Kampin läheltä Helsingistä? Etsin tummaa, eettistä kahvia ja rauhaa.

Jos haluatte löytää suomalaisia/suomenkielisiä/Suomesta tuuttailevia muilta instansseilta, kannattaa vilkaista, ketä seuraan.

Vertailukohtina esim. Wired, Edge, Motherboard jne.

Onko olemassa yhtään suomenkielistä julkaisua, joka keskittyisi teknologian kulttuurisiin ja sosiaalisiin puoliin?

Radiojutun mukaan jokin tuore raportti povasi yhteiskunnallista romahdusta 2050 mennessä ilmastokriisin takia. Kannattaa varmaan varata hyvissä ajoin nahkaa ja niittejä post-apokalyptista asua varten.

Meillä ei ole legoja lojumassa, mutta voin kertoa että ei ole myöskään mahtavaa potkaista varpaitaan luuhun, jonka koira on jättänyt lojumaan.

En suosittele kuudelta heräämistä kenellekään.

Uusista käyttäjistä päättelin, että uusi instanssin-valinta sivu on otettu käyttöön. Jostain mystisestä syystä mastodontti.fi ei näkynyt vanhalla pitkään aikaan.

Google aikoo vastustuksesta huolimatta rampauttaa mainosten blokkausten selaimessaan. Ei ilmeisesti istu heidän bisnesmalliinsa. Maailma tuntuu olevan muutenkin menossa suuntaan, jossa joko katsot mainoksia tai maksat siitä ettei niitä tarvitse nähdä.

news.slashdot.org/story/19/05/

Luotettu Fairphone 2 alkaa näyttää ikäänsä ja pitäisi joko vaihtaa siihen näyttömoduuli ja uudelleenasentaa käyttöjärjestelmä tai vaihtaa uuteen.

Uuden löytäminen on vaikeaa. Haluaisin vain puhelimen, joka ei vakoile minua ja jota ei ole liimattu kokoon orpolasten kyynelillä ja kivihiilellä. Näillä kahdella vaatimuksella vaihtoehtojen lista jää olemattoman lyhyeksi...

Muistakaa äänestää EU-vaaleissa tänään!

Trollitehtaan lopussa linkataan tähän Ylen disinformaatiota käsittelevään juttuun, joka on erittäin kattava.

yle.fi/uutiset/3-10777109

Ylen tekemä Trollitehdas on ihan hauska ja informatiivinen peli informaatiovaikuttamisesta verkossa. Sen takia se onkin vähän huonosti nimetty: propaganda ei ole trollausta vain siksi, että se tehdään verkossa. Olisi helpompaa puhua ihmiseen kohdistuvasta manipuloinnista, jos sitä kutsuttaisiin oikealla nimellä. Silloin se olisi myös helpompi nähdä jatkumossa aiemman propagandan kanssa.

yle.fi/uutiset/3-10793558

Muistutus: ilmasto lämpenee ja sille pitää tehdä jotain, jos ei halua suuren osan maapallosta muuttuvan asuinkelvottomaksi ja miljoonien kuolevan. 🔥

Yksilöiden valinnoilla on väliä, mutta ongelman voi ratkaista vain yhteiskunnallisella tasolla.

hairikot.voima.fi/blogi/ala-mo

Tämä on varmasti mielenkiintoisin arvio, jonka olen lukenut Game of Thronesista: Amnesty selvitti, millaisiin sotarikoksiin sarjassa sorrutaan.

punainenristi.fi/uutiset/20190

Mäntässä on aika omalaatuinen taidenäyttely, jonka kokemiseen liittyy keskeisesti post-apokalyptisen roolipelin pelaaminen.

hs.fi/kulttuuri/art-2000006106

Kokeilin tänään Beyond Meatin pihviä vegaaniburgerissa. Varsin hyvä korvike jauhelihapihville, vaikka ei ehkä tajunta räjähtänytkään.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.