Lueskelin @darius ohjetta pienen verkkoyhteisön ylläpidosta ja pohdiskelin, miten soveltaa sitä Mastodonttiin. Kertokaa, mitä mieltä olette, jos luette sen!

runyourown.social/

@jonne @darius Hyviä ajatuksia.

Itse en näin valvotulla serverillä jaksaisi olla, mutta kuten sanottu, kun säännöt on selvästi kirjoitettu niin tällöin osaan pysyä poissa sieltä.

Pidän erityisesti tästä näkökulmasta että ryhmä on pieni. Tällöin siellä tapahtuu oikeasti jonkinlaista oman kulttuurin kehitystä.

Mietityttää että onko sen globaalin ja lokaalin tason yhdistäminen oikeasti mahdollista tyydyttävästi? Siis jos paikalliset säännöt määrittelevät myös mitä fediversessä näet?

@ville Aina on mahdollista hakea toisia näkökulmia toisilta palvelimilta. Minusta on johdonmukaista, että paikallisia sääntöjä valvotaan myös muiden paikallisten käyttäjien kanssa vuorovaikuttavien suhteen. Olettaisin ainakin, että palvelin valitaan ainakin osittain juuri siellä vallitsevien sääntöjen (ja sitä kautta ilmapiirin) takia.

Follow

@jonne Kun olen kotona, puhun tietyllä lailla ja kun olen töissä puhun toisella lailla. Kotisäännöt eivät seuraa minua töihin eikä toisinpäin.

Fediverse toimii hiukan eri lailla. Minulle tuntuisi luonnollisemmalta jos olisi tavallaan alueita, joille liikkuessa ylitän jonkun rajan jossa säännöt muuttuvat.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.