Uuden Mastodonin (2.9.0) yhden paneelin käyttöliittymä on erittäin esteettinen!

TweetDeckin kaltaisessa monisarakeleiskassa on aina ollut jotain itseäni suuresti tökkivää. Kuin olisi keskustellut Excelin sisällä. ✨

When websites say "use our app, it's much better", they mean better for them, not you.

Jos kiinnostaa laatukahvien tilaaminen kotiin, niin voin suositella SLURP-kauppaa. Tilata voi vaaleata tai tummaa paahtoa, niin papuina kuin jauhettunakin.

Koodilla REFUALV4DYFIM saat 7 euron alennuksen tilauksesta (ja itse saan 15 euroa krediittiä). 👉 slurp.coffee/kaverit

Talvi yllätti... wait for it, wait for it... Asiakaspalvelun!

Kotikaupunkini tunnetuin mies on eittämättä David Abreu. Ylellä hyvä haastattelu maailmanlopun saarnamiehestä. yle.fi/uutiset/3-10549084

Whamageddon kesti tänä vuonna jopa 19 päivää. Kerjäsin verta nenästä menemällä vaatekauppaan joulun alla, mutta sain taisteltua itselleni talvihousut. Ei siis kaduta.

Pelit ovat parhaimmillaan luodessaan maailmoja, joihin haluamme palata uudelleen ja uudelleen. Uuden Spider-Man -pelin nerokas temppu on luoda tylsä, mutta oikean elämän vastineeseen verrattuna niin harmiton Twitter-klooni.

Vai olisiko tuo harmittomuudestaan johtuen sittenkin Mastodon-klooni?

polygon.com/2018/9/11/17845812

Kimmo Ohtosen kolumni on varsin asiallinen. Äijjä Mies -kulttuurin asiat, kuten autojen rassauksen tai urheilusta puhumisen voi vaihtaa vaikkapa polkupyöräilyyn pinkissä hupparissa ilman, että tulee vuodatettua verta lähikaupan pihassa – ainakin jos satut syntymään ja kasvamaan ympäristössä, joka tällaisen etuoikeuden tarjoaa.

apu.fi/artikkelit/kimmo-ohtone

Kupissa nyt Turun kahvipaahtimon Ethiopian Dhilgee #1. Sopii esittelyn mukaan teenjuojille. Sitrus ja inkiväärisyys ei sekään haittaa flunssakaudella.

slurp.coffee/blogi/toimitetut-

Kaksi päivää on ollut kurkku kipeänä, joten kofeiini on nautittu pääosin teen muodossa (jossa tolkuton määrä hunajaa).

Nyt taas helpottaa, joten saan KAHVIA!

Olen tilannut kahvipapuja Slurpista kuukausittain jatkuvana tilauksena. Viime kuussa muutin asuntoon, jonka postiluukku on hieman alle standardikoon, minkä johdosta pavut (400 gramman kuoressa) eivät tulleet kotiin, vaan jouduin noutamaan ne Postin toimipisteestä. Kuorta voisi kyllä taittaa, mutta ilmeisesti postinjakaja ei tähän ryhdy.

Ilmoitin tästä Slurpin asiakaspalveluun, josta keksivät ehdottaa, että tilaukset jaettaisiin kahteen 200 gramman kuoreen, niin tulevat perille. ☕️☕️☕️

Pitkä poliittinen essee 

PVL:n väkivaltaisuuksia todistaneena kutsuisin toimintaa kaikkea muuta kuin maltilliseksi. Väitetty luonnon kanssa sopusoinnussa eläminen on surkuhupaisa puolustus kuolevalta järjestöltä. yle.fi/uutiset/3-10371273

Haun ja harkinnan jälkeen lupaavimmalta instanssilta englanninkielisille tööteille vaikuttaa olevan mastodon.technology.

Sinne siis jatkossa teknisemmät asiat ja tänne mitä suurimmissa määrin sekalaiset.

mastodon.technology/@nikoheikk

Etsiskelin koodaajille sopivia Mastodon-instansseja. Löytyi ainakin toot.cafe, joka vaikuttaa lupaavalta. Myös ruby.social, mutta tällä hetkellä teen aika vähän mitään Rubyyn liittyvää.

Jospa pidän täällä Mastodontissa töötit suomeksi ja teknisemmät asiat viestin englanniksi muualle.

Toinen alusta, joka kiehtoo on spectrum.chat – eräänlainen pikaviestimen ja keskustelufoorumin fuusio. Näyttää sopivan yhteisöjen pyörittämiseen ja mm. yhteisöt ZEITille ja Laravelille sieltä jo löytyivät.

"When you are on a walk, it's extremely important to be on HIGHEST ALERT when you go past that one tree that had a squirrel on its trunk that one time." - from A Guide To Being A Dog, by Seamus Wheaton.

1Password X Firefoxille on erittäin miellyttävä tapa kirjautua sisään eri sivustoille. Ero siihen, että salasanoja säilyttäisi selaimessa on hyvin vähäinen, mutta tietoturva kasvaa merkittävästi.

Olen tähän asti käyttänyt Vivaldia pääasiallisena selaimena, mutta koska sen tekijät eivät saa datan synkronointia toimimaan, vaihdoin ainakin toistaiseksi Firefoxiin. Pääasia, ettei Google-tilille tarvitse varastoida kaikkia selaustietojaan.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish.