Ministeriö harkitsee valtionavun epäämistä Perussuomalaisilta nuorilta Twitter-viestin takia. Järjestölle myönnetty tuki on tänä vuonna 115 000 euroa.
hs.fi/politiikka/art-200000611

Suonpää: Ei ole toimittajien vastuulla, sataako journalismi perussuomalaisten tai jonkun muun laariin

Juuri näin. Samoin ei ole esim. ilmastoaktivistien vastuulla, että ilmastonmuutoksesta puhuminen lisää sitä vastustavien populistien kannatusta.

kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-

Jotensakin erikoinen tulkinta Pennaselta vihjailla, että kansanedustajapaikka jäi saamatta vaaliliiton takia.

Osa piraattien äänestäjistä varmasti äänesti jotain muuta puoluetta vaaliliiton takia, samoin kuin myös osa feministisen puolueen kannattajista. Liitto toi kuitenkin Pennasen taakse tuhansia lisä-ääniä; on aika turha kuvitella, että puolue yksin olisi saavuttanut moista tulosta.

hs.fi/kaupunki/art-20000060721

"Tarkoituksena on istua alas täysin päinvastaisesti asioista ajattelevan keskustelukumppanin kanssa. Tänään lauantaina yli tuhat ihmistä kohtaa toisensa eri puolilla Suomea."

Projektia on käsitelty Hesarissa suorastaan yksisilmäisen ylistävästi. Touhussa on jo lähtökohtaisesti ongelmia, mutta niitä ei tunnisteta tai käsitellä millään lailla. Seurannassa myönnetään, että kritiikkiäkin on tullut, mutta yhtä tweettiä syvemmälle ei mennä.
hs.fi/kotimaa/art-200000605362

Yle vaalivaikuttajana

Yleisradion ensimmäinen vaalitentti herätti jotkut ihmettelemään, miten tentattavat on valittu. Peijoonin hyvä kysymys. Joku - esimerkiksi minä - saattaisi epäillä ohjelmarakenteen rikkovan lakia ja päätöstavan journalistin ohjeita.

sundell.me/blog/2019/03/yle-va

Hesari penkoi (maksullisessa) jutussaan kunnianloukkauksien oikeuskäsittelyä ja syyttämättäjättämispäätöksiä.

Käytäntö on kirjavaa, aika lailla identtiset teot voivat pysähtyä esitutkintaan tai päätyä tuomioon. Ihmisillä on käsitys, että internetissä voi sanoa mitä tahansa, ja syyttäjät tuntuvat olevan jossain määrin samaa mieltä - erityisesti, jos uhrina on nainen.
hs.fi/sunnuntai/art-2000006028

Minkä kokoiset Syväsalmen saappaat mahtavat olla, ja mihin hän ne jätti? Vai ovatko kirjaimelliset saappaat sittenkin kuvaannolliset?

Dildot, kerjääminen, natsit ja Pekkarinen vielä menivät – lihantuotannon etiikka oli liikaa Veikkauksen "uutisille".

Jokseenkin surkuhupaisa esimerkki siitä, miten uutisointi toimii, kun se on journalismin sijaan vain viestintää.

Itse näin tuossa jutussa tahattoman allegorian: etiikan ja tulostavoitteiden ristipaineessa toimiva monopoliyhtiö poisti julkaisemansa jutun, jossa käsiteltiin eläintuotantoa etiikan ja tulostavoitteiden ristipaineessa.

suomenkuvalehti.fi/vuorikoski/

Tämä on kyllä todella kummallinen tapaus. Lapin Kansan jutussa kirja on vuoron perään epätieteellinen ja tieteellinen, miten nyt parhaiten voi omaa toimintaa selittää.

Kustantajan kuvauksen perusteella pitäisin tuota valokuvan käyttöä sellaisena, että se ei kyllä sovi sitaattioikeuden piiriin. Valitettavasti tämä saattaa hyvin olla käytäntö, ja valokuvan oikeudet eivät muutenkaan tunnu juuri kustantajia, tekijöitä tai edes tuomioistuimia kiinnostavan.

hs.fi/kulttuuri/art-2000005906

"Pääkirjoitus: Fjäder lipsahti ajamaan kansantalouden etua"

Hesarin pääkirjoituksessa kuvataan Fjäderin ehdotus pienemmän palkan maksamisesta maahanmuuttajille "tutkitun tiedon levittämiseksi". Tälle annetaan viitteeksi Begt Holmströmin mielipide sekä ekonomisteille tehty kysely.

Vaikka taloustieteilijät epäilemättä perustavat mielipiteensä tutkittuun tietoon, ne ovat silti mielipiteitä.
hs.fi/paakirjoitukset/art-2000

Pääministeri Sipilä Ylellä: Eduskuntaa vastaan ei pitäisi lakkoilla

Sipilän meno alkaa olla aika villiä. Ensin eskaloidaan tekeillä oleva lakiehdotus hallituskysymykseksi, sitten aletaan sanella, miten tähän ehdotukseen pitäisi reagoida.

Totta kai enemmistöhallitus saa eduskunnassa luottamuksen - jos ei saa, on Sipilällä pakka vielä pahemmin sekaisin kuin ulospäin vaikuttaa.

hs.fi/politiikka/art-200000586

”Olemme erinomaisia kieltämään lähestyviä ongelmia ja olemaan tiedostamatta niitä, koska kollektiivisiin uhkiin reagoimisesta ei ole ollut evolutiivista hyötyä.”
hs.fi/kulttuuri/art-2000005846

Otsikon sanoista kunnon kate puuttuu vain
- kummittelulta
- kylältä
- loistavalta menneisyydeltä
- narkomaaneilta
- saatananpalvojilta

Muuten perin loistavasti sorvattu otsikko, josta epäilemättä tilaajat kilvan kiittävät.

Näissä jutuissa olisi aina kiva, kun tästä ilmiöstä olisi jotain todisteita. Olen nimittäin joskus yrittänyt kaivaa, eikä oikein ole löytynyt.

Näitä täsmälleen samoja valituksia nimittäin esitettiin jo silloin, kun Rautio sen edellisen mikronsa osti.

Kolumni: Kestäviä kodinkoneita saa hakemalla hakea: ”Ei sellaisia enää tehdä”
hs.fi/mielipide/art-2000005800

EU-tuomioistuin linjasi tekijänoikeuksista: internetissä julkaistuja kuvia ei saa julkaista uudelleen – edes koululaisten esitelmissä

Kuvien uudelleenjulkaisu vaatii aina luvan hankkimisen tekijänoikeuksien haltijalta.

Mielenkiintoinen päätös, jolla saattaa olla, ja toivottavasti on, vaikutuksia.

hs.fi/kulttuuri/art-2000005784

Suonpää: Puolimatkaa vastaan ei tarvitse argumentoida

Tapio Puolimatka väittää olevansa huolissaan siitä, että pedofilia hyväksyttäisiin. Oikeasti Puolimatka on huolissaan siitä, että homoseksuaalisuus hyväksytään.

kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-

Riidan hävinnyt pankkiiriliike ei suostu maksamaan korvausta asiakkaalle – Nainen menetti 14 000 euroa huonojen neuvojen seurauksena

Mielenkiintoinen ja huolestuttava juttu. Mielenkiintoista ja huolestuttavaa on myös, että Fivalta ei oikein saa kommenttia, ja Finen tyyppikin levittelee käsiään.

Nämä ovat siis niitä elimiä, joiden oli tarkoitus lisätä luottamusta järjestelmään.

hs.fi/talous/art-2000005769813

Suomessa tehdään tuhansia tarpeettomia olkapääleikkauksia – Suomalaistutkijat: Olkalisäkkeen avarrusleikkauksesta ei ole hyötyä

Tiedejulkaisu British Medical Journalissa torstaina julkaistu suomalaistutkimus vahvistaa käsitystä, että ensisijaisena hoitona pitäisi olla fysioterapia.

yle.fi/uutiset/3-10312920

Mitä opin tänään: kalakantoja heikentävät

1. Harmaahylje
2. Merimetso
3. "Veden tila"
4. Viileät kesät

Pirun ikävää, kun luonto (ja vapaa-ajan kalastajat) häiritsevät resurssin täysimittaista hyödyntämistä.

hs.fi/mielipide/art-2000005760

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish.