Jaossa on ollut mm. potilaskertomuksia. "Hakkerien keskustelufoorumilla julkaisemien viestien perusteella tiedot olivat helposti varastettavissa yrityksen verkkosivulta."

talouselama.fi/uutiset/psykote

Strava tarjoaa Metro-datasettinsä ilmaiseksi kaupunkien ja niiden kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen käyttöön. Tästä saattaisi löytyä mielenkiintoista dataa myös suomalaisten kaupunkien pyörä- ja jalankulkuväylistä.

blog.strava.com/press/metro/?b

Tänään luin Helsingin Sanomien jutun, jossa erityisesti naiseksi syntymässä määriteltyjen hakeutumista transhoitoihin pidetään ongelmana, ja mietin taas kerran suomalaisen journalismin tilaa.

Muutamana päivänä tänä vuonna Helsingin Sanomien jutuissa esiintyvien naisten osuus on kohonnut yli 50 prosentin.

Siihen ei tarvittu kuin vaalit, pääministerin ero, naisvaltainen hallitus ja globaali pandemia.

sundell.me/blog/2020/07/hs-tas

Muutamana päivänä tänä vuonna Helsingin Sanomien jutuissa esiintyvien naisten osuus on kohonnut yli 50 prosentin.

Siihen ei tarvittu kuin vaalit, pääministerin ero, naisvaltainen hallitus ja globaali pandemia.

sundell.me/blog/2020/07/hs-tas

HS:n juttu Antifasta lähtee napakasti esittämällä sen heti otsikossa terrorijärjestönä. Lehti lainaa Trumpia, mutta askelmerkit ovat aika selvät.

Sisäministeriön kehittämispäällikkö pohtii lakkauttamista: ”Antifan toiminnan lakkauttamisen vaatiminen olisi haasteellista, sillä se toimii verkostomaisesti.”

Missään vaiheessa juttua ei pysähdytä miettimään, miksi kysymys edes esitetään. Miksi puhua "verkostomaisuudesta", kun lakkauttamiselle ei esitetä mitään perusteluja.

Muistin vesi. Hartwall yrittää myydä vitaminoitua vettä harhaanjohtavalla mainonnalla. 

Hartwallin B12-vesi ei ihan sovi megadosing-trendiin, mutta kun kirjoitin siitä nimenomaan B12-vitamiinin näkökulmasta, tämäkin liittyy asiaan: sundell.me/blog/2018/05/b12-me

Show thread

Hartwallin tiedotteessa muuten mainitaan, että vesi sopii "lakto- ja ovovegetaristeille". Melko sankareita ovat, kun ovat onnistuneet tekemään vedestä ei-vegaanista.

Tiedotteessa juomaa kommentoi myös laillistettu ravitsemusterapeutti. Tässä vaiheessa miettisin ehkä uravalintaani. hartwall.fi/yritys/uutiset/202

Show thread

Hartwall mainostaa uutta Novellea muistia boostaavana ihmeaineena.

Ei se ihan niin toimi: B12-vitamiinin riittävä saanti on kyllä edellytys muistin normaalille toiminnalle, mutta ei ole näyttöä siitä, että vitamiinilisä parantaisi muistia. Useimmat ihmiset saavat riittävästi B12-vitamiinia ihan ruokavaliosta, joten hyöty tästä lisästä on aika lailla nolla.

Jos jollakulla on vitamiininpuutos, sitä kannattaa hoitaa muuten kuin kivennäisvedellä.

Jatkaakseni eilistä. Totta kai kyse on vain (pienestä) osasta nimettyjä tulijoita, mutta ei kyllä ihan hirvittävästi yllättänyt, että puheet kriittisistä, kokeneista työntekijöistä ei ihan viimeisen päälle pidä paikkaansa.

Tulijoissa ei siis mitään vikaa. Enemmän nyppii, että ala, joka jo muutenkin pyörii pelkästään tuilla, haluaa ohittaa myös koronarajoitukset tuottaakseen itselleen halpatyövoimaa.

hs.fi/politiikka/art-200000648

Show thread

On ehkä piirun verran absurdia lukea uutista, jossa ukrainalaiset kausityöntekijät määritellään huoltovarmuuden kannalta kriittisiksi työntekijöiksi - ja samaan aikaan suomalaisia ei haluta tiloille palkata.

hs.fi/kotimaa/art-200000648784

Verestin lapsuusmuistoja ja tein kutuvelliä. On se kyllä mahtava ruokalaji.

TLC on kyllä jännä kanava. Esimerkiksi tänään tulee sellainen kevyt 12 tunnin maratoni tosi-tv-sarjoja, joissa seurataan moniavioisten perheiden elämää.

Minä en kuvaisi kahden lapsen sairastumista kriisiksi, eikä se varmasti maksa 500-600 miljoonaa euroa.

#korona 

Skeittiparkin parkkiksella oli parikymmentä autoa, nippu mopoja, osa jengistä tietysti liikenteessä skuuteilla ja ties millä helvetinkoneilla.

Pyrin välttämään tuomitsemista, mutta on se pentele, että yksi lämmin päivä, ja lapset ja vähän vanhemmatkin juoksentelevat valtoimenaan.

In 1984 New Zealand abolished all farm subsidies. NZ is the only developed country without farm subsidies, tax concessions and price supports. Yet agriculture still makes 2/3 of NZ exports.

In the UK in 2016 farmers made £28,300 in subsidies year and £2,100 from agriculture.

40% of EU budget goes to agricultural subsidies.

This is one of the main causes why global south is poor. Agricultural based economies can't access and compete with western subsidies and tariffs.

Why?!

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.