Hmm. Mäkinen on korkeammin koulutettu, jutun perusteella kaikin tavoin pätevä. Valituksi tuli kuitenkin mies, joka sattuu olemaan esittelijän kaveri sekä samoilla linjoilla hänen kanssaan erinäisistä asioista. Päälle päätteeksi Mäkinen ja esittelijä Huokuna olleet viime vuonna ehdolla samaan virkaan (jonka Huokuna sai).

Asiat eivät aina ole yksinkertaisia, mutta eihän tämä hyvältä näytä.

hs.fi/kotimaa/art-200000611539

Ilmeisesti missasin jotain, kun ymmärsin, että näissä artikkeleissa piti olla mahdollista kommentoida vain omalla nimellä.

Ministeriö harkitsee valtionavun epäämistä Perussuomalaisilta nuorilta Twitter-viestin takia. Järjestölle myönnetty tuki on tänä vuonna 115 000 euroa.
hs.fi/politiikka/art-200000611

@jonne
Olen itse kokeillut samaa pari kertaa American Dinerissa. Tosiaan varsin uskottava jauhelihapihvin korvike, itse burgeri vain on perin pliisu; Dinerissa on täsmälleen yksi Beyond Meat -annos, joka sitten on niin peruskamaa kuin olla voi. Toivottavasti tarjonta laajenee.

@jonne
Tavallaan joo, totta kai. Mun mielestäni on vain Suomessa perussuomalaisten ja Yhdysvalloissa erityisesti Trumpin kohdalla vallalla selitysmalli, jossa vastuu on aina vastapuolella; Clinton oli "huonoin mahdollinen ehdokas" Trumpia vastaan, täällä olisi pitänyt olla hiljaa ilmastonmuutoksesta (tai viime kierroksella maahanmuutosta), koska se saa ihmiset äänestämään perussuomalaisia.

En oikein ymmärrä, miten muuten näihin voisi reagoida kuin vastustamalla.

Sama tilanne nyt kuumana käyvän aborttikeskustelun kanssa. Se oli Yhdysvalloissa yksiselitteisesti hyväksytty asia, kunnes siitä tehtiin tietoisesti vaaliase.

Kuuntelen parhaillaan Drilled-podcastia, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vastustuksen nostattanutta propagandakampanjaa. Tämän perusteella kyseessä täysin luotu vastakkainasettelu asiasta, joka oli kaikille selvä jo 1970-luvulla.

Suonpää: Ei ole toimittajien vastuulla, sataako journalismi perussuomalaisten tai jonkun muun laariin

Juuri näin. Samoin ei ole esim. ilmastoaktivistien vastuulla, että ilmastonmuutoksesta puhuminen lisää sitä vastustavien populistien kannatusta.

kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-

Helsingin Sanomissa käydään hahmo ja kohtaus kerrallaan läpi repliikkejä ja asetelmia ja etsitään niistä viittauksia aiempiin jaksoihin. Näitä on tavallaan mukava lukea, mutta on jotenkin vaikea uskoa, että havaitut yhteydet olisivat ainakaan aina erityisen suunniteltuja, tai varsinkaan että niistä voisi löytää viittauksia tulevasta, kuten lehdessä maalaillaan.

HS:n Game of Thrones -kirjoituksia on ihan mukava lukea, mutta eivät ne ole arvioita vaan fanifiktiota.

Luin Guardianin jaksoarvion viimeisimmästä Game of Thrones -jaksosta. Täytyy sanoa, että ero HS:n arvioihin on huomattava.

Guardianissa tosiaan arvioidaan jaksoa, mietitään miten se edistää tarinaa ja miten se sopii tähän asti kerrottuun.

HS puolestaan ottaa jakson annettuna: siinä tapahtui mitä tapahtui, ja arviointi on lähinnä yksittäisten kohtauksien kehumista.

Miksi Kaikkonen olisi todennäköisin valtiovarainministeri?

Kuten jutussa todetaan, käytäntö on ollut, että toiseksi suurin puolue saa valtiovarainministerin pestin. Viime vuosina käytäntö on ollut, että valtiovarainministerinä on nimenomaan puolueen puheenjohtaja.

Äkkiä on vaikea keksiä mitään muuta syytä kuin se, että Kaikkonen on joukon ainoa mies, ja toimittaja pitää stereotyyppisesti taloutta miesten hommana.

"Sekä puheenjohtaja- että ministeriarveluissa on vilahdellut osin samoja nimiä, kuten Antti Kaikkonen ja puolueen varapuheenjohtajista Katri Kulmuni ja Hannakaisa Heikkinen.

Heistä Kaikkonen olisi todennäköisin valtiovarainministeri, jonka salkku yleensä hallituksen toiseksi suurimmalle puolueelle lankeaa kannettavaksi."

hs.fi/politiikka/art-200000609

Vanhan ajan rasismia Show more

@Stoori Itse olen vähän kaiutellut noita omia kirjoituksiani tuolla toisessa instanssissa siinä toivossa, että mahdollinen suomalainen käyttäjä saattaisi bongata kotimaisia kirjoittajia.

@Stoori Olen hiljalleen kallistumassa samalle linjalle.

Osittain senkin takia, että huomaan tuon toisessa instanssissa olevan tunnuksen lokaali- ja federated-näkymien olevan aika täynnä minua kiinnostamatonta asiaa. Toisaalta siellä on ehkä mahdollisuus löytää helpommin niitä kiinnostavia seurattavia.

Olen pitänyt Fediversessä kahta tunnusta ajatuksenani, että käytän toista suomeksi toottaillessani ja toisella kirjoitan englanniksi.

Käytännössä tämä aiheuttaa kyllä nihkeyttä, koska huomaan, että minulla on kuitenkin aika paljon enemmän asiaa suomeksi, ja toisaalta tämän suomenkielisen tunnuksen näköpiiriiin purjehtii jatkuvasti mielenkiintoisia tilejä, joita minun "pitäisi" seurata sillä toisella tilllä.

Vanhan ajan rasismia Show more

Tämä tuli mieleeni, kun äsken ensin tuli tavallista kapeammassa kohdassa katua vastaan leveää äestä perässään vetänyt traktori ns. täysillä, ja vähän sen jälkeen vastaantuleva auto suoritti kohtaamisharjoituksia osittain minun kaistallani. Kummastakaan ei osumia, jälkimmäisessä toinen osapuoli ei tainnut edes huomata tilannetta.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish.