Pohdintaa turvallisuuden määritelmästä 

@jonne Kiitos, uskon kyllä sen. En henkilökohtaisesti ole ollut mukana näissä tapauksissa.

Enemmänkin kysymys on painostavasta ilmapiiristä, joka federoidulta aikajanalta tulee. Ihmisiä leimataan, keskustelu asetetaan väkisin binääriseksi, instanssiblokkaamista käytetään kiristyskeinona.

Pohdintaa turvallisuuden määritelmästä 

Olen alkanut ajatella että Mastodon oli virhe. Olen ollut täällä muutaman viikon ja niiden aikana olen nähnyt liikaa epäkunnioittavaa käytöstä.

Täällä tuntuu olevan oudonlainen ideologian väkisinsyöttö menossa: Jos et ole julistanut, että rotukysymykset ovat sinulle prioriteetti no.1, niin silloin olet potentiaalinen vainon kohde.

Missä on turvallinen tila heille, joilla on muita prioriteettejä?

@varjolintu @jonne En näköjään saa tänne liitettyä mitään tekstimuotoista tiedostoa.. Edes pdfää. Tässä kuva. Se on kahdessa osassa että mahtui kuvaan, mutta nuo voi siis pyörittää yksittäisenä skriptinä peräjälkeen.

@varjolintu @jonne Kun systeemi toimii niin minun ei tarvitse välittää siitä mitä se tarkalleen ottaen tekee. Laitan vain muistilappuja teema-kansioihin, ja ne rakentuvat yksittäisiksi sivuiksi kirjaan. (Eli tässä kuvassa incron ja raspberry ovat eri muistilappuja, jotka listautuvat peräjälkeen sivulle)

@varjolintu @jonne
Sain hybridimallin toimimaan:

Note kansiossa on kirjoittamani muistilaput teemoihin jaettuina. Kun kansion tila muuttuu, incrond käynnistää scriptin, joka tekee Bind-kansioon sisällön perustuen Note-kansion sisältöön. Bind kansiossa on jokaista Note-kansiota vastaava md-file. Nämä filet viittaavat Note-kansion alakansioissa oleviin md-muistilappuihin.

@jonne @varjolintu
Miksi vaihdoit?

Itse olen välillä koittanut opetella vimiä mutta ne komennot ovat aika vaikeita muistaa..

@jonne @varjolintu Hieno juttu tuossa on tuo vasemmalla oleva kansiorakenne: Se ei ole sama rakenne kuin kansiorakenne koneella, joten saan järjesteltyä sen siltä pohjalta että se on looginen nimenomaan muistiinpanojen kannalta.

@jonne @varjolintu Hmm. Löysin tavan tehdä tämän. Mdbookissa on tuo include-ominaisuus. Mutta nyt en ole varma haluanko tehdä tuota systeemiä, sillä löysin mahdollisesti paljon paremman metodin: Atom. Todella modattava tekstinkäsittelyohjelma. Siihen saa tuotua sisään kansiot niin että tiedostonäkymä on puhtaan näköinen ja siinä on plugarina sisäänrakennettu nettiselain joten md:n serve-optiolla saa kirjan näkyviin.

@varjolintu @jonne Mietin tällaista hybridivaihtoehtoa: Jos mdbook hyväksyy kirjalle useita source-kansioita, voisin tehdä seuraavan kansiorakenteen:

1) Jäsennetyt muistiinpanot
2) Webbisivuni md-filet
3) Epämääräinen kasa muistilappuja

Sitten vain scripti joka listaa epämääräiset muistilaput linkkeinä yhdelle kirjan sivulle. Ja webbisivu jonnekin omaan kappaleeseen kirjassa.

@jonne Selitys, miksi painotan viestinnän tyyliä:

Olen huomannut kaikenlaisia avoimia projekteja seuratessa, että itselleni käyttäjänä muodostuu ongelmaksi se, jos projekti ei pysty saamaan sellaista seuraajakuntaa että se innostaa DIY-videoiden ja Wikien syntymistä projektin ympärille.

En vain ole niin tekninen että osaisin selvitellä miten projektit toimivat, jos minulle ei sitä kädestäpitäen selvitetä. Joten Purismin ja Pine64:n vertailu on minulle lähinnä niiden yhteisöjen vertailua.

@jonne Tässä lähiaikoina Purismin viestintä on alkanut jotenkin tökkiä. Alkavat vaikuttaa jotenkin liian flashyltä mainostoimistopuheilta. Tämän takia en ole enää varma haluanko Libremiä.

Heillä on kilpailija tulossa: Pine64 ja Pinephone. Luulisin että tämä ei tule olemaan kaikkein eettisin vaihtoehto, mutta näyttäisi että sen viestintä on enemmän community-henkistä kuin Purismin teknostartup-puheet.

@jonne Olen seurannut Librem 5:n kehitystä varmaan vuoden verran, mutta vähän eri painotuksella:

Logiikkani on sellainen että jos saan jostain puhelimen joka toimii linuxilla ja jonka patterin voi vaihtaa, tällöin puhelin kestää niin kauan että vaikka se olisi tehty epäeettisistä materiaaleista, niin se käyttöikä tavallaan loiventaa ongelmaa.

Purismilta saattaisi saada selville myös tällaisia raaka-aineiden eettisyyteen liittyviä asioita.

@jonne

Ai se oli tuolla sivuhuomioissa (joita en lukenut). Ok.

No joo, kunhan mainitsin, jos jollakin on kiinnostusta selvitellä tuota ihmisryhmän optimikokoa.

@ssundell Joo, minua itseäni näissä analyyseissä ärsyttää se, että asia esitetään nimenonmaan "kuluttajille", eli asia esitetään näkökulmasta että lukijan pitää ostaa jotain.

Kierrättäminen on hyvä nyrkkisääntö, yleisesti ottaen. Mitä halvemmalla saat käyttöesineen, sitä vähemmän pistät rahaa epäsuorasti markkinasysteemin tukemiseen.

@jonne Ainiin ja vielä piti sanoa että se 50 -100 ei ole ihan hatusta. Tämä on samansuuntainen: en.wikipedia.org/wiki/Dunbar%2

@jonne Mielenkiinnolla kyllä seuraan, että miten fediverse kehittyy, sillä tällainen serverien välinen sääntöjen hakeminen on minulle ihan uusi ilmiö.

Tässähän on kirjoitettuna sisään jonkinlainen konflikti kun eri serverit alkavat nokittelemaan toisiaan omien sääntöjensä perusteella.

Olettaisin että se tulee toteutumaan jotenkin niin, että joku sääntökokoelmatyyppi "voittaa" ja yleistyy, mutta jäljelle jää joitakin eristettyjä ryppäitä.

@jonne Kun olen kotona, puhun tietyllä lailla ja kun olen töissä puhun toisella lailla. Kotisäännöt eivät seuraa minua töihin eikä toisinpäin.

Fediverse toimii hiukan eri lailla. Minulle tuntuisi luonnollisemmalta jos olisi tavallaan alueita, joille liikkuessa ylitän jonkun rajan jossa säännöt muuttuvat.

@jonne @darius Tietysti silloin globaali-lokaali alkaa toimia, jos instanssin perspektiivi on niin tiukasti määritelty, että siitä tulee taidetta.

Tällöin ulkomaailmasta siivilöity data on "rehellisesti vääristynyt" ja kaikki tietävät, että tämä on vain tämän instanssin värittämä näkökulma.

Show more
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.