Sarjassamme 100% uutislakossa edelleen: Pohdin tänään että mikäs liputuspäivä nyt on. Paikallisessa lounaspaikassa lööpeissä puhuttiin jotenkin juhlavasti nato-päivästä. Lounaspaikassa roikkui Suomen viirejä. Olin aivan varma että liputus liittyy tähän.. Oli pakko vilaista Yle:n sivuilta, että onko tänään joku natoon-liittymispäivä. No ei ollut, Koiramäestä tutun Snellmannin päivähän se vaan. Kerkesin jo iloita että nyt on aikamoinen uutispimento mulla.

(Ohjelmointi-asiaa) Käsittämätöntä, joskus se menee näin. Mäkillä Qt Creator ei suostunut debuggamaan. llvm herjaa jostain todella kryptisestä virheestä. Minä: voisikohan kääntäjiin tullut joku korjaus. Asentaa OS X:n päivityksiä (jossa listassa developer tools-päivitys). Päivityksen jälkeen debuggeri toimii. Katon hoomoilasena että ei tää kyllä yleensä näin mene. Hieman helpompi selvittää puuttuvia osoittimia sen sijaan että ripottelee qDebug() << "täällä" tekstejä ympäriinsä. ++

Mainitsin tästä aiemmin, mutta myös uusille käyttäjille:

Ehdotan, että ette käytä Twitter-crosspostereita. Käyttöliittymä saattaa näyttää samanlaiselta, mutta Twitter ja fediversumi ovat erilaisia paikkoja, erilaisilla kulttuureilla ja tavoilla puhua. On ihan ok, jos et vielä tunne kulttuuria. Sen oppii kyllä.

Mutta crossposteri kertoo, että et oikeasti halua keskustella täällä, vaan Twitterissä. Se on ihan ok – ei täällä ole pakko olla – mutta ehkä sitten vaan pysyt siellä Twitterissä?

.. ja kaatopaikka ei ole enää sellanen rokkiseksikäs. Asiat lajitellaan melkein jaappanialaisella pieteetillä helpoissa lajittelupisteissä ja portilla mörähtelevän vartijan sijaan sisätiloissa (!!) on asiantuntevaa asiakaspalvelua. Toista se oli ennen kun ajettiin suoraan läjän päälle ja kipattiin kaikki vaan peräkärryn viereen.

Jotain on mennyt hyvällä tavalla pieleen kun kaatopaikalla vieraillessa ei tarvitse hengiddää shuun khautta. Oikeen yllättyi kun tuli sellanen vieno kaatistuoksu, että hetkinen, onko toi.. onko toi se...

Mä oon ollut 110% uutislakossa sodan alkamisen jälkeen. Tarkoitan siis päivä uutisia, yle, iltalehti jne. Tekniikkajuttuja toki seuraan. En tiedä maailman menosta ihan hirveästi. Tänään piti käydä katsomassa, että onko se opettajien lakko vai ei ja vilkaisin muuta uutisvirtaa. Täytyy ihmetellä, että jos tuolla materiaalilla ei ole vaikutusta kansakunnan mielenterveyteen, niin millään ei ole. Pahan olon pensselillä kun sutasee otsikkoa niin saa vissiin lukukertoja. Suomi liitymässä natoon? WTF?

Tänään 1.5. Tampereen keskustassa porukkaa kuin vanhoina hyvinä aikoina. Aurinko paistoi, ihmiset nauttivat. Kolmosen ratikka aivan tupaten täynnä, harvalla enää maskit. Siirrossa oleva ratikkakuski kertoi että vappuaattona vain puolet halukkaista mahtuivat kyytiin. Huoltiksen myyjä kertoi, että lakukauppiaan mukaan illalla porukkaa oli aivan älyttömästi ja joista "joka toinen kännissä". Kuulostaa mun korviin oikeasti upealta. Julistaisin normaalin ajan alkaneeksi, jos sallinette!

"Jos Wappupäivänä, ennen kello kymmentä, ostaa paikalliselta huoltikselta kaurapuuroa, on menetetty tapaus, lopullisesti." Hyvää vappua mastodonia!

Tampereella Valokuvakeskus Nykyajassa on vielä maanantaihin (2.5.) asti näytteillä kaksi loistavaa valokuva/video-installaatiota, mm. yläkerrassa 2x3 metriä kokoinen neulanreikäkameralla valotettu teos (siis kyllä, se on se alkuperäinen "negatiivi" joka on ollut kamerassa mikä siellä seinällä on esillä). Vahva suositus, ilmaista kulttuuria, ajatuksia ja tunteita. valokuvakeskusnykyaika.fi/kris

Mun viimeisen 24h teemabiisin "sanat". Liittyy luovaan työhön jossa aina kipuillaan siinä mitä pitäisi tehdä, mitä oletetaan että teet ja onko tekemäsi asiat "hyviä". Ei ainoastaan päde musiikin tekemiseen, vaikka Giorgio tässä siihen viittaakin. Epätäydellisyyttä on juhlistettava!

Käsittämätöntä avaruusmatkailua. Just äsken mereen loiskahti yksi miehistö ja johan siellä avaruusasemalla on jo uusi porukka. ISS:n ovet lepattaa ku saluunassa. SpaceX on kyllä hyvin erikoinen firma.

Onko sinulla kirjaa tai leffaa, johon palaat aina uudestaan? Mikä teos on suosikkisi? Ja ennen kaikkea, millaisia tuntemuksia tutun ja turvallisen teoksen kanssa koet? Aiheesta tulossa suora puhelinkontaktiohjelma la 14.5. Yle Radio 1 klo 19-21.

Edelliseen: Applen korjauspaketissa mm. näytönirrotiuslaite joka lämmittää näytön oikeaan lämpöön ja akun asennustyökalu. Huippuna purkki hiekkaa jos sattuu akun kanssa harmia, esim. että se syttyy palamaan. Hämmentävää.

Apple on julkaissut tee-se-itse puhelimenkorjauspaketin jonka saa lainaan. Kuulostaa aprillipilalta mutta on totta. Artikkeli + kuva setistä täällä: macrumors.com/2022/04/27/self- ja korjausohjeet (!!!) esimerkiksi iPhone 13 minille: manuals.info.apple.com/MANUALS

Mastodonille on monia appeja. En voi suositella virallisia, sillä ne hieman hämmentävästi jättävät pois keskeisen ominaisuuden: pääsyn paikalliselle aikajanalle. Androidille erinomainen appi on Tusky, iOS:lle on esimerkiksi Mastonaut ja Metatext.

Olen kyttäillyt säähavaintopalloja netin seurantapalveluista jo pidemmän aikaa.

Toveri Tunaaja eräällä IRC-kanavalla bongasi voimakkaan etelätuulen tuovan yhtä palloa kohti Tamperetta. Pallo oli lähtenyt Jokioisista, kävi Lempäälän tasalla reilussa 26 kilometrissä ja puhkesi.

Sondehub-palvelun laskema putoamispaikka tarkentui putoamismatkalla kohti Tamperetta ja viimeinen päivitys tuli Eteläpuistosta. Tottakai sitä piti lähteä etsimään!

Kebun uunituore LP saapui tänään. Johan sitä levyä on kuunneltu jo tarpeeksi dikitaalisena.

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.