Googlen systeemi perustuu käsittääkseni akustisiin sormenjälkiin, joita laskemalla Google tunnistaa kappaleen. Näin kaikkea ei tarvitse ladata vaan musiikki voidaan soittaa Googlella jo olevasta kopiosta.

Sormenjälkien laskeminen ei ole ihan triviaali ongelma. Olen kokeillut useampaa erilaista algoritmia, ja monissa tulee silloin tällöin törmäyksiä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tuo tuli käytännössä vastaan palvelua käyttäessä.

Kuuntelin eilen musiikkia Google Playsta; olen aikoinaan ladannut koko musiikkikirjastoni pilveen, josta sitä voi sitten kuunnella millä tahansa laitteella.

Tuli hivenen yllätyksenä, kun Heikki Salon Ghettoblasterin sijaan alkoikin soida ooppera.

"Sarjassa onkin kehitelty huippuunsa työelämän kauhunäky, jossa Puuha-Peten ympärivuorokautinen pienyrittäminen yhdistyy Teletappien aasialaistyyppiseen kollektivismiin."

Antti Arnkil analysoi Ryhmä Haun työntekoa.

arnkil.blogspot.com/2019/08/ei

Viime vuonna ensin Seura ja sitten HS uutisoivat, kuinka Veikkauksen kolikkopelit painottuvat heikompiosaisille asuinalueille. Tuolloinen Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtajana toiminut Ilkka Kanerva oli lähinnä huolissaan siitä, että heikompiosaisillakin pitää olla oikeus uhkapelaamiseen. sundell.me/blog/2018/02/veikka

On kyllä vaikea ymmärtää, miten Veikkauksen touhua ei saada kuriin. Se, että Poliisihallitus "muistuttaa" samasta asiasta vuosittain, eikä mikään muutu, kertoo, että yhtiöllä ei ole edes pyrkimyksenä noudattaa lakia. suomenkuvalehti.fi/jutut/kotim

@Stoori Minä olen muutamana viime vuonna lukenut viitisenkymmentä kirjaa, tänä vuonna taas selvästi vähemmän. Koko ajan kuitenkin jotain, ja lapsille luetaan paljon. Kirjastossa käydään vähintään joka viikko, useimpina pari-kolme kertaa.

Kai Ekholmin kolumnissa on aika surullista tilastoa suomalaisesta lukemisesta.

Itse en ole painettuja kirjoja ostanut pariin vuoteen kuin lahjaksi lapselle, osa niistäkin käytettyjä.

Sähköisiä kirjoja olen kyllä ostanut kymmeniä, mutta siinäkin Ekholmin huoli pätee: käytännössä kaikki ovat englanninkielisiä.

hs.fi/mielipide/art-2000006195

Michelle Obaman kirja todistaa, että tarvitsemme esikuvia, jotka näyttävät samalta kuin me itse, kirjoittaa Reetta Räty.

yle.fi/uutiset/3-10894282

Tuli käytyä Verlan tehdasmuseossa, hauska ikkuna menneeseen aikaan. Oppaan mukaan yhtiö piti tehdasta auki lähinnä siksi, että siitä tuli työntekijöille hyvä mieli. Nykyään tällaista olisi aika vaikea kuvitella - eikä Verlan sulkemista kuitenkaan ole kuin 50 vuotta.

Helsingin Sanomissa tänään juttu Tampereen huumeongelmasta. Tavallaan aika jännä, että ei sanallakaan mainita Jani Kaaron isoa juttua kuukauden takaa. rapport.fi/journalistit/jani-k

Kirja-arvion perusteella Robbers Cave on taas yksi niitä klassikkotutkimuksia, jonka yli voidaan vetää henkselit. the-tls.co.uk/articles/public/

@liw
Olen ymmärtänyt samoin, että näkyvillä pitää olla se hinta, jonka kuluttaja maksaa.

@jonne

@jonne Täsmennän: toimii siinä mielessä, että ohjaus kyllä pelittää - ts. Iki-osoitteeseen lähetetyt viestit tulevat perille. En kuitenkaan voi lähettää iki-osoitteella, sillä postin lähettäjäksi voi määritellä ainoastaan oman aliaksensa - ja ne taas voivat olla ainoastaan Tutanotan domaineissa tai minun hallinnoimassani custom-domainissa.

Roskapostifiltteri on niin aggressiivinen, että sieltä joutuu kaivamaan postia monta kertaa päivässä. Tuo on kehityksen alla, mutta tällä hetkellä en tiedä, onko se esim. millään lailla oppiva - mitään opetusmekanismiin viittaavaa siinä ei ole.

Käyttöliittymä on ok, mutta esim. aiemmin mainitsemani Zoho tuntui kätevämmältä. Tästä tuli kuitenkin maksettua saman tien vuoden verran, joten tällä mennään :P

Jatkoa täällä velloneeseen sähköpostikeskusteluun: lievistä käytännön syistä päädyin siirtämään sähköpostit Tutanotaan. Nyt kun sinne tulee sisältöä enemmän, ensituntuma on, että käyttöliittymä on nopeampi kuin vaikkapa GMailissa mutta ominaisuudet ovat peijoonin karsittuja. Esim. Iki-osoitetta ei voi Tutanotan kanssa käyttää.

@jonne
Tosin Zohossa ilmaiseenkin kuuluu esim. Android-softa. IMAP irtoaa sitten eurolla kuussa.
@nikoheikkila

@jonne
Vähän on minullakin vielä työn alla. Tällä hetkellä mailit valuvat Zohoon, johon olen tehnyt tunnuksen joskus vuosia sitten ja joka sallii oman domainin ilmaisellekin käyttäjälle (ja vieläpä muutaman erillisen käyttäjän). Ei ole myöskään mainoksia, joten olen vähän jäänyt miettimään, miksi oikeastaan etsisin muuta, kun nyt Gmailista on kuitenkin päässyt pois. :P
@nikoheikkila

@jonne
Joo, kyselytutkimus on ihan vakiintunut käsite (tai gallup, mutta koska se on/oli tavaramerkki, niin mieluummin ei). Mutta jos se pitää lyhentää, puhuisin mieluummin kyselystä kuin tutkimuksesta - tuossa kun kuitenkin on lähinnä dataa, ei juurikaan esim. analyysia tai edes varsinaista tutkimuskysymystä.

@jonne Samasta kyselystä on uutisoinut myös esim. MTV ja Iltalehti uutisoiden vielä vahvemmin "Suomen vihatuimmat" -kulmalla. Niissä on vähemmän sanoja joten mahtuu otsikkoonkin vähemmän virheitä...

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.