Suonpää: Ei ole toimittajien vastuulla, sataako journalismi perussuomalaisten tai jonkun muun laariin

Juuri näin. Samoin ei ole esim. ilmastoaktivistien vastuulla, että ilmastonmuutoksesta puhuminen lisää sitä vastustavien populistien kannatusta.

kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-

@ssundell Aktivisteilla ja toimittajilla on se ero, että toimittaja pyrkii kuvaamaan mailmaa ja aktivisti muuttamaan sitä. Ehkä aktivistin pitäisi siis olla toimittajaa enemmän huolissaan siitä, mitä konkreettisia seurauksia hänen teoillaan on ja ovatko ne aktivismin tavoitteen kanssa linjassa?

Follow

@jonne
Tavallaan joo, totta kai. Mun mielestäni on vain Suomessa perussuomalaisten ja Yhdysvalloissa erityisesti Trumpin kohdalla vallalla selitysmalli, jossa vastuu on aina vastapuolella; Clinton oli "huonoin mahdollinen ehdokas" Trumpia vastaan, täällä olisi pitänyt olla hiljaa ilmastonmuutoksesta (tai viime kierroksella maahanmuutosta), koska se saa ihmiset äänestämään perussuomalaisia.

@ssundell Joo, toki. Vastuu on lopulta niillä, jotka äänestää jotain ehdokasta.

Sign in to participate in the conversation
Mastodontti

This is a Finnish language Mastodon instance. Everyone is free to join, but public toots should be in Finnish. Registrations require preapproval. Please indicate that you have read and understood the rules in your message.