Urheiluvinkkiä aamuun! Yle Areenassa käynnistyivät juuri äsken SM-boulderoinnin karsinnat.

Tämä on kyllä todella kummallinen tapaus. Lapin Kansan jutussa kirja on vuoron perään epätieteellinen ja tieteellinen, miten nyt parhaiten voi omaa toimintaa selittää.

Kustantajan kuvauksen perusteella pitäisin tuota valokuvan käyttöä sellaisena, että se ei kyllä sovi sitaattioikeuden piiriin. Valitettavasti tämä saattaa hyvin olla käytäntö, ja valokuvan oikeudet eivät muutenkaan tunnu juuri kustantajia, tekijöitä tai edes tuomioistuimia kiinnostavan.

hs.fi/kulttuuri/art-2000005906

Lisäsin juttuun kommentin WWF:n viestinnästä. Minulle ihan aiheesta huomautettiin, että WWF:n Living Planet Report -sivu on harhaanjohtava. Oma kirjoitukseni antoi siitä tarkoituksettoman positiivisen vaikutelman.

WWF saattoi tehdä virheen Living Planet -raportista tiedottaessaan. Virhe ei kuitenkaan ollut yksi sana vaan se, että se ei vääntänyt medialle rautalangasta valmista uutista.

sundell.me/blog/2018/11/wwf-vi

Huhhuh, onpas taas Ehrnroothin kolumni paatoksellista tavaraa.

Ajatus, että työstä voisi maksaa pienempää palkkaa kansallisuuden perusteella on kuitenkin periaatteellisesti iso kysymys. Se ei ole pelkästään taloudellinen tai kotouttamiseen liittyvä asia vaan merkittävä poliittisen keskustelun aihe.

Hesari ei kuitenkaan käsittele tätä lainkaan, vaan käyttää sen sijaan pääkirjoituksensa ay-liikkeen tölvimiseen ja vihjailee, että tutkittu tieto sivuutettiin.

Ja tämä on siis lehden virallinen linja.

"Pääkirjoitus: Fjäder lipsahti ajamaan kansantalouden etua"

Hesarin pääkirjoituksessa kuvataan Fjäderin ehdotus pienemmän palkan maksamisesta maahanmuuttajille "tutkitun tiedon levittämiseksi". Tälle annetaan viitteeksi Begt Holmströmin mielipide sekä ekonomisteille tehty kysely.

Vaikka taloustieteilijät epäilemättä perustavat mielipiteensä tutkittuun tietoon, ne ovat silti mielipiteitä.
hs.fi/paakirjoitukset/art-2000

Twitterin puolella HS:n Jussi Pullinen huomautti, että demokratiasta huolissaan olevan henkilön olisi syytä olla huolissaan siitä, miten hallituksen kokoonpano vaihtui - tai pysyi ennallaan, miten sen ottaa - kesällä 2017 ilman edes sen suurempia hallitusneuvotteluja. Sipilän hallituksen legitimiteetti on ollut vähintäänkin kritiikin kohteena siitä lähtien - ja meno sen mukaista räpiköintiä.

On kumma ajatus, että tämä näytelmä vaikuttaisi siihen, protestoidaanko lakiehdotusta vastaan vai ei. Ylipäätään se, että pääministeri vihjailee eduskuntaa vastaan protestoimisen olevan jotenkin epädemokraattista, kertoo lähinnä siitä, kuinka vähän Sipilä tietää - tai välittää - demokratiasta.

Pääministeri Sipilä Ylellä: Eduskuntaa vastaan ei pitäisi lakkoilla

Sipilän meno alkaa olla aika villiä. Ensin eskaloidaan tekeillä oleva lakiehdotus hallituskysymykseksi, sitten aletaan sanella, miten tähän ehdotukseen pitäisi reagoida.

Totta kai enemmistöhallitus saa eduskunnassa luottamuksen - jos ei saa, on Sipilällä pakka vielä pahemmin sekaisin kuin ulospäin vaikuttaa.

hs.fi/politiikka/art-200000586

"Osa kommenteista oli loukkaavia ja alatyylisiä." uutisoi Yle Miss Universum -kisaan osallistuvaan Angela Ponceen kohdistuneesta hyökkäyksestä - ja lainaa sitten niitä kommentteja juttuunsa.

”Olemme erinomaisia kieltämään lähestyviä ongelmia ja olemaan tiedostamatta niitä, koska kollektiivisiin uhkiin reagoimisesta ei ole ollut evolutiivista hyötyä.”
hs.fi/kulttuuri/art-2000005846

Jonkin verran jännittävä on myös maininta, että äänestys "oli päällä suhteellisen lyhen aikaa, noin 10 sekuntia".

Oikeastiko joku siellä laittaa äänestyksen päälle ja pois? Käsivaralla? Minkä ihmeen takia?

Pieniä -asioita: eduskunnan lainsäädäntöjohtaja selittää kahden naiskansanedustajan virheäänestystä "tunnekuohulla".

aamulehti.fi/uutiset/lainsaada

Sen paremmin lainsäädäntöjohtaja kuin toimittajakaan eivät sanallakaan mainitse, että myös Juhana Vartiainen pyysi korjaamaan äänestystään.

Voin melkein lyödä vetoa, että jos Vartiaisen nimi olisi mainittu, jutussa ei puhuttaisi tunnekuohusta.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish.