Näyttääkö Fediverse teistä liian tyhjältä Mastodontista käsin? @jabsonik selvitteli, miten relay-palvelimet toimivat ja tännekin olisi mahdollista lisätä sellaisia. Se tarkoittaisi lähinnä, että julkinen aikajana olisi täydempi, myös sellaista tavaraa jota kukaan täältä käsin ei muuten seuraa. Näkeekö täältä riittävästi muita instansseja?

Follow

Laitoin tähän liian lyhyen vastausajan, joten luulen äänestystuloksen kertovan lähinnä siitä. Jos on vielä näkemyksiä aiheesta, niitä voi kommentoida tähän ketjuun.

@valvoja No täytyy tunnustaa, että noin yleisesti ottaen tuntuu jotenkin vaikealta löytää Mastodonista seurattavia. Mutta en oikein ymmärrä, mitä se julkiselle aikajanalle tuleva "tavara" sitten olisi - valikoituja yksittäisiä henkilöitä vai jonkun instanssin kaikki kama?

@harri Julkinen aikajana sisältää kaikki julkiset viestit, joista tämä palvelin tietää. Käytännössä se on siis lista palvelimesta, joiden kanssa joku täältä on vuorovaikuttanut. Välityspalvelin lisäisi sinne kaikki ne palvelimet, joista välityspalvelin tietää, eli aika satunnainen otos Fediversestä.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.