Moninkertainen autopostailu WordPressistä Mastodoniin muuten selvisi: Mastodon Autopost -lisäosa julkaisee postauksen aina uudestaan täällä, kun julkaistua tekstiä editoi. Julkaisun jälkeen täytyy ottaa "Toot on Mastodon"-ruksi pois postauksen asetuksista.

Satusedän kintereillä ja Suomen sodan tantereilla

Uusikaarlepyy.

Vain parinkymmenen minuutin bussiköröttelyn päässä Pietarsaaresta lounaaseen on Uusikaarlepyy, jossa pistäydyimme Sakari Topeliuksen kotimuseossa Kuddnäsissä. Esillä oli entisöityä lastenhuonetta, aikalaiskeittiötä ja talon ullakolla luokkahuone. Ullakon kulmauksessa näytillä oli myös Topeliuksen tuotantoa sekä ke

toivioretki.fi/satusedan-kinte

Turismi suoritettu Pietarsaaressa (sekä myös juopottelu)

Pietarsaari, tuo suomalaisen tupakkateollisuuden kehto, tervehti meitä sadetihkulla. Olimme majoittumassa Westerlunds Inniin, jonne pöljyyksissäni menin ehdottamaan, että voisimme kirjautua sisään joko heti kaupunkiin tultuamme keskipäivällä – tai sitten vasta illalla.

Lopputulos: raahasin laukkujani koko päivän ymp

toivioretki.fi/turismi-suorite

Neutronipommitettu hiekkasärkkä sekä muistoja oikeasta sodasta

Aamulla astelimme autiolle hiekkarannalle Kalajoella. Meriveden lämpötila oli juuri männä viikolla laskenut äkkiä kymmenisen astetta, ja uimasesonki oli ohi.

Vain satunnaisia lenkkeilijöitä tuli vastaan. Pitkään ihmettelimme jälleen kerran voimakkaita neutronipommin jälkeen -mielleyhtymiä tuonutta näky

toivioretki.fi/neutronipommite

Hmm... minkähän takia tämä autopostautui tänne WordPressistä kolmeen kertaan? (Deletoin jo ylimääräiset.)

Luoteisrannikko syö kenkiä

Junan nytkähtäessä liikkeelle Turusta kohti Oulua tajusin kameran unohtuneen kotiin. Sastamalan kempele! No, eipä tuolle enää mitään mahtanut, täytyi näpsiä kuvat kännykällä.

Näin alkoi Suomen luoteisrannikon kiertueemme omalta osaltani. Suunnitelmana on tällä viikolla tulla Oulusta Raahen, Kokkolan, Kalajoen hiekkasärkkien, Pietarsaaren, Uusikaarlepyyn ja Oravaisen kautta

toivioretki.fi/luoteisrannikko

Jaahaš, jaahaš, Princes of Nigerian Narvan-keikka varmistui! Oli vähän käänteitä asian suhteen, kun ilmeni tuplabuukkaus kätevästi vasta sen jälkeen, kun oltiin hommattu laivaliput. Tilanne kuitenkin ratkesi: soitetaan samana iltana sen toisen bändin kanssa.

Eli jos löydät itsesi 'sta la 10.8, hyppää junaan ja täräytä itärajalle! Soitetaan Art Club Ro-Rossa, ihan Venäjän rajan tuntumassa. artroro.ee/

on kyllä muutenkin jännä paikka, ihan ilman -iltaakin.

Claes Andersson kuolee, ja Boris Johnsonista tulee Britannian pääministeri. Ei näin paksua symboliikkaa voisi mihinkään kirjaan laittaa – kukaan ei ottaisi sitä tosissaan.

Rutger Hauerin metaforinen ulottuvuus asetelmassa vielä aukeamatta. Välittäjä inhimillisyyden ja feikki-ihmisten välillä? Vaiko liikkuva äänestäjä, eli nk. "liftari"?

Täältä tähän.

Princes of Nigerialla keikkoja lähiaikoina:

– pe 26.7. Faces, Karjaa, Vamos a Bailar
faces.fi/?page_id=3198&lang=fi

– to 1.8. Nosturi, Helsinki
elmunbaari.fi/keikat/katto-auk

– la 3.8. Beats & Greens, Pasilan veturitallit, Helsinki
kaantopoyta.fi/beats-greens/ (ei tosin päivitetty meitä tuonne, mut ollaan mekin mukana, honest!)

Näiden lisäksi saatetaan olla Narvassa, Virossa la 10.8. Tilanne vielä(kin) vähän auki sen suhteen.

Pannaas tähä ny kuvaki. Ja tägei:

Integroin vanhemman Itämeren baarit -blogini Toivioretkeen. Tarkoitus on jatkaa sitäkin projektia taas parin vuoden jämähdyksen jälkeen.

Löydät tähänastiset Itämeren baarit -postaukset tuolta: toivioretki.fi/category/itamer

Juhannus Jurmossa 2019

Isältäni varmaan ensimmäisen kerran kuulin sen tarinan Kustaa Vaasasta. Tämä oli kuulemma suuttunut aikoinaan niin sydänjuuriaan myöten Jurmon rantarosvoille, että lähetti laivallisen nih

toivioretki.fi/juhannus-jurmos

breaking bad, who wants that? me, i'm 

Oh cool! A Swedish travel agency is opening a European-wide train booking site in August. Then you could book a whole train trip spanning several countries in just one place online. :)

vagabond.se/artiklar/artiklar/

#trains #travel

Hei, dontit.

@toivioretki on pääasiassa matkablogimme (toivioretki.fi) ilmentymä Fediversessä. Kattellaan, jos someltamisesta innostuu noin muutenkin.

on siviiliminäni koti. Soittelen kitaraa -bändi Princes of Nigeriassa (princesofnigeria.com/) ja olenpa eksynyt renkuttelemaan Kivirekeenkin (kivireki.fi/), joka operoi akustisen rockin sektorilla.

Olin joskus jossain töissäkin. Sittemmin olen parantunut taudista.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.