Googlen systeemi perustuu käsittääkseni akustisiin sormenjälkiin, joita laskemalla Google tunnistaa kappaleen. Näin kaikkea ei tarvitse ladata vaan musiikki voidaan soittaa Googlella jo olevasta kopiosta.

Sormenjälkien laskeminen ei ole ihan triviaali ongelma. Olen kokeillut useampaa erilaista algoritmia, ja monissa tulee silloin tällöin törmäyksiä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tuo tuli käytännössä vastaan palvelua käyttäessä.

Kuuntelin eilen musiikkia Google Playsta; olen aikoinaan ladannut koko musiikkikirjastoni pilveen, josta sitä voi sitten kuunnella millä tahansa laitteella.

Tuli hivenen yllätyksenä, kun Heikki Salon Ghettoblasterin sijaan alkoikin soida ooppera.

"Sarjassa onkin kehitelty huippuunsa työelämän kauhunäky, jossa Puuha-Peten ympärivuorokautinen pienyrittäminen yhdistyy Teletappien aasialaistyyppiseen kollektivismiin."

Antti Arnkil analysoi Ryhmä Haun työntekoa.

arnkil.blogspot.com/2019/08/ei

Viime vuonna ensin Seura ja sitten HS uutisoivat, kuinka Veikkauksen kolikkopelit painottuvat heikompiosaisille asuinalueille. Tuolloinen Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtajana toiminut Ilkka Kanerva oli lähinnä huolissaan siitä, että heikompiosaisillakin pitää olla oikeus uhkapelaamiseen. sundell.me/blog/2018/02/veikka

On kyllä vaikea ymmärtää, miten Veikkauksen touhua ei saada kuriin. Se, että Poliisihallitus "muistuttaa" samasta asiasta vuosittain, eikä mikään muutu, kertoo, että yhtiöllä ei ole edes pyrkimyksenä noudattaa lakia. suomenkuvalehti.fi/jutut/kotim

Kai Ekholmin kolumnissa on aika surullista tilastoa suomalaisesta lukemisesta.

Itse en ole painettuja kirjoja ostanut pariin vuoteen kuin lahjaksi lapselle, osa niistäkin käytettyjä.

Sähköisiä kirjoja olen kyllä ostanut kymmeniä, mutta siinäkin Ekholmin huoli pätee: käytännössä kaikki ovat englanninkielisiä.

hs.fi/mielipide/art-2000006195

Michelle Obaman kirja todistaa, että tarvitsemme esikuvia, jotka näyttävät samalta kuin me itse, kirjoittaa Reetta Räty.

yle.fi/uutiset/3-10894282

Tuli käytyä Verlan tehdasmuseossa, hauska ikkuna menneeseen aikaan. Oppaan mukaan yhtiö piti tehdasta auki lähinnä siksi, että siitä tuli työntekijöille hyvä mieli. Nykyään tällaista olisi aika vaikea kuvitella - eikä Verlan sulkemista kuitenkaan ole kuin 50 vuotta.

Helsingin Sanomissa tänään juttu Tampereen huumeongelmasta. Tavallaan aika jännä, että ei sanallakaan mainita Jani Kaaron isoa juttua kuukauden takaa. rapport.fi/journalistit/jani-k

Kirja-arvion perusteella Robbers Cave on taas yksi niitä klassikkotutkimuksia, jonka yli voidaan vetää henkselit. the-tls.co.uk/articles/public/

Roskapostifiltteri on niin aggressiivinen, että sieltä joutuu kaivamaan postia monta kertaa päivässä. Tuo on kehityksen alla, mutta tällä hetkellä en tiedä, onko se esim. millään lailla oppiva - mitään opetusmekanismiin viittaavaa siinä ei ole.

Käyttöliittymä on ok, mutta esim. aiemmin mainitsemani Zoho tuntui kätevämmältä. Tästä tuli kuitenkin maksettua saman tien vuoden verran, joten tällä mennään :P

Jatkoa täällä velloneeseen sähköpostikeskusteluun: lievistä käytännön syistä päädyin siirtämään sähköpostit Tutanotaan. Nyt kun sinne tulee sisältöä enemmän, ensituntuma on, että käyttöliittymä on nopeampi kuin vaikkapa GMailissa mutta ominaisuudet ovat peijoonin karsittuja. Esim. Iki-osoitetta ei voi Tutanotan kanssa käyttää.

Onhan tämä otsikkona aika mahtava:
- kyseessä ei ole tutkimus
- _kyselyssä_ ei kysytty vihaamisesta
- kyselyn mukaan suomalaiset eivät yleisesti ottaen vihaa ketään
- ne ammatit tulevat viestintätoimiston tarjoamasta listasta

Itse juttu on pitkälti viestintätoimiston tiedotteesta - jossa siis *viestintätoimisto* ei osaa kuvata itse teettämäänsä kyselytutkimusta oikein.

Yhdenvertaista hartautta

Kun kristilliselle ohjelmalle on jo ainakin yksi täysin sille omistettu radiokanava ja yksi TV-kanava, oliskohan Ylen aika siirtyä puhtaan kristillisestä hartausohjelmasta toteuttamaan ohjelmistossaan yhdenvertaisuutta?

sundell.me/blog/2019/07/yhdenv

"Ehkä kuluttajat alkavat laskea [...]

Se, mikä tuntuu lompakossa, tuntuu myös päässä."

Jep, mutta taas optimoidaan väärää asiaa: sähköautojen halventamisen sijaan (ja lisäksi) pitäisi nostaa polttomoottoriautojen hintaa selvästi. Henkilöautolla on merkittäviä haittoja riippumatta sen käyttövoimasta.

Esim. meidän autolla ajetaan tänä vuonna ehkä 12000 kilometriä. Merkittävä osa matkoista on kuitenkin 200 kilometrin tienoilla. Jos asiaa analysoisi, kannattaisi akkukoon sijaan miettiä, miksi meillä on oma auto sen sijaan että se kaahattaisiin vuokrabiilillä.

"Suomalaiset ajavat henkilöautolla keskimäärin 14 000 kilometriä vuodessa eli alle 40 kilometriä vuorokaudessa. Saksassa asiaa on tutkittu tarkasti ja siellä lukema oli 39 kilometriä vuorokaudessa."

Tämäkään ei ole analyysiä vaan jakolaskua, joka ei ole aiheen kannalta kovin relevanttia. Olennaisempaa olisi se keskimääräinen yhtämittainen ajosuorite.

Kokonaan oma asiansa tietysti on, että "ihmiset ostavat tunnetusti mitä haluavat" ilmaisee vähintäänkin kyseenalaisen näkemyksen, josta tehdään sitten tosiasia lisäämällä lauseeseen sana "tunnetusti".

Esim. "Ihmiset ostavat tunnetusti mitä haluavat. Tällä hetkellä he haluavat autolta yhtä pitkää toimintamatkaa yhdellä latauksella kuin mitä pääsisi yhdellä tankkauksella. Se on ongelmallista."

Tässä todetaan "halu" mutta ei analysoida, miksi halu on se mikä se on. Osin kyse on tottumuksesta, osin varmasti myös siitä, että polttomoottoriautossa se "tankillinen" on edelleen käytännössä ilmainen.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.