Sinällään olen noin otsikkotasolla samaa mieltä: vaaliliittoja kannattaa miettiä tarkkaan. Helsingissä pienpuolueiden vaaliliitossa oli aika sekalaista sakkia, mutta voi myös katsoa Varsinais-Suomeen, jossa perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto jätti KD:n rannalle ja varmisti PS:lle yhden lisäpaikan.

Jotensakin erikoinen tulkinta Pennaselta vihjailla, että kansanedustajapaikka jäi saamatta vaaliliiton takia.

Osa piraattien äänestäjistä varmasti äänesti jotain muuta puoluetta vaaliliiton takia, samoin kuin myös osa feministisen puolueen kannattajista. Liitto toi kuitenkin Pennasen taakse tuhansia lisä-ääniä; on aika turha kuvitella, että puolue yksin olisi saavuttanut moista tulosta.

hs.fi/kaupunki/art-20000060721

En ole lukenut koko SDP:n vaaliohjelmaa, mutta sen, mitä olen kuullut ja lukenut, se on ilmeisen laadukasta tavaraa. Puolueella on myös nuoria kykyjä, jotka osaavat asiansa ja vetoavat myös kansaan.

Antti Rinne voi olla peijoonin mukava mies, mutta ääniharava hän ei ole ja lausunnot takeltelivat siihen malliin, että pääministeriys aavistuksen arveluttaa.

SDP otti vaalivoiton, mutta varsinaiseen voitonhuumaan ei ole syytä. Jossain on jotain vikaa, kun pääoppositiopuolue kompuroi noin pahasti.

Eilisestä vaalilähetyksestä lainattua: "Viimeisen kahden viikon aikana tapahtui jotain, joka pudotti SDP:n kannatusta."

Jep: Antti Rinne palasi sairaslomalta puikkoihin. Niin kauan, kun Rinne oli suhteellisen hiljaa, puolueen kannatus kasvoi. Tästä pitäisi kovapäisemmänkin tehdä johtopäätöksiä.

... Paitsi, että Uudellamaallahan on toki vielä ääniä laskematta. Siellä saattaa tulla perussuomalaisille - tai toisaalta myös SDP:lle - vielä yksi lisäpaikka.

Läpipääsijät voivat vielä vaihtua, mutta paikkajako alkaa olla tässä. Oulun ja Keski-Suomen vaalipiirissä voi vielä jotain muuttua.

"Onko niin, että noilla kilometreillä ei enää tarvitse vakuuttaa äänestäjiä?" - tarkkanäköinen kysymys toimittajalta, Kanervahan ei ole vakuuttanut ketään enää ainakaan kahteen vuosikymmeneen.

Tässä vaiheessa alkaa näyttää siltä, että vaikka koko eduskunta valittaisiin Uudenmaan vaalipiiristä, SKE ei edelleenkään saisi yhtään edustajaa. Ei edes lähellä.

Kimmo Tiilikainen toistaiseksi semikaukana eduskuntapaikasta. Voi harmin paikka.

Jussi Niinistöllä toistaiseksi tuhatkunta ääntä, sillä ei onneksi eduskuntaan päästä.

Sampo Terho - istuva ministeri, puolueen puheenjohtaja - alle tuhat ääntä. Pirkko Mattilalla alle 500.

Ihan niin kuin hallituksen pystyssä pitämiseksi keksitty puolue ei olisi suosittu kansan keskuudessa.

Paavo Väyrynen saanut toistaiseksi muutaman sata ääntä. Tässä olisi hyvä kohta katsoa peiliin, jos olisi jonkinlaista kykyä itsereflektioon.

Maustekurkkuni hallitusneuvotteluissa kertoo, että SDP pelataan ulos ja hallituksen muodostavat kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset. Näillä pannaan Suomi kuntoon!

Okei, sinisillä ei ole vielä yhtään paikkaa, mutta ei pidä unohtaa stealth-sinistä Ari Jalosta, joka ei itsekään tiedä, mitä puoluetta edustaa.

Jos
on liian raskasta seurattavaa, Youtubessa on parhaillaan käynnissä livelähetys boulderoinnin maailmancupin Moskovan osakilpailun finaaleista. Naisten finaali päättymässä, miesten alkaa.

Liian helppoja reittejä ainakin naisilla, joten kisa meni aika nopeasti. Youtubessa myös viime viikon Meiringenin osakilpailu, kannattaa katsoa. Oli vähän enemmän vääntöä.

Kuuntelin Politbyroo-podcastin tekemät "pääministerihaastattelut", haastateltavina siis Orpo ja Rinne. Tämä oli ehkä ensimmäinen kerta, kun Rinne kuulosti omiin korviini uskottavalta poliitikolta. Keskityttiin enemmän omaan tekemiseen muihin reagoimisen sijaan.

Molemmilla aika paljon käsien heiluttelua, mutta Rinteellä oli kädessään tukeva vaaliohjelma.

Houkuttelisi rakentaa instanssi, joka toottailisi kansanedustajien digitaalista presenssiä. Ainakin Twitter ja blogit olisi helpohko tuoda. Olisiko siitä kellekään mitään iloa? No enpä tiedä.

Kielitoimistolla on netissä suoraan taulukko, ei tarvitse itse keksiä tai arvailla. kielitoimistonohjepankki.fi/oh

Tavallaan pieni asia, mutta häiritsee suurehkosti, että tutkivan journalismin voimanponnistuksena mainostetussa jutussa on neljä 17 puoluelyhenteestä pielessä.

HS-selvitys: Sadat eduskuntaan pyrkivät olleet syytteessä rikoksista – Pienet puolueet ja perussuomalaiset erottuvat tilastoista hs.fi/politiikka/art-200000606

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish.