#korona 

Leipiinnyin sen verran sosiaalisen median koronakeskusteluun, että kirjoitin epähuomiossa jonkinlaisen hallituksen puolustuspuheen.

sundell.me/blog/2020/03/korona

Laki sähköisen viestinnän palveluista on sen verran höveli, että voi kyllä olla, että tällaiseen toimintaan ei tarvita edes erillistä suostumusta; riippuu varmaan paljon siitä, mitä halutaan tarkoittaa esim. tilastollisella analyysillä. Pitäisi käydä katsomassa lain esityöt, josko niistä saisi vihjettä. finlex.fi/fi/laki/ajantasa/201

Show thread

Palvelussa siis käytännössä rakennetaan puhelimen sijaintitiedoista kartta Telian asiakkaiden liikkeistä Suomessa. Kiinnostaisi tietää, onko tuo mainittu Telian liittymäsopimuksissa, ja jos on, millä sanamuodoilla on ilmaistu, kuinka tarkasti isoveli valvoo - ja miten dataa voidaan myydä ulospäin.

Show thread

Jutussa ei niinkään kiinnosta vaan :

"Tietopohjana on Telian uusi palvelu, joka kertoo ihmisvirtojen liikkeestä. Yhtiö on koonnut omista asiakkaistaan mobiiliverkkohavaintoja, joiden perusteella vastaavat luvut on laskettu koko väestön osalta. Yksittäisten ihmisten tietoja tai liikkeitä tilastot eivät kerro."

hs.fi/kotimaa/art-200000645263

Olen lukenut lapselle Linnunradan käsikirjaa liftareille. Eilen alkoi Maailmanlopun ravintola ja odotukset ovat kovat; ensimmäinen kirja ei nimittäin ollut oikein millään tasolla hauska, ja jostainhan sen maineen on täytynyt tulla.

Rebranding #idea: start calling "federation" protocols "social distancing" protocols.

Much more suited for these days.

#federation #socialdistancing

Ero tämän viikon alun ja lopun puhesävyissä on aika merkittävä. Alkuviikosta tilanne oli normaali, torstaina töissä kaikki olivat käytännössä yhtä mieltä siitä, että etätöihin siirrytään ja niitä jatketaan toistaiseksi.

On uskomaton etu, että tuo etätöihin siirtyminen on mahdollista tuosta vain, kun työn luonne, työnantaja ja asiakas ovat kaikki asialle suosiollisia. Toisinkin voisi olla.

Tuomas Aivelo kirjoittaa koronaviruksesta ja ennen kaikkea siitä, miten aihetta on käsitelty julkisuudessa. Spoiler: ei kovin hyvin. tiede.fi/blogit/kaiken-takana-

Kirjoitin itse siis aiheesta lokakuussa, viittasin muuten tuolloin lyhyesti samaisen Rainforest Foundationin arvioon. sundell.me/blog/2019/10/lentop

Show thread

Ylellä on viimein päästetty biodieselistä ääneen joku muukin kuin Neste, eikä tekstin sävy ole enää yksiselitteisen ylistävä. Hyvä niin, vaikka lainatun Malinsin näkemys onkin ehkä poikkeuksellisen synkkä.
yle.fi/uutiset/3-11185697

Aamun aloitti iloinen soitto Windowsilta. Luurin toisesta päästä kerrottiin, että koneeni on saastunut, ja puhuja ilomielin auttaa minua puhdistamaan sen. En tarttunut tarjoukseen, joten soittoja tuli vielä puoli tusinaa lisää. Nyt on sentään tauonnut.

kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/

Al-Holin tilanteen edetessä Twitteristä on taas tulossa entistä raskaampi paikka. Spekulointia, syyttelyä ja huuruisia salaliittoteorioita, huutelua ja ristiin puhumista enemmän kuin pystyy sulattamaan. Ja tämä vain kansanedustajilta.

Ja tietenkin tässä koko hommassa on näköharha: ei varsinaisesti ole tietoa, eteneekö mikään, media vain myllyttää narratiivia ikään kuin asioita koko ajan tapahtuisi.

En ole koskaan ollut valtaisa Asimov-fani, ja luin Säätiön vasta pari vuotta sitten. Ainakin ensimmäinen kirja vaikutti vanhentuneelta ja ehkä hiukan jopa lapselliselta. Saas nähdä, miten paljon modernisoidaan, ja mitä kirjasta jää jäljelle.

hs.fi/paivanlehti/06122019/art

Mitä mietin tänään: kuuntelin Dan Carlinia ja pohdin, miksi toinen maailmansota yleensä sanotaan alkaneeksi syyskuussa 1939. Siihen mennessä Japani oli käynyt sotaa Kiinaa vastaan jo pari vuotta, kuolleita oli vähintään satojatuhansia. Eurooppalaiset valtiokin puuhasivat konfliktissa taustalla, mutta maailmansodan katsotaan alkaneen vasta, kun meidän mantereellamme alkoi tapahtua.

Piraattipuolueen rivit rakoilevat: puheenjohtaja haluaa lakkauttaa puolueen ja liittää sen toiseen.

"Vaaliliiton muiden ehdokkaiden tulos söi Pennasen vertailulukua, ja eduskuntapaikka jäi haaveeksi."

Melko jännittävä näkemys meikäläisestä vaalitavasta.

hs.fi/politiikka/art-200000631

"It’s easy to remove your ex from your photos using Adobe Photoshop. Just grab the Patch tool. Cut, cut, click. And get on with your life."

Melkoinen mainosposti Adobelta.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.