Turku – Rovaniemi – Saariselkä

Sataa tihutti, kun juoksin Turun rautatieasemalle. Manasin sekä lokakuun puolivälin tympeää säätä että itseaiheutettua kiirettä. Piti sittenkin juosta junaan, vaikka kämppäni sijaitsee aivan aseman vieressä. Mutta siksipä sitä tulikin matkaan lähtö jätettyä viime tinkaan. "Sadan metrin päähän ehtii aina, otanpa vielä kupillisen kahvia..."

Pro Tip! Kyllä sadankin metr

toivioretki.fi/turku-rovaniemi

Did you know that René Magritte actually did Ceci n'est pas une pipe 2

Pikku yhdistyksemme – joka Toivioretki-bloginkin mahdollistaa – on ollut touhukas julkaisutoiminnassa. Vuodesta 2016 asti on tullut ulos jo 29 julkaisua – peräti 52 yksittäistä biisiä!

Kaikki julkaisut löytää tietysti saitiltamme... komitea.fi/musiikki

... mutta jos haluat kuunnella ne keskeytyksettä, suosittelen joko -soittolistaa...
youtube.com/watch?v=2bLWHOg3SG

... tai -listaa:
open.spotify.com/user/dogma00/

Taatusti riippumatonta musiikkia! Olkka hyvä va.

Halusitte kumminkin tietää, että julkaisi uuden singlen juuri. komitea.fi/paheksun_nuorisoa/

Ollaan tänään _vielä kerran_ mutta tällä kertaa _ihan taatusti_ viimeisellä keikalla Turun Pikku-Torressa. Soitto alkaa klo 23.30. Terppulisperppulis!

Mukana myös , joka sekin julkaisi juuri singlen: komitea.fi/propagandaa

Kas! Pietariin saa nykyään halpoja kahdeksa päivän e-viisumeja. solovisa.fi/orders/prepare/evi

Tuohan madaltaa 'ssa kiepaisun kynnystä melkoisesti! Edestakaiset Lux Expressin bussiliput (Helsingistä) ovat myös tuossa hintaluokassa. Eikä junailukaan ole kallista: öpaut 80 jörppöä Hgistä Pietariin ja takaisin.

YritÄn purkaa siis. Seuraavana listalla Lawrencen eka keikka evö. Se taas on 'pia, se.

Yritin viimein purkaa tolkuttomaksi kasvanutta -klubiemme livetaltiointisumaa. Tässä viimeisimmät lisäykset arkistoon: 'kia viime maaliskuulta:

KabukiDrop:
vimeo.com/komitea/kabuki

Hertsi putos kyydistä:
vimeo.com/komitea/hertsi

Matkalaukullinen tuliaisia Pomeranian mukavimmasta olutkaupasta

Melko tarkkaan kaikki perinteiset nähtävyydet ja turistitoiminnallisuudet skipannut Gdanskin-viikkomme huipentui viimeisen aamun kaljaostoksiin. Emme sentään vajonneet "paku täyteen Tyskietä ja Okocimia"-tasolle, vaan köröttelimme taksilla laitakaupungille Sklepzpiwemiin lastaamaan matkalaukun pullolleen p

toivioretki.fi/matkalaukulline

Kantaaottava ilta Gdanskin telakalla

B90-klubilla.

Sanomattakin lienee selvää, että syntymäpäiväördäystä seurannut päivä meni melko hitaasti. Jossain vaiheessa iltapäivää kampesin itseni sängystä kadulle metsästäjäkeräilemään ruokaa. Onnistuin ruokkimaan itseni Masalassa (lisää Gdanskin-reissujemme vakiopaikkoja), ja Annalle ja Jiille hain pizzat Da Grassosta, joka oli lähellä ja jonka valiko

toivioretki.fi/kantaaottava-il

Gdanskissa aikuisuutta etsimässä

Terveisiä Jurmosta(kin)!

Kello oli seitsemän kolmekymmentä aamulla, kun heräsin tietoisuuteen siitä, että sisäinen kelloni näytti nyt numeroa viisikymmentä. Kumpikaan asia ei varsinaisesti piristänyt, mutta uni ei ottanut jatkuakseen. Könysin pystyyn.

Olimme lähdössä Gdanskiin. Olisin siis matkoilla 50-vuotispäivänäni, kuten lehti-ilmoituksissa tavataan sanoa

toivioretki.fi/gdanskissa-aiku

Moninkertainen autopostailu WordPressistä Mastodoniin muuten selvisi: Mastodon Autopost -lisäosa julkaisee postauksen aina uudestaan täällä, kun julkaistua tekstiä editoi. Julkaisun jälkeen täytyy ottaa "Toot on Mastodon"-ruksi pois postauksen asetuksista.

Satusedän kintereillä ja Suomen sodan tantereilla

Uusikaarlepyy.

Vain parinkymmenen minuutin bussiköröttelyn päässä Pietarsaaresta lounaaseen on Uusikaarlepyy, jossa pistäydyimme Sakari Topeliuksen kotimuseossa Kuddnäsissä. Esillä oli entisöityä lastenhuonetta, aikalaiskeittiötä ja talon ullakolla luokkahuone. Ullakon kulmauksessa näytillä oli myös Topeliuksen tuotantoa sekä ke

toivioretki.fi/satusedan-kinte

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.