Vähän mietin, että meneekö tämä osastolle "ennen kaikki oli paremmin", mutta ihan oikeasti tämä nykyjuniorien suomen kielen osaaminen tuntuu olevan ongelma.

Edellisessä työpaikassa kuulin valitusta siitä, että asiakaspalvelutehtäviin on vaikea löytää sellaisia nuoria, jotka uskaltaisi päästää viestimään asiakkaiden kanssa. Onko kyse laiskuudesta vai miten näin on päässyt käymään?

Mutta joo, ehkä olen vain dinosaurus...

Show thread

Röyhkeää itsensä mainostamista: kirjoittelen harrastusmielessä peliaiheiselle sivustolle arvosteluja ja muuta jonninjoutavaa, ja nyt avauduin yhden blogin verran englanninkielisen jargonin ujuttautumisesta suomen kielen sekaan: konsolifin.net/blog/jyri-jokin

Vähän harmittaa, kun oikeakielisyyden arvostaminen tuntuu olevan katoavaa kansanperinnettä. Varsinkin some kannustaa huolettomaan ja nopeaan roiskintaan harkitun kirjoittamisen sijaan. Olen dinosaurus.

Mistähän johtuu, että vaikka en ole Twitterissä oikeastaan koskaan ollut mitenkään erityisen aktiivinen, niin täällä tuntuu julkaisukynnys olevan vielä korkeampi? (Kuten tästäkin töräytyksestä huomaa, minulla ei oikeasti ole mitään sanottavaa.)

Tässä pikaisesti covidia poteneena tuli tällainen ajatus: en ymmärrä lainkaan ihmisiä, jotka perustelevat rokottamattomuuttaan sillä, että "ei se tauti ole perusflunssaa pahempi".

Ei tartte olla. Mieluummin jättäisin kaikki perusflunssatkin kärsimättä, ja jos pikku piikki parantaa mahdollisuutta välttyä moiselta, niin piikkiä tänne vain, kiitos!

Päänsärky, tukkoiset putket ja jatkuvat köhiminen käy hermoille. Kuka ihme tykkää sairastaa?

Tämä sovellus kaipaisi jotain "for dummies"-ohjeistusta. Ihan vain, jos tänne haluaisi jonkun jungnerin joskus.

Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.