Aloitin muuten vuodenvaihteessa -haasteen, jossa on tavoitteena pyöräillä kaikilla Tampereen 111 tilastoalueella. Omana tavoitteena on tehdä se sekä luomu- että sähköpyörällä.

Tänään tein lenkkiä luomupyörällä. Sen tuloksena kasassa on 61 aluetta, joista 58:lla on käyty luomupyörällä (sininen) ja 36:lla sähköpyörällä (punainen).

Petteri Taalaksen mukaan ilmastonmuutoksen torjunnassa pitää muistaa mittakaava. Samalla hän sysää vastuuta köyhimpien - ja vähiten kuormittavien - niskaan.

sundell.me/blog/2021/01/taalas

Rutger Bregmanin Humankind - Hyvyyden historia - on tarpeellinen kirja. Se muistuttaa ihmisen perimmäisestä hyvyydestä.

sundell.me/blog/2020/12/rutger

Päätin ryhtyä entistä vahvemmin pyöräilyihmiseksi, ja kävin sähköpyöräostoksilla. Meinasi mennä säätämiseksi. sundell.me/blog/2020/12/pyoral

Jaossa on ollut mm. potilaskertomuksia. "Hakkerien keskustelufoorumilla julkaisemien viestien perusteella tiedot olivat helposti varastettavissa yrityksen verkkosivulta."

talouselama.fi/uutiset/psykote

Strava tarjoaa Metro-datasettinsä ilmaiseksi kaupunkien ja niiden kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen käyttöön. Tästä saattaisi löytyä mielenkiintoista dataa myös suomalaisten kaupunkien pyörä- ja jalankulkuväylistä.

blog.strava.com/press/metro/?b

Tänään luin Helsingin Sanomien jutun, jossa erityisesti naiseksi syntymässä määriteltyjen hakeutumista transhoitoihin pidetään ongelmana, ja mietin taas kerran suomalaisen journalismin tilaa.

Muutamana päivänä tänä vuonna Helsingin Sanomien jutuissa esiintyvien naisten osuus on kohonnut yli 50 prosentin.

Siihen ei tarvittu kuin vaalit, pääministerin ero, naisvaltainen hallitus ja globaali pandemia.

sundell.me/blog/2020/07/hs-tas

Muutamana päivänä tänä vuonna Helsingin Sanomien jutuissa esiintyvien naisten osuus on kohonnut yli 50 prosentin.

Siihen ei tarvittu kuin vaalit, pääministerin ero, naisvaltainen hallitus ja globaali pandemia.

sundell.me/blog/2020/07/hs-tas

HS:n juttu Antifasta lähtee napakasti esittämällä sen heti otsikossa terrorijärjestönä. Lehti lainaa Trumpia, mutta askelmerkit ovat aika selvät.

Sisäministeriön kehittämispäällikkö pohtii lakkauttamista: ”Antifan toiminnan lakkauttamisen vaatiminen olisi haasteellista, sillä se toimii verkostomaisesti.”

Missään vaiheessa juttua ei pysähdytä miettimään, miksi kysymys edes esitetään. Miksi puhua "verkostomaisuudesta", kun lakkauttamiselle ei esitetä mitään perusteluja.

Muistin vesi. Hartwall yrittää myydä vitaminoitua vettä harhaanjohtavalla mainonnalla. 

Hartwallin B12-vesi ei ihan sovi megadosing-trendiin, mutta kun kirjoitin siitä nimenomaan B12-vitamiinin näkökulmasta, tämäkin liittyy asiaan: sundell.me/blog/2018/05/b12-me

Show thread

Hartwallin tiedotteessa muuten mainitaan, että vesi sopii "lakto- ja ovovegetaristeille". Melko sankareita ovat, kun ovat onnistuneet tekemään vedestä ei-vegaanista.

Tiedotteessa juomaa kommentoi myös laillistettu ravitsemusterapeutti. Tässä vaiheessa miettisin ehkä uravalintaani. hartwall.fi/yritys/uutiset/202

Show thread

Hartwall mainostaa uutta Novellea muistia boostaavana ihmeaineena.

Ei se ihan niin toimi: B12-vitamiinin riittävä saanti on kyllä edellytys muistin normaalille toiminnalle, mutta ei ole näyttöä siitä, että vitamiinilisä parantaisi muistia. Useimmat ihmiset saavat riittävästi B12-vitamiinia ihan ruokavaliosta, joten hyöty tästä lisästä on aika lailla nolla.

Jos jollakulla on vitamiininpuutos, sitä kannattaa hoitaa muuten kuin kivennäisvedellä.

Jatkaakseni eilistä. Totta kai kyse on vain (pienestä) osasta nimettyjä tulijoita, mutta ei kyllä ihan hirvittävästi yllättänyt, että puheet kriittisistä, kokeneista työntekijöistä ei ihan viimeisen päälle pidä paikkaansa.

Tulijoissa ei siis mitään vikaa. Enemmän nyppii, että ala, joka jo muutenkin pyörii pelkästään tuilla, haluaa ohittaa myös koronarajoitukset tuottaakseen itselleen halpatyövoimaa.

hs.fi/politiikka/art-200000648

Show thread

On ehkä piirun verran absurdia lukea uutista, jossa ukrainalaiset kausityöntekijät määritellään huoltovarmuuden kannalta kriittisiksi työntekijöiksi - ja samaan aikaan suomalaisia ei haluta tiloille palkata.

hs.fi/kotimaa/art-200000648784

Verestin lapsuusmuistoja ja tein kutuvelliä. On se kyllä mahtava ruokalaji.

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.