Polkupyörätilanne alkaa näyttää synkältä. Ostajia olisi vaikka kuinka, mutta varastot alkavat olla tyhjät ja uutta tuotantoa ei ole juuri saatavilla.

Tämä iskee myös pyörän omistajiin: varaosat alkavat olla kortilla. Tilasin varmuuden vuoksi rataspakat ja parit ketjut pyöriini. Tänään kävin hakemassa pakan asiointipyörään; Biltemassa Shimanon osilla ostorajoitus 2kpl/asiakas, ja rataspakat siirretty kassan taakse hyllyyn.

Luulenpa, että tänä vuonna ihan periaatteenkin vuoksi seuraan tämän listan kehittymistä ja valitsen kuntavaaliehdokkaani sieltä. pyoravaalit.fi/tampere/

Kuntavaalien siirrossa ei ole kyse vain tartuntamääristä vaan turvallisuuden tunteesta - ja demokratiasta.

sundell.me/blog/2021/03/kuuma-

Tähänkin tilannepäivitystä. Nyt on kasassa 81 aluetta, joista 69 luomupyörällä ja 59 sähköllä. Enää siis 30 aluetta jäljellä, mutta Teisko häämöttää massiivisena horisontissa.

Show thread

Kun tehotuotannon vastustaja ja lihantuottaja pannaan saman journalistisen pöydän ääreen, lopputuloksena on dialogi, jossa kukaan ei sano mitään. sundell.me/blog/2021/02/keskus

Aloitin muuten vuodenvaihteessa -haasteen, jossa on tavoitteena pyöräillä kaikilla Tampereen 111 tilastoalueella. Omana tavoitteena on tehdä se sekä luomu- että sähköpyörällä.

Tänään tein lenkkiä luomupyörällä. Sen tuloksena kasassa on 61 aluetta, joista 58:lla on käyty luomupyörällä (sininen) ja 36:lla sähköpyörällä (punainen).

Petteri Taalaksen mukaan ilmastonmuutoksen torjunnassa pitää muistaa mittakaava. Samalla hän sysää vastuuta köyhimpien - ja vähiten kuormittavien - niskaan.

sundell.me/blog/2021/01/taalas

Rutger Bregmanin Humankind - Hyvyyden historia - on tarpeellinen kirja. Se muistuttaa ihmisen perimmäisestä hyvyydestä.

sundell.me/blog/2020/12/rutger

Päätin ryhtyä entistä vahvemmin pyöräilyihmiseksi, ja kävin sähköpyöräostoksilla. Meinasi mennä säätämiseksi. sundell.me/blog/2020/12/pyoral

Jaossa on ollut mm. potilaskertomuksia. "Hakkerien keskustelufoorumilla julkaisemien viestien perusteella tiedot olivat helposti varastettavissa yrityksen verkkosivulta."

talouselama.fi/uutiset/psykote

Strava tarjoaa Metro-datasettinsä ilmaiseksi kaupunkien ja niiden kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen käyttöön. Tästä saattaisi löytyä mielenkiintoista dataa myös suomalaisten kaupunkien pyörä- ja jalankulkuväylistä.

blog.strava.com/press/metro/?b

Tänään luin Helsingin Sanomien jutun, jossa erityisesti naiseksi syntymässä määriteltyjen hakeutumista transhoitoihin pidetään ongelmana, ja mietin taas kerran suomalaisen journalismin tilaa.

Muutamana päivänä tänä vuonna Helsingin Sanomien jutuissa esiintyvien naisten osuus on kohonnut yli 50 prosentin.

Siihen ei tarvittu kuin vaalit, pääministerin ero, naisvaltainen hallitus ja globaali pandemia.

sundell.me/blog/2020/07/hs-tas

Muutamana päivänä tänä vuonna Helsingin Sanomien jutuissa esiintyvien naisten osuus on kohonnut yli 50 prosentin.

Siihen ei tarvittu kuin vaalit, pääministerin ero, naisvaltainen hallitus ja globaali pandemia.

sundell.me/blog/2020/07/hs-tas

HS:n juttu Antifasta lähtee napakasti esittämällä sen heti otsikossa terrorijärjestönä. Lehti lainaa Trumpia, mutta askelmerkit ovat aika selvät.

Sisäministeriön kehittämispäällikkö pohtii lakkauttamista: ”Antifan toiminnan lakkauttamisen vaatiminen olisi haasteellista, sillä se toimii verkostomaisesti.”

Missään vaiheessa juttua ei pysähdytä miettimään, miksi kysymys edes esitetään. Miksi puhua "verkostomaisuudesta", kun lakkauttamiselle ei esitetä mitään perusteluja.

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.