Markus boosted

Mitä opin tänään: kalakantoja heikentävät

1. Harmaahylje
2. Merimetso
3. "Veden tila"
4. Viileät kesät

Pirun ikävää, kun luonto (ja vapaa-ajan kalastajat) häiritsevät resurssin täysimittaista hyödyntämistä.

hs.fi/mielipide/art-2000005760

Suomalaisia medioita lukiessa näyttää siltä, että tapaamisessa ei tapahtunut mitään mielenkiintoista vaan oli vain välien lämmittelyä. Yhdysvaltalaisesta mediasta taas sai kuvan siitä miten Trump oli Putinin vietävissä ja miten hän käyttäytyi jopa "maanpetturin" kaltaisesti.

Tämä tiedotustilaisuus kuulosti minun korvaan vain toistolta aikaisemmista lausunnoista yms. sanahelinältä eikä siihen jaksanut keskittyä. Suomalainen media taisi myös ensin myös olla keskittymättä sanottuihin asioihin, kun siitä kerrottiin tavallisen neutraalisti. Kuitenkin yhdysvaltalainen media kertoi pyöristyneistä reaktioista myös republikaanien suusta.

@jonne En tiedä halusitko että raportoin MEPpien vastauksista, mutta Nils Torvalds kertoi äänestävänsä puolesta direktiivin palauttamisesta uudelleen käsittelyyn.

@whirli I looked into what kind of infrastructure Framasoft is using. They are renting their servers from Hetzner Online which looks like has really reasonable prices and has servers in Finland! This starts to look even more feasible. Should we start an IRC or Matrix channel to plan?

Kerkesin vihdoin :in lyhyeen rekisteröintiaikaan! Ja tuntuu ihan käytettävältä myös mobiiliselaimella.

Olin kirjoittamassa MEPeille sähköpostia ja tätä varten luulin lukeneeni esitystä, jota vastaan halusin argumentoida ja josta huomasin positiivisia muutoksia. Kävikin niin, että minulla oli väärät paperit eikä asia olekaan muuttunut miksikään. Noh, takaisin sähköposteja muotoilemaan...

Markus boosted

@markus
Tuo tosiaan on päivätty 19.6. ja siinä ekalla sivulla sanotaan, että tässä nää "compromise amendments" on siinä järjestyksessä kuin ne tulevat äänestykseen.

No, ilmeisesti 20.6.¹ oli lakivaliokunnan (JURI) kokous, jossa noista sitten äänestettiin, ja jonka tuloksiin Reda ei ole tyytyväinen².

Eli onko toi sun dokumentti jonkinlainen kooste kaikista vastaehdotuksista, jotka sitten tulivat äänestettäviksi valiokuntaan 20.6.?

¹ juliareda.eu/eu-copyright-refo
² juliareda.eu/2018/06/not-givin

Kyse on siis siitä kuuluisasta stä ("meme-tappaja" artikkeli). Lukaisin myös tuon ("linkkivero"), mutta näyttää vaikeammalta tulkita niin siihen en osaa ottaa kantaa.

En ole lakimies, joten en tiedä onko tuossa esityksessä muuta ongelmakohtia, mutta nykyinen versio ei minusta kyllä enää vastaa asiasta noussutta hypetystä.

Myös tuo ristiriita aikaisemman direktiivin kanssa on korjattu: " [...] strike a balance between the fundamental rights of users and rightholders and shall in accordance with Article 15 of Directive 2000/31/EC, where applicable not impose a general obligation on online content sharing service providers to monitor the information which they transmit or store."

Hm päätin omin silmin lukea tätä tuoreinta versiota esityksen EU:n tekijänoikeusdirektiivistä (europarl.europa.eu/cmsdata/149). Sana valinnat on nyt paljon parempia ja minun ymmärryksen mukaan tämä näyttää ihan kohtuulliselta nyt. Tämä nykyinen versio mm. ei enää vaadi palveluntarjoajien toteuttavan mitään filttereitä tai sisällönvalvontaa tekijänoikeuksien suojelemiseksi. Jos nyt oikein ymmärrän tämän teksin niin tämä on aika kohtuullinen?

Opiskelen tietojenkäsittelytieteitä Tampereella ja harrastelen huviksi ja hyödyksi sysadmin hommia.

Olen kasvissyöjä, ajan mielelläni vapaiden ohjelmistojen asiaa sekä muita sosiokulttuurisia asioita.

Juon kahvini mustana ja saatan katsoa japanilaisia piirrettyjä kahvini kanssa.

Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.