Al-Holin tilanteen edetessä Twitteristä on taas tulossa entistä raskaampi paikka. Spekulointia, syyttelyä ja huuruisia salaliittoteorioita, huutelua ja ristiin puhumista enemmän kuin pystyy sulattamaan. Ja tämä vain kansanedustajilta.

Ja tietenkin tässä koko hommassa on näköharha: ei varsinaisesti ole tietoa, eteneekö mikään, media vain myllyttää narratiivia ikään kuin asioita koko ajan tapahtuisi.

En ole koskaan ollut valtaisa Asimov-fani, ja luin Säätiön vasta pari vuotta sitten. Ainakin ensimmäinen kirja vaikutti vanhentuneelta ja ehkä hiukan jopa lapselliselta. Saas nähdä, miten paljon modernisoidaan, ja mitä kirjasta jää jäljelle.

hs.fi/paivanlehti/06122019/art

Mitä mietin tänään: kuuntelin Dan Carlinia ja pohdin, miksi toinen maailmansota yleensä sanotaan alkaneeksi syyskuussa 1939. Siihen mennessä Japani oli käynyt sotaa Kiinaa vastaan jo pari vuotta, kuolleita oli vähintään satojatuhansia. Eurooppalaiset valtiokin puuhasivat konfliktissa taustalla, mutta maailmansodan katsotaan alkaneen vasta, kun meidän mantereellamme alkoi tapahtua.

Piraattipuolueen rivit rakoilevat: puheenjohtaja haluaa lakkauttaa puolueen ja liittää sen toiseen.

"Vaaliliiton muiden ehdokkaiden tulos söi Pennasen vertailulukua, ja eduskuntapaikka jäi haaveeksi."

Melko jännittävä näkemys meikäläisestä vaalitavasta.

hs.fi/politiikka/art-200000631

"It’s easy to remove your ex from your photos using Adobe Photoshop. Just grab the Patch tool. Cut, cut, click. And get on with your life."

Melkoinen mainosposti Adobelta.

Lentokoneet eivät pysy ilmassa pelkillä kinkkurasvoilla. Teknologia voi olla osa ratkaisua, ei koko ratkaisu.

sundell.me/blog/2019/10/lentop

Yuval Noah Harari - 21 oppituntia maailman tilasta. Kevyttä tarinointia suurista filosofisista kysymyksistä.
sundell.me/blog/2019/09/harari

Helsingin Sanomissa kerrotaan tänään, miten vientiyritykset lähtevät etsimään tapoja vähentää Suomen ilmastokuormaa. Jutussa mukana myös äärimmäisen informatiivinen visualisointi siitä, miten nollapäästöt saavutetaan.

Graafia ei muuten ole näköislehdessä, ilmeisesti tästä pääsevät nauttimaan vain nettilukijat.

Helsingin Sanomissa julkaistiin viikonloppuna artikkeli Houmista, seinäjokelaisesta kirkosta, joka houkuttelee erityisesti nuoria. Hattaraisessa hyvän mielen jutussa pastorit eivät halunneet edustaa uskontoa eivätkä ottaa kantaa opillisiin kysymyksiin. Miksi kirjoittaa uskonnosta uskontona, kun voi kuvailla rentoa meininkiä.

sundell.me/blog/2019/09/modern

Googlen systeemi perustuu käsittääkseni akustisiin sormenjälkiin, joita laskemalla Google tunnistaa kappaleen. Näin kaikkea ei tarvitse ladata vaan musiikki voidaan soittaa Googlella jo olevasta kopiosta.

Sormenjälkien laskeminen ei ole ihan triviaali ongelma. Olen kokeillut useampaa erilaista algoritmia, ja monissa tulee silloin tällöin törmäyksiä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tuo tuli käytännössä vastaan palvelua käyttäessä.

Kuuntelin eilen musiikkia Google Playsta; olen aikoinaan ladannut koko musiikkikirjastoni pilveen, josta sitä voi sitten kuunnella millä tahansa laitteella.

Tuli hivenen yllätyksenä, kun Heikki Salon Ghettoblasterin sijaan alkoikin soida ooppera.

"Sarjassa onkin kehitelty huippuunsa työelämän kauhunäky, jossa Puuha-Peten ympärivuorokautinen pienyrittäminen yhdistyy Teletappien aasialaistyyppiseen kollektivismiin."

Antti Arnkil analysoi Ryhmä Haun työntekoa.

arnkil.blogspot.com/2019/08/ei

Viime vuonna ensin Seura ja sitten HS uutisoivat, kuinka Veikkauksen kolikkopelit painottuvat heikompiosaisille asuinalueille. Tuolloinen Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtajana toiminut Ilkka Kanerva oli lähinnä huolissaan siitä, että heikompiosaisillakin pitää olla oikeus uhkapelaamiseen. sundell.me/blog/2018/02/veikka

On kyllä vaikea ymmärtää, miten Veikkauksen touhua ei saada kuriin. Se, että Poliisihallitus "muistuttaa" samasta asiasta vuosittain, eikä mikään muutu, kertoo, että yhtiöllä ei ole edes pyrkimyksenä noudattaa lakia. suomenkuvalehti.fi/jutut/kotim

Kai Ekholmin kolumnissa on aika surullista tilastoa suomalaisesta lukemisesta.

Itse en ole painettuja kirjoja ostanut pariin vuoteen kuin lahjaksi lapselle, osa niistäkin käytettyjä.

Sähköisiä kirjoja olen kyllä ostanut kymmeniä, mutta siinäkin Ekholmin huoli pätee: käytännössä kaikki ovat englanninkielisiä.

hs.fi/mielipide/art-2000006195

Michelle Obaman kirja todistaa, että tarvitsemme esikuvia, jotka näyttävät samalta kuin me itse, kirjoittaa Reetta Räty.

yle.fi/uutiset/3-10894282

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.