Show more

Mastodontti.fin paikallinen aikajana on aika hiljainen, keskimäärin alle yksi päivitys päivässä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Fediversessä ei tapahdu mitään! Suosittelen seuraamaan ihmisiä muilta palvelimilta, jotta näet vähän laajemmin, mitä täällä tapahtuu. Helpoin keino on seurata joukkoa ihmisiä, jotka puhuvat sinua kiinnostavista aiheista. Se onnistuu täältä:

communitywiki.org/trunk

Minä seuraan paljon suomeksi/Suomesta tuuttaavia, joten myös minun seurattaviani voi vilkaista.

Dear Eki,

Tekee mieli kuunnella Linkin Parkia ja screamo-bändejä. Johtuuko tämä vain syksystä vai onko minussa jokin vialla?

nimim. "Tell me what the fuck is wrong with me"

Tällä hetkellä yhden matkan jäljessä laukkujen pakkaamis-purkamis-syklissä. 🛫🛬🛫🛬🛫🛬🛫🛬

Language groups

Are you interested in contributing to #Feneas, either via blogging or in other ways, but find the English #languagea barrier?
We're in the process of setting up a process for language groups within Feneas. Working groups where our community can collaborate in their own language in smaller groups. This will at minimum include a mailing list, chat room, forum category and most likely a namespaced #blogarea.
If interested, have a peek into the discussion and give your thoughts: talk.feneas.org/t/supporting-d
#fediverse#federation#community friendica.feneas.org/display/7

Tänään taas liikkeellä ennen aamunkoittoa. Se lisääntynee lähiaikoina. :kaamos: :finnishlove:

Luin tänään loppuun Murderbot Diaries -trilogian. Vahva suositus. Murderbot on mainio protagonisti.

Jyväskylän yliopiston tieteentekijöiden liitto on julkaissut erinomaisen kirjoituksen siitä, mitä yliopisto tekee ja voisi tehdä ilmaston eteen.

tieteentekijoidenliitto.fi/lii

Olen jo vuosia halunnut tatuoinnin, mutta en pysty valitsemaan sellaista. Olen merkityksen tutkija ja jokainen tatuointi avaa symboliikan tulvaportit ja muodostaa merkityksen verkon, jota en pysty hallitsemaan. Ei siis vieläkään tatuointia.

On varmaan huono merkki, että en ehtinyt purkaa matkalaukkua ennen kuin lähdin seuraavan kerran matkalle.

Tiedoksi: Pixelfed.fi tukee nyt mobiilisovelluksia. Testattu Tuskylla.

"Jos ikkunapaikalla istuva matkustaja tahtoo jäädä pois, hän viestittää tämän vierustoverilleen non-verbaalisin keinoin esimerkiksi painamalla näyttävästi stop-nappia, sulkemalla takkinsa tai nousemalla seisomaan."

🇫🇮 = ❤️

aamuset.fi/mielipide/4706279/K

Fellow admins of the Fediverse, you should consider blocking kiwifarms.cc, instance-wide and immediately.
Kiwi Farms is a far right online forum dedicated to harassment, doxxing and gaslighting. They are *very* dangerous. Some of their favorite target have been harassed by them for years and they love to target vulnerable people.
They opened a Pleroma instance some months ago. Suspend them and be careful.

Välillä olen kateellinen koirallemme. Sen elämän kaksi suurta ongelmaa on, että parvekkeelle ei pääse aina kun haluaisi ja kaikki vastaantulevat koirat eivät halua moikata. 🐶

Jahas, hallituksessa ollaan ilmeisesti sitä mieltä, että droonien toimittaminen Turkin autoritaariselle hallinnolle on hyvä idea.

valtioneuvosto.fi/paatokset/pa

Häiritsee säännöllisesti, miten naiivia keskustelu internetin kulttuurista Suomessa on. Kuvat saavat suorastaan maagisia ominaisuuksia vain, koska ne jaetaan verkossa ja trollaus samaistuu sodankäyntiin. Tekee pahaa lukea juttuja, kuten tämä Ylen uutinen.

yle.fi/uutiset/3-10941826

Thanks everyone who attended our (slightly postponed) Summer Annual General Meeting! Good discussion. For notes, logs and audio recording, see our forum: talk.feneas.org/t/invitation-f…

#feneas

Talouspolitiikkaa 

Ennen kuin Sipilän hallitus lisäsi työaikaa, en ajatellut että se on poliittisen neuvottelun alainen asia. Se tuntuu minusta lyhytnäköiseltä: tunnit päivässä eivät lisäänny, vaikka taloudella menisi kuinka huonosti, eikä työaikaa voi lisätä aina, kun taloutta pitää korjata. Mutta tarkoittaako tämä myös sitä, että jokin seuraava hallitus voisi päättää lyhentää työaikaa? Ja siirtyikö työaika poliittisen päätöksenteon piiriin Sipilän hallituksen takia?

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.