Show more

Toistaiseksi Facebookissa on näkynyt mainoksia Liike Nytiltä, KD:ltä ja perussuomalaisilta. Tavallaan mielenkiintoista, ja onhan se mukavaa, että heittävät mainosrahansa näinkin hukkaan.

"Tarkoituksena on istua alas täysin päinvastaisesti asioista ajattelevan keskustelukumppanin kanssa. Tänään lauantaina yli tuhat ihmistä kohtaa toisensa eri puolilla Suomea."

Projektia on käsitelty Hesarissa suorastaan yksisilmäisen ylistävästi. Touhussa on jo lähtökohtaisesti ongelmia, mutta niitä ei tunnisteta tai käsitellä millään lailla. Seurannassa myönnetään, että kritiikkiäkin on tullut, mutta yhtä tweettiä syvemmälle ei mennä.
hs.fi/kotimaa/art-200000605362

Tänään seurataan potentiaalisesti merkittävää kunnianloukkausoikeudenkäyntiä.

Oikeudenkäynti on sinällään mielenkiintoinen, että se perustuu rajattuun FB-julkaisuun, jossa esitetään ilmeisesti kantajankin mukaan paikkansa pitäviä väitteitä. Tällä ei kuitenkaan ole väliä, jos väitteet ovat halventavia.

Mielenkiintoista on kuitenkin ennen kaikkea se, miksi tästä ylipäätään käydään oikeudenkäyntiä; miksi juuri tämä päätyy oikeuteen ja moni muu juttu ei.

hs.fi/kotimaa/art-200000604129

Yle vaalivaikuttajana

Yleisradion ensimmäinen vaalitentti herätti jotkut ihmettelemään, miten tentattavat on valittu. Peijoonin hyvä kysymys. Joku - esimerkiksi minä - saattaisi epäillä ohjelmarakenteen rikkovan lakia ja päätöstavan journalistin ohjeita.

sundell.me/blog/2019/03/yle-va

Hesari penkoi (maksullisessa) jutussaan kunnianloukkauksien oikeuskäsittelyä ja syyttämättäjättämispäätöksiä.

Käytäntö on kirjavaa, aika lailla identtiset teot voivat pysähtyä esitutkintaan tai päätyä tuomioon. Ihmisillä on käsitys, että internetissä voi sanoa mitä tahansa, ja syyttäjät tuntuvat olevan jossain määrin samaa mieltä - erityisesti, jos uhrina on nainen.
hs.fi/sunnuntai/art-2000006028

Ensimmäiset vaalikoneet tehty, Feministinen puolue semivahvana ykkösehdokkaana. Ei varsinaisesti yllätys.

Minkä kokoiset Syväsalmen saappaat mahtavat olla, ja mihin hän ne jätti? Vai ovatko kirjaimelliset saappaat sittenkin kuvaannolliset?

CDON.com näköjään käyttää maksupalveluna Trustlyä, joka puolestaan kyselee itselleen pankkitunnuksia. Just näinhän tämän pitäisi mennä.

Dildot, kerjääminen, natsit ja Pekkarinen vielä menivät – lihantuotannon etiikka oli liikaa Veikkauksen "uutisille".

Jokseenkin surkuhupaisa esimerkki siitä, miten uutisointi toimii, kun se on journalismin sijaan vain viestintää.

Itse näin tuossa jutussa tahattoman allegorian: etiikan ja tulostavoitteiden ristipaineessa toimiva monopoliyhtiö poisti julkaisemansa jutun, jossa käsiteltiin eläintuotantoa etiikan ja tulostavoitteiden ristipaineessa.

suomenkuvalehti.fi/vuorikoski/

Urheiluvinkkiä aamuun! Yle Areenassa käynnistyivät juuri äsken SM-boulderoinnin karsinnat.

Tämä on kyllä todella kummallinen tapaus. Lapin Kansan jutussa kirja on vuoron perään epätieteellinen ja tieteellinen, miten nyt parhaiten voi omaa toimintaa selittää.

Kustantajan kuvauksen perusteella pitäisin tuota valokuvan käyttöä sellaisena, että se ei kyllä sovi sitaattioikeuden piiriin. Valitettavasti tämä saattaa hyvin olla käytäntö, ja valokuvan oikeudet eivät muutenkaan tunnu juuri kustantajia, tekijöitä tai edes tuomioistuimia kiinnostavan.

hs.fi/kulttuuri/art-2000005906

Lisäsin juttuun kommentin WWF:n viestinnästä. Minulle ihan aiheesta huomautettiin, että WWF:n Living Planet Report -sivu on harhaanjohtava. Oma kirjoitukseni antoi siitä tarkoituksettoman positiivisen vaikutelman.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.