Tärkeä kirjoitus meneillään olevasta aikamme muutoksesta. Nyt jos koskaan on hyvä olla muutakin kuin asiantuntija.

"Suoraan sanoen en tiedä, ja se on helpottavaa. Ehkä siinä on tämän epidemian suurin opetus. Kun some pullistelee itseoppineita epidemologian, ryhmäpsykologian ja terveydenhuollon ammattilaisia, hyvää tarkoittavia aktiivisia kansalaisia turbovaihteella, radikaalein teko on ehkä luovuttaa tietäminen muille."

nuorivoima.fi/lue/blogi/ei-ole

Muistan, kuinka tuoreena opiskelijana olimme porukalla suuntaamassa kohti Vakiopainetta, kun tuli soraääniä, että miksemme voi mennä "kunnolliseen" baariin.

Siitä hetkestä lähtien olen tiennyt, että Vakkari on astetta kovempi paikka.

"Mitään Odineita en ota tänne pyörimään. Ne takit voi jättää kotiin."

yle.fi/uutiset/3-11226752

Ei huono. 🐟

Suomeen al-Holista tuotujen orpojen Youtube-jahti synnytti vastailmiön: Tuhannet suomalaiset alkaneet seurata Silakat-liikettä

yle.fi/uutiset/3-11137538

Hyvää joulua, Mastodontti! Kasvakoon tämä instanssi ensi vuonna ohi sen kuuluisan Suomi-Twitterin. ✨💯

Tai aloitetaan ainakin sillä, että aktivoidun itse enemmän tällä puolella.

Yle, äärioikeisto 

Show thread

Yle, äärioikeisto 

"Jos ikkunapaikalla istuva matkustaja tahtoo jäädä pois, hän viestittää tämän vierustoverilleen non-verbaalisin keinoin esimerkiksi painamalla näyttävästi stop-nappia, sulkemalla takkinsa tai nousemalla seisomaan."

🇫🇮 = ❤️

aamuset.fi/mielipide/4706279/K

Kun puhutaan "ilmastovouhottajista", niin selkeän kärkipaikan vievät nämä emeriittukset, jotka yliopisto on unohtanut patistaa eläkkeelle. Kai näistä jotain hupia on siellä Turussa, kun eivät hyödyksikään osaa olla.

yle.fi/uutiset/3-10923440

Journalismissa näkee usein liikaa juttuja, joissa keskiöön nostetaan yrittäjä, joka ei rikastunutkaan työläisten (tässä tapauksessa marjanpoimijoiden) hiellä näiden oikeuksia polkien. Sentään Ylellä on hieman tasapuolisempi näkökulma tarjolla.

yle.fi/uutiset/3-10925009

Jyväskylässä Kielo suunnittelee jo Innova 3 -toimistotiloja, mikä tarkoittaa, että legendaarinen Lutakon tanssisali joutuisi lähes kokonaan toimistorakennusten ympäröimäksi. Onneksi se on EU-suojelun alainen kohde, joten purkua ei tule.

Voin silti kuvitella kuinka innoissaan Kielon johtoryhmä olisi jos saataisi kulttuuri alueelta pois ja 💰tilalle.

"Sarjassa onkin kehitelty huippuunsa työelämän kauhunäky, jossa Puuha-Peten ympärivuorokautinen pienyrittäminen yhdistyy Teletappien aasialaistyyppiseen kollektivismiin."

Antti Arnkil analysoi Ryhmä Haun työntekoa.

arnkil.blogspot.com/2019/08/ei

Blogged a little more about customizing your command line environment for productivity and why you should do it (spoiler: it's easy).

nikoheikkila.fi/blog/customize

Päädyin siirtämään sähköpostini Fastmailiin.

Ei tämä nyt varsinaisesti leikannut kustannuksia, mutta oma verkkotunnus, hyvä käyttöliittymä, selkeä dokumentaatio ja ainakin kohtuullinen yksityisyyden suoja muodostivat voittavan paketin.

Koodarin mieltä lämmittävät hyvin tehdyt virheraportit.

Terveisin, undefined

Ensimmäinen kesäni kaksiossa, joka on läpitalon asunto. Yllättävän mukavaa. Strategia hellepäiville:

1. tuuleta yöllä niin paljon kuin mahdollista
2. heti aamulla sulje ikkunat ja kaihtimet
3. nauti siitä, että sisällä on *vain* 23 astetta, mutta ulkona 32 astetta

Kunnon ilmastointi olisi vielä parempi, mutta tälläkin menee kivuttomasti.

🔆 💦

Maksoin muuten juuri domainin MobilePaylla. Hoitui alle minuutissa klikattuani Shellit.org -laskussa olevaa linkkiä, syötettyäni puhelinnumeron ja vahvistettuani maksun.

Verkkopankkitunnuksien kaivelu on toinen asia, josta olisi hyvä päästä eroon. Onneksi PSD2-aikana sekin tulee järkevämmäksi (katson sinua, Osuuspankin paperilista).

Show thread

Ei tavan pankkikorttikaan ole huonompi tapa maksaa nyt, kun lähimaksun yläraja nousi 50 euroon asti. Silti odotan tulevaisuutta, jossa kortteja / lompakkoa ei tarvitse kantaa enää mukana.

Show thread
Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.