Show more

**Feared Hamburg drowning turns out to be energetic seal**

"Several boats, a helicopter and police divers were deployed to the northern German city after reports of a person drowning in the Elbe River. The apparent victim was, however, a seal, happily splashing in the water."

dw.com/en/feared-hamburg-drown

#news #bot

Pirkka-Pekka Petelius, now an MP, used to be an actor and in the 80s and 90s made some really racist, insulting, degrading sketches about minorities in Finland. He has recently apologised.

The apology has angered a lot of people on social media and in the mainstream media. Fuck them. Apologising, even decades later, for bullying is always the right thing to do. (It might not be the only right thing to do, of course.)

Harmittelin jonkin aikaa, kun paras suomalainen podcast teknologiasta - Vikasietotila - loppui. Mutta nyt löysin, että yhdellä tekijöistä on toinen samanhenkinen podcast, Askelpalautin. Vielä parempaa, siinä on yhtenä tekijöistä yksi Suomen aktiivisimmista internet-tohtoreista, Salla-Maria Laaksonen.

Tämä toteamus Paasoselta on ehkä paras tutkijasitaatti mediassa:

”Koska eihän mäkkäri halua mainostaa sivulla, jossa syödään persettä. Sehän on ihan selvä.”

hs.fi/nyt/art-2000006316576.ht

Hei mastodontit, @oneironaut tekee tutkimusta Mastodonin käyttäjistä. Olisiko teistä haastateltaviksi? Kyseessä on noin puolen tunnin puhelu verkon yli yksityisyyteen, vaihtoehtoisiin sosiaalisiin medioihin ja digitaaliseen/datan lukutaitoon liittyen. Kielenä englanti.

Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suoraan häneen. Auttakaa tiedettä!

”Kyllä, tämä saattaa vaikuttaa ympäristöön hieman, mutta sillä on karmaisevat yhteiskunnalliset seuraukset.”

"Karmaisevat" vain, jos yhteiskunnan täytyy jatkaa loputonta kuluttamistaan. Nykyisen kaltainen kapitalismi ei yksinkertaisesti ole yhteensopiva ympäristön kanssa.

hairikot.voima.fi/blogi/hmn-to

En yleensä osta asioita, vain koska ne ovat FOR MEN. Jos paras, mitä voit sanoa tuotteestasi on, että minulla on sukupuoli, ei olla kovin vahvalla pohjalla. Ennakkoluuloni vahvistettiin, kun päädyin ostamaan yhden tällaisen asian: kasvosaippua, joka haisee teollisen liuottimen ja deodorantin yhdistelmälle ja joka polttaa ihoa. Muut kasvosaippuat eivät haise tai polta, joten valmistaja on tehnyt valinnan: tällaista on puhtaus, FOR MEN.

Jahas, näyttäisi siltä että ainoa suomenkielinen Peertube-instanssi on avoimesti natsien ylläpitämä. :losthopes_f:

"Kuluvan vuoden uskonnollisista tilaisuuksista merkittävimmäksi on muutamassa viikossa noussut Helsingin Pasilassa sijaitseva kauppakeskus Tripla, jossa jo sen kymmenen ensimmäisen aukiolopäivän aikana kävi enemmän ihmisiä kuin lokakuun jumalanpalveluksissa koko Suomessa."

cheatingu.com/uutissirkus/?p=3

Jotenkin päädyin tilanteeseen, jossa minulla on mukanani kolme puhelinta. 📱📱📱

Helsingin metron mainostauluissa pyörii Ubuntu 14.04. Tässä vaunussa yksi niistä on kaatunut käynnistyessä.

Tietokoneeni oli pitkään poissa käytöstä, koska siinä oli vika ja en ehtinyt viedä sitä korjattavaksi. Sain sen viimein takaisin ja oli kyllä ikävä. 🖥🎉

"Suomalaisten lentopäästöt asukaslukuun suhteutettuna maailman toiseksi korkeimmat" – lentovero käytössä kuudessa EU-maassa, kansalaisaloite puuhaa sitä Suomeenkin

Vielä 17K allekirjoitusta. Tee nyt jos et ole jo tehnyt, vie muutaman minuutin!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisten-lentopaastot-asukaslukuun-suhteutettuna-maailman-toiseksi-korkeimmat-lentovero-kaytossa-kuudessa-eu-maassa-kansalaisaloite-puuhaa-sita-suomeenkin/7605622

#suomi #finland #lentovero #ilmasto

Allekirjoita Lentovero-kansalaisaloite (ja lue täältä miksi)

https://www.livenowdreamlater.net/fi/2019/10/26/allekirjoita-lentovero-kansalaisaloite-lue-miksi/

#lentovero #suomi #finland #ilmasto

Näköjään Mastodon näyttää välilyönnit, mutta Tusky ei. Mielenkiintoista.

Show thread

Runo vaeltaa sivulla kuin humalassa, mutta Mastodon jostain syystä poisti vaivalla lisäämäni välilyönnit.

Show thread

"En koskaan enää juo" 1200-luvulta Persiasta 

Minä olen päissäni.
Sinä olet päissäsi.
Kuka vie meidät kotiin?
Montako hemmetin kertaa
minä sanoin:
Juo vähän
vain pari, kolme maljaa?

(Alku Rumin runosta "juopuneiden kaupunki")

Jos tekee mieli auttaa Mastodonin kehityksessä, mutta koodaaminen ei ole oma ala, niin vielä olisi paljon tekemistä käännösten kanssa. Esimerkiksi suomenkielinen käännös on hieman yli puoliksi valmis.

crowdin.com/project/mastodon

Mastodontti.fin paikallinen aikajana on aika hiljainen, keskimäärin alle yksi päivitys päivässä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Fediversessä ei tapahdu mitään! Suosittelen seuraamaan ihmisiä muilta palvelimilta, jotta näet vähän laajemmin, mitä täällä tapahtuu. Helpoin keino on seurata joukkoa ihmisiä, jotka puhuvat sinua kiinnostavista aiheista. Se onnistuu täältä:

communitywiki.org/trunk

Minä seuraan paljon suomeksi/Suomesta tuuttaavia, joten myös minun seurattaviani voi vilkaista.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.