Follow

Moikka uudet ihmiset! Kannattaa vielä lukea uusiksi tämän paikan käyttösäännöt, erityisesti sääntö käytetystä kielestä: mastodontti.fi/about/more

Lyhyesti: paikalliselle aikajanalle tulevien viestien tulee olla suomeksi, muuten voitte käyttää mitä vaan kieltä haluatte.

Lähetitkö jo jotain paikalliselle aikajanalle muulla kuin suomeksi? Kokeile, miten viestien lähettäminen uusiksi täällä tapahtuu valitsemalla poista ja uudelleenlähetä.

@valvoja
Kun paikallinen aikajana poistuu, niin oletettavasti viestien kielellä ei enää sitten ole mitään väliä?

@valvoja
miten tää nyt sit menee, eli jos postaan kirjautuneena @mastodontti.fi'hin niin se tulee tänne paikalliseksi?
Mitenkäs sen saa meneen muualle? Lähettää pelkästään seuraajille?

@tereensio @valvoja @mastodontti.fi Tällä hetkellä mastodon ei mahdollista postaamista julkiselle aikajanalle, ilman että postaus menee paikallisellekin aikajanalle. Muiden viesteihin vastaaminen on poikkeus, eikä se näy paikallisella aikajanalla.

Koko paikallinen aikajana on kuitenkin pian menossa käsittääkseni romukoppaan ja tilalle ovat tulossa ryhmät, jotka ovatkin imo parempi systeemi, sillä tällöin voi helposti yhdellä käyttäjällä seurata ja keskustella useilla eri aikajanoilla

@tereensio @valvoja @mastodontti.fi Sitä muutosta odotellassa pitänee joko olla postailematta englanniksi (ellei mastodontti.fi muuta sääntöjään) tai tehdä eri käyttäjä toiseen instassiin jossa ei ole kielirajotteita. Mastodonin puhelinsovellukset yleensä tekevät vaihdon eri käyttäjien välillä helpoksi, en ole niin varma tästä selaimesta

@Suspikuutti @tereensio @valvoja @mastodontti.fi Itse asensin heti virallisen sovelluksen, ja tämän logiikassa tuntuu olevan jotain eroja web-käyttöliittymään. Ainakaan en itse löytänyt mainintoja ei aikajanoista.

Olisi kiva yrittää houkutella kavereita mukaan tänne, mutta semisti sellainen olo, että käyttökokemuksessa on virtaviivaistamisen varaa. (Toisaalta muistan ajan, jolloin Twitter pyörii SMS:ien vaarassa, joten...)

@jryi @tereensio @valvoja @mastodontti.fi En täysin tiedä iphone sovelluksesta, kun se on ollut jo pitkään ulkona, mutta beta vaiheessa oleva android sovellus jäljittelee jo tuota tulevaisuutta ilman erillisiä aikajanoja. Se on kuitenkin vähän hupsua käyttää tätä niin tässä vaiheessa imo, kun se muutos ei oikeasti ole tapahtunut vielä konepellin alla. Mutta sen pitäisi kyllä tapahtua pian.

Sitä odotellassa käyttäisin tätä ennemmin selaimen kautta tai vaihtoehtoisen sovelluksen kautta

@jryi @tereensio @valvoja @mastodontti.fi Ainakin siis androidilla käyttäisin esim Tuskya ennemmin. En osaa siitä iphonesta tosiaan sanoa

@jryi @tereensio @valvoja @mastodontti.fi Nyt kun tosin erehdyin tarkistamaan väitteeni, niin kyllähän mastodonin android sovellus löytyykin jo ihan sovelluskaupasta. Kokisin itse että mastodontti.fi:n olisi ehkä jo nyt syytä pohtia tuota kielirajoituksen poistoa, kun virallinen sovellus on ulkona ja se ei näytä paikallista aikajanaa

@Suspikuutti @tereensio @valvoja @mastodontti.fi Hmm, täytyy varmaan vilkaista tuota Tuskya.

Mutta tosiaan tätä ensikosketusta olisi hyvä vähän pehmentää, nyt vaikutelma on vielä mallia insinööri.

Aihe on sikäli lähellä sydäntä, että mietin näitä työn puolesta. Mites tähän Suomi-yhteisön kehittämiseen voisi osallistua?

@jryi @tereensio @valvoja @mastodontti.fi Valitettava totuushan tällaisisa avoimen lähdekoodin projekteissa, joissa ei ole isoa rahaa tahkovaa yritystä taustalla, on nämä terävät kulmat. Ja kun tällä ei rahaa tehdä, niin markkinointivoimatkin ovat olemattomat, joten valtavirta-asemaan pääsy lienee utopistista ajattelua. Mutta vaikkei oltaisi se suurin pöytä, niin voi täällä silti olla paljon väkeä ja keskustelua.

@jryi @tereensio @valvoja @mastodontti.fi Itse suosittelisin ennen tuota ryhmien tuloa ja paikallisen aikajanan poistoa, että tosiaan käytettäisiin joko web käyttöliittymää tai sovellusta, joka näyttää nämä aikajanat. Siten voi paremmin osallistua keskusteluun ja keskustelu on se mitä kaivataan. Kunhan ryhmät tulevat, niin Suomi-ryhmähän syntyy varmasti sitten tilalle

@jryi @tereensio @valvoja @mastodontti.fi Mutta ei niissä virallisissakaan sovelluksissa toki mitään vikaa nyt ole, jos lähinnä kiinnostaa vaan seurata joitain ihmisiä, eikä selata mitään yleistä aikajanaa johon kaikki postaavat

@Suspikuutti @tereensio @valvoja @mastodontti.fi
Toi vapaaehtoistoiminnan ongelma on tuttu toisista ympyröistä. Siksi justiin ajattelin, että jos haluaa olla avuksi, niin keneen kannattaa olla yhteydessä.

@tereensio Unlisted on myös julkinen niin, että näkyy kaikille, jotka seuraavat sinua tai katsovat viestejäsi, mutta ei näy julkisella aikajanalla.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.