Google poisti sitten koko selainlaajennuksen Chrome Web Storesta, koska sen uusimman version description sisälsi sanan "Fix". Release notet ovat kulkeneet joka version kyydissä jo vuosikaudet, mutta yhtäkkiä se onkin noin iso ongelma ettei edes aiempaa versioita voinut jättää näytille.

Youtube poistaa disliken käytöstä, mikä hankaloittaa laadukkaan sisällön etsimistä. Eikö tähän helpoin ratkaisu ole se, että kommenteissa ylimpänä ovat 👍 ja 👎 , joita sitten peukutetaan? 😉

Olisipa hienoa, jos selaimet tarjoaisivat suoraan rajapinnan, jolla pääsisi kiinni selaimen omaan salasanamanageritoteutukseen. Mutta ainoastaan niin rajatusti, että sieltä saisi ulos täyttöön tunnistetut kentät HTML-elementteinä. Tällainen rajapinta säästäisi selainlaajennuksilta sen vaivan, että jokaisen täytyy kehittää oma mekanismi kirjautumiseen käytettyjen kenttien tunnistamiseksi. Tietoturva++. Ja mokat jäisivät toki selainkehittäjien vastuulle 😉

Jos Bezosilla olisi yhtä paljon munaa provota kuin Muskilla, hän voisi avaruudesta palattuaan twiitata: "Earth is flat" 🙂

Nämä Firefoxin jatkuvat UI-muutokset ym. twiikkaukset pistävät pakostakin miettimään, että sabotoidaanko tätä selainta tarkoituksella, vai onko kehitystiimi oikeasti noin kädetön?

Pitäisikö huolestua, jos pyörällä myötätuuleen ajaessa päässä alkaa soimaan Valheimin laivamusiikki?

LastPassin uusin tempaus rajoittaa ilmaiskäyttäjät vain yhteen laiteryhmään (desktop/mobiili) on pitänyt meikäläisen kiireisenä GitHubin puolella vastailemassa kysymyksiin. Mukava nähdä, että ihmiset vaihtavat mieluusti open sourcen puolelle eivätkä toiseen kaupalliseen palveluun 🙂

Uh oh. Onneksi Signal on jo päivittäisessä käytössä. Melko halpamaista peliä odottaa, että jokin palvelu saavuttaa lähes monopoliaseman, ja myöhemmin muutetaan käyttäjäehtoja siten, että ne on pakko hyväksyä jotta pysyt yhteydessä ihmisiin.

arstechnica.com/tech-policy/20

Facebook on tainnut laittaa suuremman vaihteen silmään? Tällä kertaa paskomisen kohteena on Instagram jonka uudet hienot käyttöehdot jokainen joutuu hyväksymään automaattisesti.

Jos Steven Wilsonin musiikkivideot eivät ole tuttuja, suosittelen.

youtu.be/zSvdLcS62ZM

Apple M1.. kieltämättä houkuttaa, etenkin kun se vaikuttaisi pyörittävän Logic Pro X:ssä 435:ttä Space Designeria. Oma työjuhta ei pääse kuin 375:een ennen kuin tulee system overload. Ja tämä on sentään melkoisen tykki masiina.

Nyt kun vielä varmistuisi, että tuohon saa helposti Linuxin dual-bootiin 🎅

pro-tools-expert.com/productio

Show older
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.