mf2hd boosted

Luin yleltä, että patteriradioiden myynti on ampaissut kasvuun. Muistin tämän tiedusteluvälineen. Tiedä mitä salaisuuksia tuolla voisi kuunnella.

mf2hd boosted

Olen kyttäillyt säähavaintopalloja netin seurantapalveluista jo pidemmän aikaa.

Toveri Tunaaja eräällä IRC-kanavalla bongasi voimakkaan etelätuulen tuovan yhtä palloa kohti Tamperetta. Pallo oli lähtenyt Jokioisista, kävi Lempäälän tasalla reilussa 26 kilometrissä ja puhkesi.

Sondehub-palvelun laskema putoamispaikka tarkentui putoamismatkalla kohti Tamperetta ja viimeinen päivitys tuli Eteläpuistosta. Tottakai sitä piti lähteä etsimään!

Tänään opin, että busybox-extras paketissa on telnet. Elämä on juhla ja löytöretki.

eastroneurope.com/products/vie testipenkissä. Modbus yhteys muodostuu, mutta kauheasti rekistereissä ei ole vielä luettavaa. Seuraava vaihe lienee testata tämä vaiheiden kera.

Sunnuntaiaamun äimistelyt. Ensikosketus Octaveen ja IIDC kameroiden koodaamiseen. Ei ihan vielä suju, mutta onneksi on examplet.

Saattaa olla shutteria vähä liikaa, kun on niin kovin valkoista.

Tämähän näyttää alustavasti lähes siltä, että kannattaa harkita liittymänopeuden nostoa, kun aiemmin tämä ei ole ollut yli 50Mbps järkevää. 🛠️ 🛠️ 🛠️

Show thread

Saisi 5/5 jos tuo siltaus ei vaatisi komentoriviä ja modeemin saavutettavuus LAN:sta sitten VLAN:ien konffausta.
Sinänsä on toki mahtavaa, että tuohon ylipäätään saa yhteyden siltamoodissa myös LAN IP:llä, jos konffaa VLAN:it, kun tämäkään ei ole saman tai jopa kalliimman hintaluokan kuluttajalaitteilla mahdollista.
Silti se viimeinen piste putoaa tuon prosessin normaalille loppukäyttäjälle soveltumattomista teknisistä vaatimuksista. Varsinkin VLAN:ien konffaus on täysin no-no. 🤔

Show thread

Mikrotik testit jatkuvat.

Jaksoin eilen opetella tekemään siltauskonfiguraation ja sain modeemin viimeinkin "tuotantotestiin".

Hyvältä näyttää: DL on 10Mbps ja upload 15Mbps nopeampi kuin Zyxelillä.

Myöskään UDP paketit eivät lyhyiden testien perusteella ala kuolemaan kuten zyxelillä, kun kuorma ylittää 50Mbps "tarpeeksi kauan". 😂 🌡️

Toistaiseksi Mikrotik LTE modeemikokemus 4/5.

Mikrotikin antamat mobiilinettiin littyvät tiedot täsmäävät formaatiltaan cellmapper.net kanssa 1:1. Tämä tulee helpottamaan suuntausta paljon.

Kaikki tuo data on olennaista saada luetuksi ja tulkituksi näissä haja-asutusolosuhteissa, jotta antennit saa oikeasti suunnattua, eikä vain heitettyä toiveiden kera sinnepäin, kuten pääverrokkien (Huawei ja Zyxel) kanssa on tapana ja pakkokin toimia.

Show thread
mf2hd boosted

ScummVM: klassisia seikkailupelejä rakastavan unelma.

Lucasartsin & Sierran tarunhohtoiset nimikkeet kuten The Secret of Monkey Island, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Sam & Max: Hit the Road, Full Throttle, King's Quest, Leisure Suit Larry, Space Quest, Gabriel Knight..

Sinun tulee vain omata kunkin pelin data-tiedostot (ne CD:t tahi korput).

Nyt ScummVM tarvitsee apuasi testaamisessa uuteen julkaisuun!

==> scummvm.org/news/20210828/
_

mf2hd boosted

Kotimikrojen Kronikka-ohjelma tullut Yle Areenaan. Saattaa kiinnostaa monia täälläkin: areena.yle.fi/audio/1-50911581

mikrotik.com/product/lhgg_lte6 saapui eilen.
Ensisavut otettu.

Look and feel vastaa odotuksia. Verkkokaapelin uittaminen modeemille lautasen kaareen on tehty nätisti. Kiinnitysmekanismitkin tuntuu olevan ok.

Motu buuttasi ensibuutin kivuttomasti ja löytyi mukavan helposti verkosta mikrotikkien tapaan winboxilla MAC osoitteella

Verkko löytyi kivasti, kun kävi ensin laittamassa sim pinin. Ennen kuin tämän saa tuotantotestiin pitää vielä konffia siltaus routeriin.

Current overlol status: Ihan jees

Vanhentunut tiedontallennusväline Pirkanmaalta. Avointa koodia ja avointa dataa tässä ja nyt. Huomenna ehkä jotain muuta, mutta nörttihommissa pysyttäneen.

Exciting times with Photon 4.0 RC & FreeIPA container 🌡️

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.