Follow

Eikö mastodonista pitäisi olla mahdollista seurata pixelfediä? Kun teen haun (at)pixelfed.social saan vain viisi vastausta. Siellä kuitenkin pitäisi olla 7000 tiliä. Mitä en ole ymmärtänyt?

@ville Liittyy varmaan siihen, miten Mastodon cacheaa noita ja minkä kanssa tältä instanssilta ollaan vuorovaikutettu. Kokeile hakea suoraan jotain tiettyä tiliä? Se tuntuisi toimivan oikein.

@jonne Joo, näyttää toimivan. Ongelmahan tuossa on se, että minun on oltava käyttäjä pixelfedissä, jotta löydän seurattavia.. Ja näköjään pixelfed toimii jotenkin eri periaatteella, eli siellä ei näytä olevan federoitua aikajanaa. Tein tilin pixelfed.fi:hin ja sieltä en ainakaan näe mitään muuta sisältöä kuin suomalaiset.

@ville Täysi federointi tulee versiossa 1.0 ja se ei ole ihan vielä siellä. Pixelfed-tilejä voi jo seurata, mutta ei toisinpäin. Siksi vain paikallisia tilejä.

@jonne
Ahaa. En tajunnut että se on vielä kehitysversio. Nämä kaikki (mastodon, pixelfed, peertube) näyttävät niin virallisilta, että hankala muistaa etteivät ole vielä olleet olemassa kuin hetken.

Eli tarkoitus kuitenkin on että palvelut tulevat toimimaan saumattomasti yhdessä? Onko painotus näiden välillä sitten lähinnä käyttöliittymä-tyyppinen? Jos sisältö on ainakin teoriassa sama.

@ville Ymmärrän sekaannuksen. Ylläpidän myös tuota pixelfed.fi:tä ja ajattelin mainostaa sitä laajemmin vasta, kun se on tuotantokelpoinen.

Vaikea sanoa, mitä yksittäiset kehittäjät lopulta päätyvät tekemään, mutta ainakin palvelut juttelevat kaikki keskenään. Arvelisin siis, että vastaus on kyllä. Tätä voi sekoittaa se, että niitä voi kaikkia käyttää samoilla kännyapeilla, joten käyttöliittymäkin voi näyttää aika samalta.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.