Muistin vesi. Hartwall yrittää myydä vitaminoitua vettä harhaanjohtavalla mainonnalla. 

Hartwallin B12-vesi ei ihan sovi megadosing-trendiin, mutta kun kirjoitin siitä nimenomaan B12-vitamiinin näkökulmasta, tämäkin liittyy asiaan: sundell.me/blog/2018/05/b12-me

Show thread

Hartwallin tiedotteessa muuten mainitaan, että vesi sopii "lakto- ja ovovegetaristeille". Melko sankareita ovat, kun ovat onnistuneet tekemään vedestä ei-vegaanista.

Tiedotteessa juomaa kommentoi myös laillistettu ravitsemusterapeutti. Tässä vaiheessa miettisin ehkä uravalintaani. hartwall.fi/yritys/uutiset/202

Show thread

Hartwall mainostaa uutta Novellea muistia boostaavana ihmeaineena.

Ei se ihan niin toimi: B12-vitamiinin riittävä saanti on kyllä edellytys muistin normaalille toiminnalle, mutta ei ole näyttöä siitä, että vitamiinilisä parantaisi muistia. Useimmat ihmiset saavat riittävästi B12-vitamiinia ihan ruokavaliosta, joten hyöty tästä lisästä on aika lailla nolla.

Jos jollakulla on vitamiininpuutos, sitä kannattaa hoitaa muuten kuin kivennäisvedellä.

Jatkaakseni eilistä. Totta kai kyse on vain (pienestä) osasta nimettyjä tulijoita, mutta ei kyllä ihan hirvittävästi yllättänyt, että puheet kriittisistä, kokeneista työntekijöistä ei ihan viimeisen päälle pidä paikkaansa.

Tulijoissa ei siis mitään vikaa. Enemmän nyppii, että ala, joka jo muutenkin pyörii pelkästään tuilla, haluaa ohittaa myös koronarajoitukset tuottaakseen itselleen halpatyövoimaa.

hs.fi/politiikka/art-200000648

Show thread

On ehkä piirun verran absurdia lukea uutista, jossa ukrainalaiset kausityöntekijät määritellään huoltovarmuuden kannalta kriittisiksi työntekijöiksi - ja samaan aikaan suomalaisia ei haluta tiloille palkata.

hs.fi/kotimaa/art-200000648784

Verestin lapsuusmuistoja ja tein kutuvelliä. On se kyllä mahtava ruokalaji.

TLC on kyllä jännä kanava. Esimerkiksi tänään tulee sellainen kevyt 12 tunnin maratoni tosi-tv-sarjoja, joissa seurataan moniavioisten perheiden elämää.

Minä en kuvaisi kahden lapsen sairastumista kriisiksi, eikä se varmasti maksa 500-600 miljoonaa euroa.

#korona 

Skeittiparkin parkkiksella oli parikymmentä autoa, nippu mopoja, osa jengistä tietysti liikenteessä skuuteilla ja ties millä helvetinkoneilla.

Pyrin välttämään tuomitsemista, mutta on se pentele, että yksi lämmin päivä, ja lapset ja vähän vanhemmatkin juoksentelevat valtoimenaan.

In 1984 New Zealand abolished all farm subsidies. NZ is the only developed country without farm subsidies, tax concessions and price supports. Yet agriculture still makes 2/3 of NZ exports.

In the UK in 2016 farmers made £28,300 in subsidies year and £2,100 from agriculture.

40% of EU budget goes to agricultural subsidies.

This is one of the main causes why global south is poor. Agricultural based economies can't access and compete with western subsidies and tariffs.

Why?!

Kainuun ammattiopisto perui kohua herättäneen homeopatiakurssin. Uutisen synnyttämä mielikuva huuhaasta opiston arvojen vastaisena ei kuitenkaan menneiden vuosien tarjonnan perusteella pidä paikkaansa. Päinvastoin, ilmeisesti sillä saadaan Kainuu eläväksi.

sundell.me/blog/2020/04/uskomu

Pienen tauon jälkeen luin tuossa juuri Thief of Timen, ja huomasin tässä etätyön ja perheilyn lomassa suorastaan ahmineeni kirjan. Ja se on sarjan 26. kirja.

Jos totta puhutaan, ihan ensimmäisistä kirjoista en juuri välitä, mutta kun Rincewindistä päästään eroon, alkavat tarinat maistua.

Show thread

Jokin aika sitten haukuin Linnunradan käsikirjaa liftareille. Täytyy ottaa vastaavanlainen mutta hyvin erilainen esimerkki mielestäni onnistuneesta huumorista: Terry Pratchett.

Discworld-sarja on oikeasti humoristista tarinaa, jossa huumoriin liitetään myös vakavampi pohjavire. Sarjan nuorisokirjatkin tuntuvat uppoavan saatavilla olevalle nuorisolle vähintään yhtä hyvin kuin minulle.

"Muuten Linkola söi pääasiassa kalaa ja oli pääosin vegaani. Hän esimerkiksi kasvatti vielä viime kesänäkin asti tomaatteja pihallaan, Kylänpää kertoo."

Helsingin Sanomat ja sanojen uudet merkitykset.

#sisäilma 

Pari vuotta sitten julkaistiin samanlainen juttu, jossa Mari Vesala rakensi "rakennusterveys- ja haitta-aineasiantuntijan" avustuksella päästötöntä taloa.

hs.fi/koti/art-2000005237994.h

Sittemmin jatkojutussa paljastui, että Vesalan oireet eivät kadonneet, talo on tyhjillään. Asiantuntijan vastuusta ei jatkojutussa puhuta, mutta jutussa esitellään uusi asiantuntija sisäilmaa analysoimaan.

hs.fi/koti/art-2000005688193.h

Show thread

#sisäilma 

Helsingin Sanomissa (maksumuurin takana) on jälleen täysin kritiikitön juttu sisäilmaherkkyydestä ja sen taltuttamisesta Oikealla Rakentamisella. Jutussa esitellään toisaalta tarvikkeita, jotka saletisti aiheuttavat oireita, ja sitten rakennuttajien vaihtoehdot, jotka esitellään yhtä itsestäänselvästi päästöttöminä.

hs.fi/koti/art-2000006461476.h

#korona 

Tämäkin juttu olisi parempi, kun siinä kerrottaisiin enemmän. Esimerkiksi Decoden kerrotaan tekevän pikatestejä. Aiemmin niiden on todettu olevan sangen epäluotettavia - onko testauksella oikeasti se arvo, mitä sille jutussa annetaan?
hs.fi/ulkomaat/art-20000064596

Leipiinnyin sen verran sosiaalisen median koronakeskusteluun, että kirjoitin epähuomiossa jonkinlaisen hallituksen puolustuspuheen.

sundell.me/blog/2020/03/korona

Laki sähköisen viestinnän palveluista on sen verran höveli, että voi kyllä olla, että tällaiseen toimintaan ei tarvita edes erillistä suostumusta; riippuu varmaan paljon siitä, mitä halutaan tarkoittaa esim. tilastollisella analyysillä. Pitäisi käydä katsomassa lain esityöt, josko niistä saisi vihjettä. finlex.fi/fi/laki/ajantasa/201

Show thread
Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.