Tilastoaluehommat on luomupyörän osalta plakkarissa. Intouduin Teiskossa kampeamisesta niin, että koostin 150 kilometristä 3,5 minuutin videon. youtu.be/bVxbMEziEq8

on muuten käynnissä. Eilen Seurasaaresta käynnistynyt liikunta- ja kulttuuritapahtuma päättyy reilun viikon kuluttua Ylimuonioon. randonneurs.fi/live/ruska2021/

Keli oli hyvä, kuntokin kesti. Viimeisen pätkän vedin vähän kevennetyllä reitillä, mikä saattoi olla ihan hyvä vaihtoehto, vaikka vähän jäikin kaihertamaan.

Show thread

Sunnuntaina lisäsin mokkulaan yksinkertaisen virityksen, jolla saa laskettua suurimman klusterin, ja eilen askartelin suurimman neliön.

Tänään oli sitten vuorossa suositus, mitä seuraavaksi pitäisi hakea, jos tykkäisi neliötä kasvattaa. Ensimmäinen yritys tosin kehotti hyppäämään järveen.

Show thread

meni vähän kikkailuksi. Viikonloppuna sain viimein aikaiseksi ottaa omaan järjestelmään ns. viralliset ruudut, kun aiemmin olin käyttänyt sopivasti valittua neliökilometriruudukkoa. Nyt kelpaa vertailla kavereihin tyhmäpyöräilyn tuloksia.

Tour de Tampereeseen ilmoittauduttu. Toivottavasti keli on hyvä ja kunto kestää.

No niin, nyt on siinä tilanteessa, että kasassa on kaikki 111 aluetta. Ihan vielä en kuitenkaan lopeta, sillä Teisko pitää kiertää luomupyörällä (100 aluetta) ja tuolla Peltolammi-Lahdesjärvi-suunnalla kierrellä sähköllä (90 aluetta).

Show thread

Vietin tämän viikon kierrellen Suomea teltan kanssa. Pari huomiota:

Maa on täynnä loistavia leirintäalueita. Niillä oli myös paljon ihmisiä, mutta kaikkialle sopi vielä yksi teltta.

Nopeusrajoitukset ovat monelle kova pala. Viitostien ison remontin ohitse ajettiin monta kilometriä 50 km/h rajoitusta, ja se tuntui monelle takana olevalle lähes sietämättömältä. Ohi yritettiin kesken kiertotien, ohituskiellon alueella, ja apinan raivolla heti sen jälkeen.

Iski pieni askarteluinnostus, ja nyt näkyvät tilastoalueet karttatasona reittisuunnittelupalvelussa.

Jos asiaa olisi halunnut tehdä suunnitelmallisemmin, olisin ehkä toteuttanut tämän joskus tammikuussa, mutta sellaista se on.

Pitkästä aikaa päivitys tähän projektiin. nytkähti eilen pienen hiljaiselon jälkeen aluepoliittisesti valtavan harppauksen eteenpäin: kävin sähköpyörällä Teiskossa. Nyt on kasassa 110 aluetta, niistä 95 luomupyörällä ja 90 sähköläskillä.

Show thread

Polkupyörätilanne alkaa näyttää synkältä. Ostajia olisi vaikka kuinka, mutta varastot alkavat olla tyhjät ja uutta tuotantoa ei ole juuri saatavilla.

Tämä iskee myös pyörän omistajiin: varaosat alkavat olla kortilla. Tilasin varmuuden vuoksi rataspakat ja parit ketjut pyöriini. Tänään kävin hakemassa pakan asiointipyörään; Biltemassa Shimanon osilla ostorajoitus 2kpl/asiakas, ja rataspakat siirretty kassan taakse hyllyyn.

Luulenpa, että tänä vuonna ihan periaatteenkin vuoksi seuraan tämän listan kehittymistä ja valitsen kuntavaaliehdokkaani sieltä. pyoravaalit.fi/tampere/

Kuntavaalien siirrossa ei ole kyse vain tartuntamääristä vaan turvallisuuden tunteesta - ja demokratiasta.

sundell.me/blog/2021/03/kuuma-

Tähänkin tilannepäivitystä. Nyt on kasassa 81 aluetta, joista 69 luomupyörällä ja 59 sähköllä. Enää siis 30 aluetta jäljellä, mutta Teisko häämöttää massiivisena horisontissa.

Show thread

Kun tehotuotannon vastustaja ja lihantuottaja pannaan saman journalistisen pöydän ääreen, lopputuloksena on dialogi, jossa kukaan ei sano mitään. sundell.me/blog/2021/02/keskus

Aloitin muuten vuodenvaihteessa -haasteen, jossa on tavoitteena pyöräillä kaikilla Tampereen 111 tilastoalueella. Omana tavoitteena on tehdä se sekä luomu- että sähköpyörällä.

Tänään tein lenkkiä luomupyörällä. Sen tuloksena kasassa on 61 aluetta, joista 58:lla on käyty luomupyörällä (sininen) ja 36:lla sähköpyörällä (punainen).

Petteri Taalaksen mukaan ilmastonmuutoksen torjunnassa pitää muistaa mittakaava. Samalla hän sysää vastuuta köyhimpien - ja vähiten kuormittavien - niskaan.

sundell.me/blog/2021/01/taalas

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.