Lueskelin @darius ohjetta pienen verkkoyhteisön ylläpidosta ja pohdiskelin, miten soveltaa sitä Mastodonttiin. Kertokaa, mitä mieltä olette, jos luette sen!

runyourown.social/

@jonne @darius Hyviä ajatuksia.

Itse en näin valvotulla serverillä jaksaisi olla, mutta kuten sanottu, kun säännöt on selvästi kirjoitettu niin tällöin osaan pysyä poissa sieltä.

Pidän erityisesti tästä näkökulmasta että ryhmä on pieni. Tällöin siellä tapahtuu oikeasti jonkinlaista oman kulttuurin kehitystä.

Mietityttää että onko sen globaalin ja lokaalin tason yhdistäminen oikeasti mahdollista tyydyttävästi? Siis jos paikalliset säännöt määrittelevät myös mitä fediversessä näet?

Follow

@jonne @darius Tietysti silloin globaali-lokaali alkaa toimia, jos instanssin perspektiivi on niin tiukasti määritelty, että siitä tulee taidetta.

Tällöin ulkomaailmasta siivilöity data on "rehellisesti vääristynyt" ja kaikki tietävät, että tämä on vain tämän instanssin värittämä näkökulma.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.