Ei huono. 🐟

Suomeen al-Holista tuotujen orpojen Youtube-jahti synnytti vastailmiön: Tuhannet suomalaiset alkaneet seurata Silakat-liikettä

yle.fi/uutiset/3-11137538

Hyvää joulua, Mastodontti! Kasvakoon tämä instanssi ensi vuonna ohi sen kuuluisan Suomi-Twitterin. ✨💯

Tai aloitetaan ainakin sillä, että aktivoidun itse enemmän tällä puolella.

Yle, äärioikeisto 

Yle, äärioikeisto 

"Jos ikkunapaikalla istuva matkustaja tahtoo jäädä pois, hän viestittää tämän vierustoverilleen non-verbaalisin keinoin esimerkiksi painamalla näyttävästi stop-nappia, sulkemalla takkinsa tai nousemalla seisomaan."

🇫🇮 = ❤️

aamuset.fi/mielipide/4706279/K

Kun puhutaan "ilmastovouhottajista", niin selkeän kärkipaikan vievät nämä emeriittukset, jotka yliopisto on unohtanut patistaa eläkkeelle. Kai näistä jotain hupia on siellä Turussa, kun eivät hyödyksikään osaa olla.

yle.fi/uutiset/3-10923440

Journalismissa näkee usein liikaa juttuja, joissa keskiöön nostetaan yrittäjä, joka ei rikastunutkaan työläisten (tässä tapauksessa marjanpoimijoiden) hiellä näiden oikeuksia polkien. Sentään Ylellä on hieman tasapuolisempi näkökulma tarjolla.

yle.fi/uutiset/3-10925009

Jyväskylässä Kielo suunnittelee jo Innova 3 -toimistotiloja, mikä tarkoittaa, että legendaarinen Lutakon tanssisali joutuisi lähes kokonaan toimistorakennusten ympäröimäksi. Onneksi se on EU-suojelun alainen kohde, joten purkua ei tule.

Voin silti kuvitella kuinka innoissaan Kielon johtoryhmä olisi jos saataisi kulttuuri alueelta pois ja 💰tilalle.

"Sarjassa onkin kehitelty huippuunsa työelämän kauhunäky, jossa Puuha-Peten ympärivuorokautinen pienyrittäminen yhdistyy Teletappien aasialaistyyppiseen kollektivismiin."

Antti Arnkil analysoi Ryhmä Haun työntekoa.

arnkil.blogspot.com/2019/08/ei

Blogged a little more about customizing your command line environment for productivity and why you should do it (spoiler: it's easy).

nikoheikkila.fi/blog/customize

Päädyin siirtämään sähköpostini Fastmailiin.

Ei tämä nyt varsinaisesti leikannut kustannuksia, mutta oma verkkotunnus, hyvä käyttöliittymä, selkeä dokumentaatio ja ainakin kohtuullinen yksityisyyden suoja muodostivat voittavan paketin.

Koodarin mieltä lämmittävät hyvin tehdyt virheraportit.

Terveisin, undefined

Ensimmäinen kesäni kaksiossa, joka on läpitalon asunto. Yllättävän mukavaa. Strategia hellepäiville:

1. tuuleta yöllä niin paljon kuin mahdollista
2. heti aamulla sulje ikkunat ja kaihtimet
3. nauti siitä, että sisällä on *vain* 23 astetta, mutta ulkona 32 astetta

Kunnon ilmastointi olisi vielä parempi, mutta tälläkin menee kivuttomasti.

🔆 💦

Maksoin muuten juuri domainin MobilePaylla. Hoitui alle minuutissa klikattuani Shellit.org -laskussa olevaa linkkiä, syötettyäni puhelinnumeron ja vahvistettuani maksun.

Verkkopankkitunnuksien kaivelu on toinen asia, josta olisi hyvä päästä eroon. Onneksi PSD2-aikana sekin tulee järkevämmäksi (katson sinua, Osuuspankin paperilista).

Ei tavan pankkikorttikaan ole huonompi tapa maksaa nyt, kun lähimaksun yläraja nousi 50 euroon asti. Silti odotan tulevaisuutta, jossa kortteja / lompakkoa ei tarvitse kantaa enää mukana.

MobilePaysta on nopeasti noussut kätevin maksutapa itselleni.

Etukortit on liitetty suoraan sovellukseen, maksaminen toimii kaupan kassalla moitteetta ja useat verkkokaupatkin tukevat sitä nykyisin. Käyttöliittymänkin kanssa on maltettu välttää yli-insinöörimäisiä toimia: kaikki olennainen on näpäytyksen ja pyyhkäisyn päässä.

Nyt jos koskaan näyttää siltä, että Siirto/Pivo on hävinnyt tämän kisan Danskelle.

Käytän tällä hetkellä henkilökohtaista sähköpostia Kapsi ry:n kautta hintaan 40 €/vuosi.

Siitä ei viitsisi enää maksaa, koska en esim. irkkaa. Kaikki ilmainen lienee kuitenkin silkkaa datarosvousta ja internet-operaattorien omat postilaatikot ovat muutamia satoja megatavuja, mikä ei tietysti riitä mihinkään.

Mistäpä olette muut ottaneet sähköpostinne? Turvallisin mahdollinen sähköposti omalla domainilla kiinnostaa. Palvelun kotimaisuudesta plussaa, mutta ei välttämättömyys.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.