Jotensakin erikoinen tulkinta Pennaselta vihjailla, että kansanedustajapaikka jäi saamatta vaaliliiton takia.

Osa piraattien äänestäjistä varmasti äänesti jotain muuta puoluetta vaaliliiton takia, samoin kuin myös osa feministisen puolueen kannattajista. Liitto toi kuitenkin Pennasen taakse tuhansia lisä-ääniä; on aika turha kuvitella, että puolue yksin olisi saavuttanut moista tulosta.

hs.fi/kaupunki/art-20000060721

Sinällään olen noin otsikkotasolla samaa mieltä: vaaliliittoja kannattaa miettiä tarkkaan. Helsingissä pienpuolueiden vaaliliitossa oli aika sekalaista sakkia, mutta voi myös katsoa Varsinais-Suomeen, jossa perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto jätti KD:n rannalle ja varmisti PS:lle yhden lisäpaikan.

@ssundell Erityisesti nuo vaaliliitot on kyllä erityisen erikoisia. Eläinoikeuspuolue ja Feministinen puolue on ehkä helppo nähdä yhdessä, mutta ei Liberaalipuolueen ja Piraattien kanssa.

(Mutta Pennasen lausunto on kyllä silti aika kumma.)

@jonne
Jep, tuossa vaaliliitossa oli selkeästi kaksi toisistaan reilusti poikkeavaa ryhmittymää. Päätavoite varmasti oli saada yksi tyyppi läpi, ja molemmat pääpuolueet elättelivät toiveita, että läpipääsijä olisi oma pj. Lopulta tuo ei välttämättä näyttänyt hyvältä oikein mistään suunnasta, mutta en silti usko sen karkoittaneen kannattajia niin paljon, että sillä olisi tulokseen negatiivista vaikutusta.

Follow

@jonne
Pirkanmaalla vaaliliitossa olivat feministinen puolue, EOP ja SKP. Sekin varmasti aiheutti hammasten kiristelyä, mutta tavoitteet puolueilla ovat monin kohdin samansuuntaisia, vaikka taustaideologka on eri.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.