Tällaiset jutut aina vähän rapauttavat uskoa oikeuslaitokseen: syyttäjä jättää nostamatta syytteen poliisihenkilöitä vastaan, koska poliisilta on päässyt hukkumaan todisteeksi tarvittavat paperit. Oho, hupsis, voi yhden kerran.

hs.fi/kaupunki/art-20000061531

Onko kellään kokemuksia Tutanotan sähköpostipalvelusta? Oman domainin kanssa? Toimiiko Iki-osoitteen kera?

Tekisi mieli siirtyä Gmailista hiljalleen muualle, ja tuo ja Proton Mail vaikuttavat mielenkiintoisilta. Jälkimmäinen on hehkutetumpi, mutta mm. hinta puolustaisi Tutanotaa.

Hurja tilanne tallentui videolle: pakettiauton sivupeili osui Petri Litmaseen maantiellä – moni ei osaa ohittaa pyöräilijää oikein

yle.fi/uutiset/3-10837269

Helsingin Sanomien mukaan Tampereella tuetaan pyöräilyä kaksin käsin, mutta tamperelainen ei vain tartu ohjaustankoon.

Minä kuitenkin tartuin tutkimukseen, ja vaikka olen havaitsevinani siinä puutteita, ei se kyllä ihan sitä sano mitä HS väittää.

sundell.me/blog/2019/06/pyorai

Luin pitkästä aikaa Tuomas Enbusken kolumnin. Jäin miettimään, eikö tyyppi oikeasti tiedä, mistä kirjoittaa, vai ylittääkö reunailun tarve tosiasiat.

Mitä mietin tänään: miksiköhän dystopiaan vivahtavat ideat esitetään realismina, kun taas utooppisiin ajatuksiin suhtaudutaan karsastaen?

Kun utopiat karsitaan pois keskustelusta, se väistämättä johtaa ajattelun kapenemiseen ja epäinhimillisyyden lisääntymiseen.

"Syö ravintolisiä, niin voit tupakoida?"

Hämmentävä juttu lisäravinnemyynnistä, jossa lääkäri puhuu myyjille mitä sylki suuhun tuo.

Mielenkiintoinen myös tuo Suomen Urheiluliiton kanta markkinoinnin ja asiantuntijatyön erottamisesta: ikään kuin markkinoinnissa voisi huoletta valehdella? Ja että valheellinen markkinointi, jossa lääkäri esiintyy asiantuntijana, ei vaikuta luotettavuuteen?

seura.fi/asiat/tutkivat/juice-

Täytyypä korjata heti sen verran, että oppivelvollisuus ja hoitajsmitoitus on näköjään jutussa mukana.

"HS listasi, ketkä ovat hyötyjiä ja ketkä häviäjiä"

Ihan noin periaatteen vuoksi ärsyttää se, että hyötyjät ja häviäjät määritellään puhtaan taloudellisesti.

Tulevassa hallitusohjelmassa sovitaan mm. hoitoonpääsyajoista, oppivelvollisuuden nostosta, translain uudistuksesta, hoitajamitoituksesta. Näistä ei hyödy kukaan?

hs.fi/politiikka/art-200000612

Hmm. Mäkinen on korkeammin koulutettu, jutun perusteella kaikin tavoin pätevä. Valituksi tuli kuitenkin mies, joka sattuu olemaan esittelijän kaveri sekä samoilla linjoilla hänen kanssaan erinäisistä asioista. Päälle päätteeksi Mäkinen ja esittelijä Huokuna olleet viime vuonna ehdolla samaan virkaan (jonka Huokuna sai).

Asiat eivät aina ole yksinkertaisia, mutta eihän tämä hyvältä näytä.

hs.fi/kotimaa/art-200000611539

Ilmeisesti missasin jotain, kun ymmärsin, että näissä artikkeleissa piti olla mahdollista kommentoida vain omalla nimellä.

Ministeriö harkitsee valtionavun epäämistä Perussuomalaisilta nuorilta Twitter-viestin takia. Järjestölle myönnetty tuki on tänä vuonna 115 000 euroa.
hs.fi/politiikka/art-200000611

En oikein ymmärrä, miten muuten näihin voisi reagoida kuin vastustamalla.

Sama tilanne nyt kuumana käyvän aborttikeskustelun kanssa. Se oli Yhdysvalloissa yksiselitteisesti hyväksytty asia, kunnes siitä tehtiin tietoisesti vaaliase.

Kuuntelen parhaillaan Drilled-podcastia, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vastustuksen nostattanutta propagandakampanjaa. Tämän perusteella kyseessä täysin luotu vastakkainasettelu asiasta, joka oli kaikille selvä jo 1970-luvulla.

Suonpää: Ei ole toimittajien vastuulla, sataako journalismi perussuomalaisten tai jonkun muun laariin

Juuri näin. Samoin ei ole esim. ilmastoaktivistien vastuulla, että ilmastonmuutoksesta puhuminen lisää sitä vastustavien populistien kannatusta.

kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish.